ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,0170
    Dolar
  • Euro
    38,0638
    Euro
  • Altın
    2.827,500
    Altın
  • Bist-100
    9.976,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı!
İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı!
Narin'in ölüm nedeni belli oldu... Raporda dikkat çeken detaylar!
Narin'in ölüm nedeni belli oldu... Raporda dikkat çeken detaylar!
Akraba kavgası: 2 ölü, 4 yaralı!
Akraba kavgası: 2 ölü, 4 yaralı!
CHP'li başkandan tepki çeken hareket!
CHP'li başkandan tepki çeken hareket!
karşıyaka, domates, şenlik,
19 Eylül 2024 Perşembe - 19:19

Başkan Tugay'dan Basmane Çukuru için net mesaj: Gökdelen yapılma olasılığı yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentin kronikleşmiş sorunlarından Basmane Çukuru ile ilgili dikkat çeken mesajlar verdi. Yüzde 30'luk belediye hissesine karşılık TMSF'ye Konak Atatürk Meydanı'ndaki hizmet binasının yapılmasını teklif eden Tugay, "Koruma Kurulu'nun sınırı var. İmar hakkı, inşaat miktarı, ve yüksekliği zaten daha önce yapılan plan kararları ile belirlenmiş. Onun üzerine çıkamazlar. Gökdelen yapılma olasılığı yok" dedi.

Başkan Tugay dan Basmane Çukuru için net mesaj: Gökdelen yapılma olasılığı yok

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, SONKALE Gazetesi'ni ziyaret etti. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Çelebi ile Haber Müdürü Bulut Mülhim'in sorularını yanıtlayan Tugay, İzmir gündemiyle ilgili önemli mesajlar verdi. 



İzmir'in kronikleşmiş sorunlarından Basmane Çukuru ile ilgili belediyenin yüzde 30'lık hissesine karşılık TMSF'den Konak Atatürk Meydanı'ndaki yeni hizmet binasının yapılmasını isteyen Tugay, bu öneri sonrası oluşan gündemle ilgili konuştu. 

"HİZMET BİNASI KONAK'TA OLSUN"

Yıllardır atıl durumda kalan kent merkezindeki sorunu çözmek istediklerini vurgulayan Başkan Tugay şöyle konuştu:

"Orada yüzde 30 hissemiz var. Bunu bir şekilde çözmemiz lazım. O hisse şu an hiçbir işimize yaramıyor. 40 yıldan fazla süren bir problem bu. İzmir'in kronikleşmiş sorunlarından bir tanesi. TMSF ile geçen dönem belediye başkanı Tunç Soyer arasında görüşme olmuş. Tunç Soyer bazı arsalarla takas edebileceğini söylemiş ama öyle bir gayrimenkul bulamamışlar. Dolayısıyla olmamış bu. Zaman zaman burayı TMSF yapsın, bir bina yaptırsın onun bir bölümü belediyenin olsun' denilmiş. Yüzde 30'a karşılık... Hatta belediye binası olsun. Büyük binanın bir parçası belediye binası olsun diye konuşulurdu. Oradan yola çıkarak şöyle düşündüm. Bizim bir belediye binasına ihtiyacımız var. Böyle merkezi noktada olsun isteniyor ama bizim zaten Konak'ta belediye binası yerimiz var. Orada olacağına Konak'ta olsun. 

"ÖNEMLİ BİR SORUNUMUZU ÇÖZECEK"

Konak'ta yine büyük ve güzel bir bina yaptırabiliyorsak değeri ölçüsünde buradaki hissemizden oraya aktarım yapalım. Şu anda belediyedeki arkadaşlarımız binanın projesini çalışıyor. TMSF de oraya nasıl bir bina yapılabilir diye kendi uzmanlarını çalıştırıyor. Buradan değer hesapları yapılacak. Bundan sonra artısı ile eksisi ile eski yerinde binamız yapıldığında ne tutuyor. Hissenin değeri ne tutuyor ona bakılacak. Bunun üzerinden bir uzlaşmaya varacağız. Henüz bitmedi süreç. Bizim proje de bitmedi, TMSF'nin çalıştığı alan da bitmedi. Mutabakata varırsak buradan bir sözleşme yapabilme şansımız olacak. Bu sözleşmede şunu diyeceğiz. 'Biz size hissemizi devrediyoruz, karşılık olarak belediye binasını yapmanızı istiyoruz' Biz hiç masraf etmeyeceğiz, tamamını TMSF karşılayacak. Orada TMSF ne yapar? Belediye binasını ayrı bir ihaleye çıkar oradan mı yapar yoksa her iki alanın birden ihalesini bir arada mı yapar bilmiyorum. Onların bileceği iş. Biz bir vade koyacağız, şartnamesini biz hazırlayacağız, projesini biz belirleyeceğiz. Biz gerçekten ne istiyorsak onun yapılmasını şart koşacağız. Kısa bir zaman içerisinde belediye binamızı yapıp teslim edebilirler. Oraya yapacağımız masraf hesaplanabilir. Oradaki yüzde 30 hisse ile karşılanıyorsa önemli bir sorunumuzu çözme konusunda yardımcı olacak."

"GÖKDELEN OLMA OLASILIĞI YOK"

Basmane Çukuru'ndaki hissenin devrinden sonra TMSF'nin söz konusu alanı nasıl değerlendireceği ile ilgili endişelere yanıt veren Tugay, "Gökdelen olma ihtimali yok. Koruma Kurulu'nun sınırı var. Yanlış hatırlamıyorsam 25 kata kadar sınır var. İmar hakkı, inşaat miktarı, yüksekliği zaten daha önce yapılan plan kararları ile belirlenmiş. Onun üzerine çıkamazlar. Gökdelen yapılma olasılığı yok. Yeri güzel bir arsa. Şehrin merkezinde ve atıl durumda. Şehri kötü etkiliyor" dedi. 

"FUARA DAHİL EDİLEBİLECEK DURUMDA DEĞİL"

Basmane Çukuru alanının Kültürpark'ın bir parçası olduğu ve oraya dahil edilmesi gerektiği ile ilgili çağrılara da yanıt veren Tugay şunları söyledi:

"Fuarın bir parçası mıdır, o konu çoktan kapanmış.  Burası artık belediyenin mülkiyetinden çıkmış. Belediyenin satın alabileceği, fuara dahil edebileceği durumda değil. Kültürpark'ın içinde atıl ve kötü kullanılan birçok alan var. Lunapark da iyi durumda değil. Hollerin olduğu yer de iyi durumda değil. Yeni belediye binası yapılırsa hollerdeki belediye hizmet birimlerini oraya taşıyacağız. Holleri kaldırdığımız zaman Basmane'deki arsa gibi büyük bir alanı zaten Kültarpark'a dahil etmiş olacağız. Kültürpark benim için yeşil alandır. İnsanların spor yapacağı, dinleneceği alanlardır. Oraya asla yeni bir bina yapmayacağım ve yaptırmayacağım. Var olanlar içerisinde tescilli olanlar hariç aşama aşama kaldırmayı düşünüyorum. Olabildiğince yeşil rekreatif bir alana dönsün. İEF organizasyonlarını da yaparken fuar oranın dokusuna uysun. Sıkış tepiş bir fuar yapmayalım. "

İZMİR GENELİNDE YOL SEFERBERLİĞİ 


İzmir genelinde yol seferberliği başlatıldığını ve tüm ilçeler için yoğun çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Tugay, uzak ilçelerde de yıllardır bekleyen hizmetler için düğmeye bastıklarını dile getirdi. 

İZMİR GENELİNDE 30 SULAMA GÖLETİ  

Kırsal bölgelerde tarımsal sulama için önemli bir atılım yaptıklarını dile getiren Başkan Tugay, "Kuraklıkla ilgili sorunlarımız var. 30 sulama göleti yapacağız. Üreticimizin refahı için önemli çalışmalar içerisindeyiz" diye konuştu.

 
Akraba kavgası: 2 ölü, 4 yaralı!
 
Aliağa Petkim Şampiyonlar Ligi için final oynayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'ndaki okullarda ücretsiz sağlıklı su dönemi!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, öğrencilerin zorlu ekonomik koşullarda ...
Başkan Tugay gazi derneklerinin temsilcilerini konuk etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gazi derneklerinin ...
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi!
Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen Ayasuluk Söyleşileri’nin ilk konuğu ...
 
Bayraklı’da Gaziler Günü kutlaması!
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Gaziler Günü dolayısıyla Muharip ...
Başkan Işık: Hayatımızdaki yeriniz çok özel
Gaziemir’de yaşayan gaziler ve yakınları ile Gaziler Günü’nde bir araya ...
Bornova’da Gaziler Günü coşkuyla kutlandı!
19 Eylül Gaziler Günü, Bornova’da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle ...
 
Karşıyaka, sağlıklı yaşam için harekete geçti!
Karşıyaka Belediyesi tarafından ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında ...
Konak’ta tarihe yolculuk yeniden başladı!
Konak Belediyesi’nin kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla düzenlediği ...
Efes Selçuklular Cumhuriyet için pedal çevirdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Efes Selçuk Belediyesi ve Efes Selçuk Bisikletlileri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri