Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında etkinlik düzenlendi. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da katıldığı etkinliğe kadınlar büyük ilgi gösterdi.
Biz birlikte güçlüyüz mesajı
Etkinlik kapsamında Menderes Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nde Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın eşi Aslı Kayalar tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın ardından Menderes’ten tüm ülkeye “ Biz birlikte güçlüyüz, kadına yönelik şiddete karşıyız” mesajını vermek adına mor balonlar gökyüzüne bırakıldı. Kadın dayanışma zinciri ile gerçekleşen yürüyüşün ardından söyleşi ve seminer gerçekleşti. Menderes Belediyesi Merkez Amfitiyatro Seminer Salonu’nda ki etkinlikte Menderes Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi Görevlisi Sosyal Hizmet Uzmanı Sibel Çelik, Menderes Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi Görevlisi Psikolog Işıl Eldaş Bilir, Menderes Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi Görevlisi Avukat Sema Ergün, Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Seda Banu Akyüz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü Proje Sorumlusu Ferda Ülker kadına yönelik şiddetle mücadele hakkında bilgilendirmede bulunuldu.
Şiddete göz yumma
Menderesli kadınlar adına basın açıklamasını yapan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın eşi Aslı Kayalar, birlik ve beraberlik ruhuyla zorlukların üstesinde hep birlikte geleceklerini ifade ederek, “Türkiye’de artan kadına şiddete yönelik alınan önlemler ne yazık ki yetersiz kalmaktadır. Bu sorunun çözülmesi adına tüm kesimlerin etkin adımlar atması gerekmektedir. Yerel yönetimlerin de bu konuya gereken ilgiyi göstermesi kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir yer edinmektedir. Menderes Belediyemizin de ilçede bir ilki hayata geçirerek kurduğu kadın dayanışma merkezimiz tam da bu amaç doğrultusunda çalışmalarını yürütmektedir. Menderes Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi projesinde hedef kitle, şiddete maruz kalmış ya da kalma ihtimali olan kadınlar ve çocuklardır. Projenin amacı bu tür kadın ve çocukların yaşadıkları veya yaşayacakları zorlukları sona erdirmek ve belediye olarak gereken desteği göstermektir. Bir psikolog, bir avukat, bir tercüman ve bir çocuk gelişim uzmanı ile evrensel ilkeler doğrultusunda toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularında sosyal, psikolojik, hukuki destek ve tercümanlık hizmeti verilen merkezde bugüne kadar 11 kadınımız hizmetten yararlanmıştır. Dil, din, ırk, sınıf, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunu olan kadına yönelik şiddetle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Buradan yüksek bir sesle dile getiriyoruz, ‘Şiddete Göz Yumma’. Cinsiyet temelli şiddete maruz bırakılan herkesin güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin de iptalinden vazgeçilmesi ve sözleşmenin yeniden uygulanması gerektiği önemli bir gerçektir” diye konuştu.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |