ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,2470
    Dolar
  • Euro
    37,6116
    Euro
  • Altın
    2.922,210
    Altın
  • Bist-100
    9.066,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okul servisinde korkunç ölüm!
Okul servisinde korkunç ölüm!
Mazhar Alanson'un evlat acısı!
Mazhar Alanson'un evlat acısı!
Babasını öldürüp anne ve kız kardeşini yaraladı!
Babasını öldürüp anne ve kız kardeşini yaraladı!
Duvara sıkıştırıp taciz etti, serbest bırakıldı!
Duvara sıkıştırıp taciz etti, serbest bırakıldı!
4 Ekim 2024 Cuma - 14:09

Konak’ta imzalar eşitlik için atıldı...

Konak Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı koyacak çalışmalar yürütmek amacıyla Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’na imza attı. Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı törende taahhütnameyi imzalayan Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Eşit bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz. Kız kardeşlerimle birlikte özgür ve eşit bir Konak yaratacağız” dedi.

Konak’ta imzalar eşitlik için atıldı...

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli çalışmalar hayata geçiren Konak Belediyesi, “Eşit bir Konak” hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha attı. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’na imza atmak üzere Konak Belediye Meclisi’nce yetkilendirilen Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, çalışmayı hayata geçirecek imzayı attı. Bu imza ile Konak Belediyesi, yerel ölçekte yaptığı faaliyetlerde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama taahhüdünde bulunan belediyeler arasına girdi. Basmane Semt Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen imza törenine, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun yanı sıra Konak Belediye Meclis Üyeleri, belediye bürokratları, belediye çalışanları, kadın hakları alanında çalışan derneklerin temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Başkan Mutlu: Bugünden itibaren daha hızlı adımlar atacağız

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin demokratik bir toplumun olmazsa olmazı olduğunu dile getiren Başkan Mutlu, “Sevgili dostlar ve kız kardeşlerim… Bugün heyecanlıyız çünkü önemli bir imzayı hep birlikte atacağız. Konak için yola çıkarken toplumsal cinsiyet eşitliğinin ilçenin tüm kılcallarında sağlandığı bir belediye hayal etmiştim. Yerel yaşamda kadın erkek eşitliğini sağlamak ve eşit bir Konak için bu imzayı atıyoruz. Öncelikle bugün burada yanımızda olan belediyemizin kadın çalışanlarına, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarında bugüne kadar kadın hakları için mücadele eden herkese çok teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren çok daha hızlı adımlar atacağımız bir dönemi başlatıyoruz. Biraz önce içinizde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan bir kadın arkadaşımla görüştüm. Konak’ta daha önce işlenen bir kadın cinayetinin duruşmasından geliyordu. İzmir ve Konak, ne yazık ki kadın cinayetleri konusunda hiç olmaması gereken bir noktada. Bütün bu çalışmalarla Konak’ı hak ettiği uygar, kadın-erkeğin eşit olduğu, toplumsal cinsiyet eşitliğin sağlandığı bir ilçeye dönüştürmek hepimizin ellerinde” diye konuştu.

“Kız kardeşlerimizle birlikte eşit bir Konak yaratacağız”

Toplumsal cinsiyet eşitliğini kendilerine rehber edindiklerinin altını çizen Başkan Mutlu, “Şu ana kadar kadınlarla ilgili pek çok çalışmayı başlattık, bunlarla ilgili sizlerden aldığımız destekle oldukça iyi bir yol aldık. Muhtarlarımızın dahil olduğu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte yürüttüğümüz bir Nar Projesi var. Kadına şiddetle mücadelede özellikle mahalle muhtarlarının etkin rol almasını sağlamaya çalışıyoruz. Kadınları hakları konusunda bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Kadınlara asla yalnız yürümeyeceklerinin sözünü vermiştik. Bugün hep birlikte Konak’taki kadınların ve eşitlik mücadelelerinin yanında olmak üzere birlikteyiz.  Bu mücadelede İzmirli paydaşlarımızla hareket edeceğiz. Eşit bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz. Kız kardeşlerimle birlikte özgür ve eşit bir Konak yaratacağız” ifadelerini kullandı.

Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlanacak

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nın imzalanmasıyla birlikte eşitlik yolunda önemli bir hamlede bulunan Konak Belediyesi, iki yıl içerisinde Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı tamamlamak üzere çalışmalarına başlayacak.  Sözleşmedeki maddelerin uygulanması noktasında yol haritası olacak olan Yerel Eşitlik Eylem Planı ile kadınlara yönelik eğitim, istihdam, şiddet, katılım, kentsel hizmetler ve sağlık alanlarında politikalar belirlenecek ve hayata geçirilecek. Bu planı oluşturma ve uygulama aşamalarında da tüm ilgili sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalar yürütülecek.


 

 
BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Kork'tan ailelere çağrı: Çocuklarınıza kodlama öğretin!
 
Başkan Tugay'dan SOLOTÜRK açıklaması: "İzmir'in ihmal edilmemesini bekliyoruz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balıkesir’in Gömeç Bamyası dünya pazarında...
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tarlada üreticinin elinde ...
Buca'nın 5 yıllık hizmet rotasına onay...
Buca’nın beş yıllık hizmet rotasını belirleyecek 2025 – 2029 Dönemi Stratejik ...
Karşıyaka’da ‘ileri yaş’ için örnek iş birliği sürüyor
Karşıyaka Belediyesi; Gündüz Yaşam Merkezi ve 3. Yaş Üniversitesi gibi ...
 
Başkan Yiğit: Can dostları yaşatma derdindeyiz
Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle Balçova Belediyesi Veteriner İşleri ...
Karabağlar patili dostlar için buluşuyor
Karabağlar Belediyesi, hayvan sağlığı merkezinde barınan can dostlarımızı ...
Başkan Eşki’den bal hasadı...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler ...
 
Bornova Belediyesi’nde yangın tatbikatı...
Bornova Belediyesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ...
Başkan Sengel'den KYK'ya çağrı... "Yurt için iki araziyi vermeye hazırız"
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Konaklı minikler hem eğlendi hem öğrendi
Konak Belediyesi’nin Beştepeler Sosyal Tesisleri içinde okul öncesi çocuklara ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri