ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Bist-100
    9.407,00
    Bist-100
  • Dolar
    38,0096
    Dolar
  • Euro
    41,6374
    Euro
  • Altın
    3.652,460
    Altın
  • Bist-100
    9.407,00
    Bist-100
  • Dolar
    38,0096
    Dolar
  • KONYA
    6/18°
    KONYA
  • ADANA
    12/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/9°
    BURSA
  • ISTANBUL
    3/9°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    6/13°
    IZMIR
  • KONYA
    6/18°
    KONYA
  • ADANA
    12/25°
    ADANA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ak Parti Sözcüsü Çelik'ten MYK sonrası açıklamalar...
Ak Parti Sözcüsü Çelik'ten MYK sonrası açıklamalar...
Apple 20. yılında iPhone için 'büyük bir sansasyon' yaratmaya hazırlanıyor
Apple 20. yılında iPhone için "büyük bir sansasyon" yaratmaya hazırlanıyor
648 kişinin dönerden zehirlendiği işletmenin ortağı: Benim sosum sektöre farklı bir lezzet getirmiştir
648 kişinin dönerden zehirlendiği işletmenin ortağı: Benim sosum sektöre farklı bir lezzet getirmiştir
Özgür Özel'den kurultay değerlendirmesi
Özgür Özel'den kurultay değerlendirmesi
9 Mayıs 2021 Pazar - 10:45

Sahurda 'Mikrop' sürprizi...

İzmir'in Buca ilçesinde sokak sokak gezen müzisyenler, çaldıkları enstrüman ve söyledikleri hareketli şarkılarla vatandaşları sahura kaldırdı. Aralarında, 'Mikrop Hikmet'in de olduğu müzisyenler alkış aldı.

Sahurda  Mikrop  sürprizi...

'Mikrop' lakaplı İzmirli sanatçı Hikmet Durmuş ve İMSED üyesi 12 müzisyen, enstrümanlarıyla Kaynaklar Mahallesi'nde sahur vakti bir araya geldi. Sokak sokak gezen müzisyenler, çaldıkları enstrüman ve söyledikleri hareketli şarkılarla mahalleliyi sahura kaldırdı. Müzisyen grubu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, bazı kişiler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Birçok kişi ise şarkılara eşlik etti. Bu sırada, Buca Belediyesi ekipleri de sahura kalkan vatandaşlara yiyecek ikram etti. Etkinliğe Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Özrençber de katıldı. Giydiği kaftan ile dikkat çeken sanatçı Hikmet Durmuş, etkinlik sonrası açıklamada bulundu.

"ESKİ GÜNLERİMİZE GERİ DÖNECEĞİZ"

Koronavirüs salgını nedeniyle herkesin zor günler geçirdiğini ifade eden Hikmet Durmuş, "Ramazan ayı zor bir ay, yani insanların zor geçirdiği bir ay oldu. Çünkü evlere kapandık. Herkes, maalesef kısıtlamalar içerisinde, evlerinin içerisinde. Ramazan ayı, bereket ayıdır, coşku ayıdır, birbirimizi anlama ayıdır. Aç kalmak değil, açın halinden anlama ayıdır. İzmirli sanatçılar ve müzisyenler olarak biz yine gönül yapmak istiyoruz daha önce yaptığımız gibi. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz müzisyenler olarak. Karar verdik, Kaynaklar'a gidelim dedik. Bu sıkıntılı süreci bayramdan sonra inşallah hep beraber güzel bir şekilde atlatacağız. Eski günlerimize geri döneceğiz. Buradaki vatandaşlarımıza hem güzel bir anı olsun istedik hem de yüzlerine biraz tebessüm getirmek istedik" dedi.

"BİZ ÜRETMEDEN DURAMAYIZ"

Düzenledikleri etkinlikle mahalleliyi sahura kaldırdıkları için büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Durmuş, "Sanatçının görevi budur zaten. Biz üretmeden yapamayız. Bize eşlik eden herkese çok teşekkür ederiz. Evlerinde bizi dinleyen ve izleyenler keyif aldı. Sahur vaktinde onları uykudan sadece davulla değil, orkestrayla beraber uyandırmak istedik. Sanırım amacımıza ulaştık, 7'den70'e herkes büyük bir mutlulukla bize eşlik ettiler. Biz sadece öldük bittik ne yapacağız deyip evde kapanmaktansa ne yapabilirizi düşünüp buraya geldik. Biz müzisyenler mademki evde oturuyoruz, gönül isterdi ki 30 gün boyunca biz yine görevimizi yapalım. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz biliyorum ama yine 30 gün boyunca bize deseler ki gelin sahur vaktinde halkımızı siz sahura kaldırın, bütün müzisyenler emin olun gönüllü olarak geleceklerine inanıyorum." diye konuştu.

"HEP BÖYLE OLMASINI İSTERDİK"

İzmirli müzisyenleri gören mahalle sakini Gönül Yeşil de etkinlikle ilgili şaşkınlığını dile getirerek, "Ramazan ayı boyunca hep böyle olmasını isterdik. Herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

 
Tam kapanmada can dostlara koştular!
 
Başkan Batur, anneler gününü kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ciciş' Ceyda Ersoy intihar girişiminde bulundu
Cicişler olarak tanınan kardeşlerden Ceyda Ersoy, ‘Acun bana iş vermiyor, ...
Şeyma Subaşı özel jetine kavuştu!
Mısırlı milyarder Mohammed Al Saloussi, Bali'den dönerken özel jet bulamayınca ...
İzmir'de organik tarım yapıyor!
İzmir'deki çiftlik evinin bahçesinde sebze ve meyve yetiştirmeye başlayan ...
 
Savcılıktan Aleyna Tilki kararı!
Şarkıcı Aleyna Tilki hakkında, ‘İnsanları corona değil, ilaçlar öldürüyor' ...
Sezen Aksu da sessiz kalamadı
Ünlü şarkıcı Sezen Aksu, İkizdere'deki doğa katliamına tepki gösterdi. ...
Arka Sokaklar'ın genç oyuncusundan üzücü haber!
Arka Sokaklar dizisinin genç oyuncularından Boğaç Aksoy lenfoma kanserine yakalandı. 
 
Ünlü oyuncudan Hürriyet'e tepki!
Oyuncu Damla Sönmez, Re Touch Mag dergisine verdiği röportajı, 'Damla ...
Ünlü medya patronu 16 yıllık eşinden boşandı!
MTV Türkiye, Eurosport, Nickeledeon, National Geographic, Lifetime gibi ...
Burak Sergen’den iyi haber!
Oyuncu Burak Sergen'in oğlu Cansın Sergen, babasının sağlık durumunun iyiye gittiğini açıkladı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 28 21 5 2 71 26 45 68
3 Reeder Samsunspor 29 15 6 8 45 34 11 51
4 Beşiktaş 28 13 9 6 42 28 14 48
5 ikas Eyüpspor 29 13 8 8 42 32 10 47
6 Rams Başakşehir 28 12 6 10 45 38 7 42
7 Göztepe 28 10 9 9 46 36 10 39
8 Gaziantep FK 28 11 6 11 37 37 0 39
9 Kasımpaşa 29 9 12 8 50 53 -3 39
10 Onvo Antalyaspor 29 11 6 12 34 53 -19 39
11 Trabzonspor 28 9 9 10 45 36 9 36
12 Tümosan Konyaspor 29 9 7 13 34 41 -7 34
13 Çaykur Rizespor 28 10 4 14 35 47 -12 34
14 Sipay Bodrum FK 29 9 6 14 23 33 -10 33
15 Bellona Kayserispor 28 8 9 11 34 46 -12 33
16 Net Global Sivasspor 29 8 7 14 39 47 -8 31
17 Corendon Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
18 Atakaş Hatayspor 28 4 7 17 29 52 -23 19
19 Adana Demirspor 28 2 4 22 26 67 -41 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri