ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6610
    Dolar
  • Euro
    35,4440
    Euro
  • Altın
    2.509,730
    Altın
  • Bist-100
    10.852,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/37°
    ADANA
  • ANKARA
    15/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    27/37°
    ANTALYA
  • BURSA
    20/32°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/36°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Avrupa Şampiyonası'na veda ettik!
Avrupa Şampiyonası'na veda ettik!
İngiltere yarı finalde...
İngiltere yarı finalde...
Seçil Erzan davasında banka yöneticileri için karar verildi!
Seçil Erzan davasında banka yöneticileri için karar verildi!
Piyangodan 1.4 milyar TL kazandı!
Piyangodan 1.4 milyar TL kazandı!
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 17:17

Kuşadası müzeleriyle bir başka güzel

Belediye Başkanı Ömer Günel’in “müzeler kenti” projesi kapsamında Kuşadası’nda son dönemde art arda önemli adımlar atıldı. Necati Korkmaz Mikrominyatür Sergi Alanı, Mineral ve Fosil Müzesi, Rosemary Anı Evi ve Türk Kahvesi Evi ile Porselen Bebek Müzesi’ne ev sahipliği yapan Kuşadası’nda, müze sayısı kısa süre içerisinde 7’ye yükselecek.

Kuşadası müzeleriyle bir başka güzel

Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası, Belediye Başkanı Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından kültür turizmi alanında adından söz ettirecek önemli yatırımların adresi olmaya başladı. Kentin simgeleri olan Güvercinada Kalesi’nde Deniz Ticaret Tarihi Müzesi, Kervansaray’da ise Sikke ve Arkeoloji Müzesi kurmak için gerekli kararları alarak Türkiye’nin önemli koleksiyoncularıyla iş birliği protokolleri imzalayan Kuşadası Belediyesi, Yıldırım Caddesi’ne ise Fosil ve Mineral Müzesi’nin ardından bir de etnografya müzesi kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

MİLİMETRİK ESERLER HAYRANLIK UYANDIRIYOR

Dünyanın sayılı mikro minyatür sanatçılarından olan Necati Korkmaz’ın mikroskop ve büyüteçler aracılığıyla görülebilen milimetrik boyutlardaki eserlerinin sergilendiği Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Kuşadası Belediyesi tarafından Tarihi Kale Kapısı’nın üstünde kente kazandırılan merkez, kruvaziyer gemileriyle gelen turistler başta olmak üzere 7’den 70’e her kesimin büyük ilgisi ile karşılaşıyor. 2019 yılında Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen Müze Özendirme Yarışması’nda “Sanat ve Edebiyat Müzeleri” kategorisinde ödüle layık görülen Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı, ev sahipliği yaptığı eserler ile dikkat çekmeyi sürdürüyor. Merkezde sergilenen eserler arasında dünyanın en küçük Kur'an-ı Kerim'i, toplu iğne başına yapılmış dünyanın en küçük satranç takımı, saç telinin üzerine yapılmış yürüyen cambaz, içerisinde Türk klasik hat sanatının örneklerinin bulunduğu dünyanın en küçük hat katalogu gibi birbirinden ilginç 42 eser bulunuyor.

FOSİL VE MİNERAL MÜZESİ İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

Kentin tarihi bölgelerinden olan Yıldırım Caddesi’nde bulunan iki katlı tescilli binanın Kuşadası Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliğinde restore edilmesiyle açılan Mineral ve Fosil Müzesi, zengin bir doğa tarihi koleksiyonu barındırıyor. Müzede tarih öncesi dönemden kalma mamut dişi fosili, kömürleşmiş denizlalesi fosili, taşlaşmış kalamar fosili gibi ilginç örneklerin yanı sıra yakut, elmas, altın, ametist ve kuvars gibi kıymetli ve yarı kıymetli mineraller de sergileniyor.

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen Müze Özendirme Yarışması’nda Doğa Tarihi Müzeleri kategorisinde ödüle layık görülen Mineral ve Fosil Müzesi, Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerine ve zaman dilimlerine ait birbirinden ilginç fosil ve mineral örnekleriyle ziyaretçilerini geçmişte yolculuğa çağırıyor.

PORSELEN BEBEK MÜZESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

“Müzeler kenti” projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Tarihi Kervansaray’da Kuşadası Belediyesi tarafından kurulan Porselen Bebek Müzesi’nde, koleksiyoncular Meral ve Öğül Orhan tarafından 40 yılda toplanan ve 290 parçadan oluşan Alman ve Fransız üretimi porselen bebekler sergileniyor. Daha çok 1800 ile 1900 yılları arasında üretilen ve farklı boyutlarda olan porselen bebekler özellikle camdan olan renkli gözleri, saçları ve o dönemin modasına uygun kıyafetleriyle ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. 

ROSEMARY ANI EVİ ve TÜRK KAHVESİ EVİ

Marina mevkiinde ziyarete açılan Rosemary Anı Evi’nde, Kuşadası’nda 1965-1978 yılları arasında yaşayan ve kentin doğal güzelliklerini koruyarak tüm dünyaya tanıtmak için uzun yıllar emek veren Rosemary Baldwin’in günlük hayatında kullandığı eşyalar sergileniyor. Aynı alanda bulunan Haluk Perk Kahve Evi ise ziyaretçilerini, yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk kahvesinin tarihinde yolculuğa çıkarıyor. Haluk Perk Kahve Evi’nde Türk kahvesinin hazırlanmasında ve ikram edilmesinde kullanılan geleneksel eşyalar yer alıyor.

TÜRKİYE’NİN İLK DENİZ TİCARET TARİHİ MÜZESİ

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Güvercinada Kalesi, Türkiye’nin ilk deniz ticaret tarihi müzesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile koleksiyoner Haluk Perk arasında imzalanan protokolle, denizcilikle ilgili çeşitli objeler, deniz ticaretinin tarihsel gelişiminde kullanılan ticari eşyalar, balıkçılık aletleri ile sikke, mühür ve biletlerden oluşan bir tarihi eser topluluğu, Deniz Ticaret Tarihi Müzesi’nde ziyaretçilerin ilgi ve beğenisine sunulacak.

4 ASIRLIK KERVANSARAY TARİHE IŞIK TUTACAK

Kuşadası’nın bir diğer önemli simgesi olan kent merkezindeki 400 yüzyıllık Kervansaray ise Porselen Bebek Müzesi’nin ardından hazırlıkları sürmekte olan Sikke ve Arkeoloji Müzesi’nin de adresi olacak. Sikke ve Arkeoloji Müzesi için Başkan Ömer Günel ile koleksiyoncu Zeki Karaoğlu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile Zeki Karaoğlu’nun kişisel koleksiyonunda yer alan çeşitli arkeolojik eserler ve sikkelerden oluşan zengin bir tarihi eser topluluğu, Sikke ve Arkeoloji Müzesi’nde sergilenecek.

 

 

 
BM Temsilcisi Louisa Vinton'dan Başkan Turan’a ziyaret!
 
Plajlar yeniden Kuşadası Belediyesi'ne geçti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BM Temsilcisi Louisa Vinton'dan Başkan Turan’a ziyaret!
SENTRUM Projesi’nin açılışı için Ödemiş’e gelen Birleşmiş Milletler Temsilcisi ...
Büyükşehir ile BM Kalkınma Programı arasında uzun vadeli iş birliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Birleşmiş Milletler ...
Konak’ta Müzeler Haftası etkinlikleri!
Konak Belediyesi’nin butik müzelerinde Müzeler Haftası’na özel ‘Sanatçı ...
 
Karabağlar'da renkli 19 Mayıs etkinlikleri!
Karabağlar Belediyesi 19 Mayıs coşkusunu, 8. Bağımsızlık Koşusu ve Musa ...
Urla'da kıyı temizliği!
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, denizden çıkan ve etrafa atılan şişelerin, ...
Başkan Duman sahada: Makamımız Bucamızın güzel sokakları...
Çalışma takviminin büyük kısmını saha çalışmalarına ayıran Buca Belediye ...
 
Çeşme’de 19 Mayıs’ta muhteşem kutlama...
Çeşme Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda ...
Bornova Belediyespor şampiyon
İzmir 1. Amatör Lig 4. Grup’ta mücadele eden Bornova Belediyespor futbol ...
Torbalı’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı!
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Torbalı'da coşkuyla kutlandı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri