ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,0170
    Dolar
  • Euro
    38,0638
    Euro
  • Altın
    2.827,500
    Altın
  • Bist-100
    9.976,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı!
İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı!
Narin'in ölüm nedeni belli oldu... Raporda dikkat çeken detaylar!
Narin'in ölüm nedeni belli oldu... Raporda dikkat çeken detaylar!
Akraba kavgası: 2 ölü, 4 yaralı!
Akraba kavgası: 2 ölü, 4 yaralı!
CHP'li başkandan tepki çeken hareket!
CHP'li başkandan tepki çeken hareket!
karşıyaka, domates, şenlik,
1 Eylül 2024 Pazar - 11:51

Kitabın tüm geliri Şampiyon Melekler’e…

Gazeteci Müslüm Karaaslan’ın derlediği, 46 gazetecinin mesleki anılarından oluşan kitabın tüm geliri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlandı. Gazimağusa’da düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Dernek, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden öğrenci, öğretmen ve velilerin anılarını yaşatmak, başarılı öğrenciler yetiştirmek ve onlara burs vermek için okul yaptıracak. 

Kitabın tüm geliri Şampiyon Melekler’e…

İzmirli 46 deneyimli gazeteci, önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Gazeteciler, meslek hayatları boyunca yaşadıkları anılarını gazeteci Müslüm Karaaslan'ın derlediği, Gülşen Ülkü'nün editörlüğünü yaptığı "Nerede Haber Orada Biz" kitabında topladı. İzmirli sivil toplum örgütleri, iş dünyası, yerel yönetimler kitaba büyük ilgi gösterirken kitabın satışından elde edilen tüm gelir KKTC’deki Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlandı.

Gazimağusa Arena Spor Salonu’ndaki dernek binasında düzenlenen törene kitabın emekçilerini temsilen Müslüm Karaaslan katıldı. AKUT Üyesi ve İzmir Basın Tanıtım Yetkilisi Erdinç Ereeş ve İzmirli Ay Art Gallery’nin sahibi Ressam Aygün Selvitopu ve Kemal Selvitopu da yanında yer alarak Karaaslan’a destek verdi.

Duygusal anlar yaşandı
Törende konuşan Gazeteci Müslüm Karaaslan, konuşmasına bir süre önce kaybettiğimiz ve kitabın hazırlanmasında büyük pay sahibi olan İzmir’in yakından tanıdığı, başarılı gazeteci Osman Ülkü’yü ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımızı anarak başladı. Karaaslan, yine kitapta emeği geçen ve halen hastanede tedavi gören Usta Gazeteci Okan Yüksel’e de şifa diledi.

Basın mensuplarının kamuoyunu aydınlatma, bilgilendirme, bilinçlendirme görevlerinin dışında da toplumsal sorumlulukları olduğunu ve sosyal sorumluluk projesinin de bu doğrultuda gündeme geldiğini belirten Karaaslan, “Nerede Haber Orada Biz” adlı kitabına katkı koyan, emek veren tüm meslektaşlarına ve öğretmeni Editör Gülşen Ülkü’ye teşekkür etti. Kuruluş aşamasından beri Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin destekçisi olduğunu ve gönüllü olarak Basın Danışmanlığını yaptığını ifade eden Karaaslan, “Kitabın hazırlanması bir yıldan fazla bir zaman aldı. Sorgusuz, sualsiz birçok meslektaşım kitabın hazırlanmasına omuz verdi, dayanışmaya ortak oldu. Hem meslektaşlarıma hem de kitabın satışında bizlere destek olan sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, yerel yönetimler ve iş dünyasının temsilcilerine teşekkür ederim. Biz gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projesiyle İzmir farkını ortaya koymaya çalıştık. Bunda da başarılı olabildiysek ne mutlu bizlere. Başından beri süreci arkadaşlarımla birlikte ortak yürüttük. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlama konusunda da ortak karar aldık. Ahmed Arif’in, ‘Nerede bir can ölse oralı olur yüreğim’ dediği gibi bugün 46 arkadaşımla birlikte yüreklerimiz buralı, Kıbrıslı; tüm canlarımızı yitirdiğimiz günlerdeki gibi. Daha önce olduğu gibi, bundan sonra da Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin hak arama mücadelesinde ve tüm çalışmalarında yanlarında olduğumu belirtmek isterim” dedi.

İzmir bizi çok duygulandırdı
Gazimağusa Arena Spor Salonu’nda düzenlenen ve dernek yöneticileri ve üyelerinin de katıldığı törende konuşan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ise, İzmir’den yapılan yardımın çok anlamlı olduğunu ve kendilerini çok duygulandırdığını söyledi. Dernek olarak depremde yitirdikleri canlarının haklarını aramaya devam edeceklerini ve sonuç alıncaya kadar kararlı bir mücadele yürütüceklerini vurgulayan Karakaya, “Bugünkü bağış bizim için son derece anlamlı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okul yapımı için devlet Gazimağusa’da arsa tahsis etti. Önümüzdeki günlerde protokol imzalayacağız ve Şampiyon Melekleri’n okulunu inşaa edeceğiz. Bugüne kadar katkı koyan herkesi de törende görmek isteriz” diye konuştu.


KİTAP HAKKINDA
"Nerede Haber Orada Biz" adlı kitapta; Nebil Özgentürk, Hakan Kara, Atila Sertel, Dilek Gappi, Misket Dikmen, Okan Yüksel, Gürkan Ertaç, Osman Ülkü, Yaşar Aksoy, Timuçin Tülis, Sedat Kaya, Reyhan Berkman, Hakan Akarcalı, Sedat Pişirici, Ercan Doğu, Atilla Köprülüoğlu, Esat Erçetingöz, Halil İbrahim Hüner, Yusuf Çınar, Işık Teoman, Engin Uğur Ağır, Muhittin Akbel, Haluk Güney, Sinan Genç, Nüvit Tokdemir, Suavi Yardımoğlu, Emin Varol, Melih Üstkanat, Mustafa Oğuz, Bahri Karataş, Alahattin Gürırmak, Muzaffer Tezel, Sinan Doğan, Serkan Aksüyek, Hakan Dirik, Güray Ervin, Murat Ervin, Süleyman Sağat, Murat Şahin, Mehmet İnmez, Ceyhan Torlak, Kadir Kemaloğlu, Mutlu Duman, Emre Döker, Mustafa Akbaş, Müslüm Karaaslan'ın yazıları yer alıyor.

Etiketler:
 
Menderes’te Zafer Bayramı coşkusu!
 
İzmir Körfezi için Bilim Kurulu oluşturuldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
93. İEF'de Teoman rüzgarı!
Bu yıl 93. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) gelenekselleşen ...
Smyrna Tiyatrosu'nun sahne binası gün yüzüne çıkıyor
İzmir'in Konak ilçesinde Kadifekale'nin eteklerinde yer alan Smyrna Tiyatrosu'nun ...
İEF’te 30 Ağustos coşkusu Mert Demir’le yaşandı
Bu yıl 93’üncü kez “teknoloji” temasıyla yapılan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ...
 
Müjdat Gezen Bir Sevgi Belgeseli Sanathane’de İzmirlilerle buluştu
Gazeteci yazar Gökmen Ulu’nun yönetmenliğini yaptığı, Türk tiyatrosunun ...
Karşıyaka’da tiyatro kurslarına renkli final
Yaklaşık 28 yıldır kentin kültür sanat yaşamına katkı sunan Karşıyaka ...
Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü ''İş'' kazandı!
Çiğli Belediyesi tarafından beşincisi düzenlenen Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü ...
 
Şehir Tiyatroları’nda Levent Üzümcü dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmenliği ...
Kurtuluşun Kadınları Efes Selçuk’ta ayakta alkışlandı!
Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Haftası etkinlikleri ...
Barbaros Oyuk Festivali’ne yoğun ilgi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Batı Urla Köyleri Derneği’nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri