ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,0660
    Dolar
  • Euro
    37,8290
    Euro
  • Altın
    2.799,940
    Altın
  • Bist-100
    9.774,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Yücel: ''Halk bu ekonomik koşullara 3.5 sene daha dayanamaz''
CHP'li Yücel: ''Halk bu ekonomik koşullara 3.5 sene daha dayanamaz''
Müzisyen Umut Emre Aytekin cinayetinde ilk duruşma yapıldı... Sanıkların ifadesi anneyi isyan ettirdi!
Müzisyen Umut Emre Aytekin cinayetinde ilk duruşma yapıldı... Sanıkların ifadesi anneyi isyan ettirdi!
İsrail'den yeni saldırı... Bu sefer telsizler patladı!
İsrail'den yeni saldırı... Bu sefer telsizler patladı!
Engelli kadını istismar ettiler... 7 tutuklama!
Engelli kadını istismar ettiler... 7 tutuklama!
karşıyaka, domates, şenlik,
26 Ağustos 2024 Pazartesi - 12:14

İzmir'de ihale tepkisi: Okullar rant alanı değildir!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 18 okulun bahçe, duvar, spor salonu ve halı sahalarını 5 yıllığına kiralamak için ihaleye çıkardığını duyurmuştu. Türkiye İşçi Partisi üyeleri ilk ihalenin gerçekleşeceği İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. 

İzmir de ihale tepkisi: Okullar rant alanı değildir!

İzmir’in 8 ilçesindeki 18 okulun duvarı, spor sahaları ve otopark olarak kullanılması için bahçeleri 5’er yıllık olmak üzere kiralama ihalesine çıkarıldı. Türkiye İşçi Partisi, ihaleyi protesto etmek için eylem düzenledi. Eyleme Öv-Der İzmir Şube Başkanı Behram Kaya ve Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan da katıldı.  

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

 ''AKP/Saray iktidarı, 22 yıldır kamusal alanın her bir karışını açgözlü sermayeye peşkeş çekmeye devam ediyor. Ülkenin geleceğini temsil eden çocuklarımızın eğitim aldığı okullar, rantçılar için yeni bir kazanç kapısı haline getiriliyor. Okulların açılmasına az bir zaman kala, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 18 okulun bahçesini (otopark işletmesi), okul duvarlarını (bankamatik ve büfe), spor salonlarını ve halı sahalarını 5 yıllığına kiralamak için ihaleye çıkardığını duyurması, eğitimin nasıl ticari bir alan haline getirilmeye çalışıldığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın imzaladığı “Mülkiyeti Hazineye Ait Olup Milli Eğitim Bakanlığına Tahsis Edilen Taşınmazlar Üzerinde Yer Alan Yerlerin Kiralanmasına Dair Bakanlıklar Arası İşbirliği Protokolü” ile başlayan bu süreç, tıpkı ÇEDES Protokolü gibi pilot uygulamasını İzmir’de başlatıyor. Seküler kimliği ile bilinen İzmir, bu tür uygulamalarla iktidarın hedefi haline getirilmiş durumda. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: İzmir, dinci-piyasacı uygulamalarınızın pilot şehri olmayacak!

 
Saray iktidarı, daha önceki yıllarda yaşanan yolsuzluklar ve güvenlik sorunları nedeniyle iptal edilen bu kiralama ihalesini, 2021 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Genel Müdürlüğü'nün aldığı karara rağmen yeniden gündeme getiriyor. MEB, çocuklarımızın en güvenli olması gereken okulları, rant uğruna güvensiz hale getirmekte ısrarcı. Çocuklarımızın günlerinin büyük bölümünü geçirdiği bu alanlar, onların duygusal ve sosyal gelişimi için kritik önemde. Bu alanlarda yapılacak en ufak bir değişiklik bile, onların rutinlerinin bozulmasına ve güvenliklerinin tehlikeye girmesine yol açabilir.

 
OKULLAR KAMUSAL ALANLARDIR
Özellikle İnönü Lisesi ve Atatürk Lisesi gibi yatılı öğrenci barındıran okulların kiraya verilmesi, güvenlik zafiyetlerinin sorumluluğunu kim alacak? Türkiye, nitelikli eğitimde OECD ülkeleri arasında sondan dördüncü sıradayken, kamusal eğitim alanlarını ranta açarak mı bu durumu düzelteceksiniz? Okullar, kamusal alandır ve buralarda bilimsel, eşit, ücretsiz ve güvenli eğitim sağlamak Milli Eğitim Bakanlığı’nın anayasal sorumluluğudur. Okulların hiçbir mekanının satılamayacağı ve kiralanamayacağı açıkken, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne soruyoruz: 2021 yılında güvenlik gerekçesiyle son verilen bu uygulamaya, hangi güvenlik önlemleriyle yeniden karar verdiniz? İhale ilanında, kötü niyetli kişileri eleyecek özel bir kısıtlama neden bulunmuyor? Saray Rejimi, iktidara geldiği günden bu yana eğitim sistemini çökertmek ve özelleştirmek için her türlü yolu deniyor. Müfredat değişiklikleri, devlet okullarına ayrılan payların düşürülmesi, denetimsiz ve güvensiz binalar, gerekli materyallerin sağlanmaması gibi uygulamalarla velileri, çocuklarının eğitimi için özel okullara yönelmeye mecbur bırakıyor. Bu ihale talanı, çocuklarının nitelikli kamusal eğitim almasını isteyen velileri vicdanlarıyla bütçeleri arasında çaresiz bırakmaktadır.

 
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu der ki:

"Komisyonlar, gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. "Buradan İzmir İl Milli Eğitim Müdürüne sesleniyoruz, yetkinizde bulunan bu ihaleyi, çocuklarımızın güvenli kamusal alanlarda eğitim alma hakkını gasp etmemek için derhal durdurun! Tüm İzmirli yurttaşlarımızı, çocuklarımızın geleceğine ve okullarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.''

 
Başkan Tugay'dan İzmir Körfezi ve balık ölümleri açıklaması...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tuncay Özkan'a dava!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan İzmir Körfezi ve balık ölümleri açıklaması...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Körfezi'ndeki balık ...
Mahkemeden Çeşme'de 151 milyonluk satış!
Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi, ortaklığın giderilmesi nedeniyle Alaçatı'daki ...
3 kişiye Adil Öksüz tutuklaması!
FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ...
 
AK Partilili Zengin'den Dilruba çıkışı: Tutuksuz yargılansın!
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sokak röportajındaki sözleri ...
Erkan Pettekkaya'nın GES projesinde yeni gelişme!
İzmir'in Karaburun İlçesi'nde sanatçı Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu ...
Kızını boğarak öldürdü!
Balıkesir'in Gönen ilçesinde Eylem Sevilen (18), tartıştığı babası Murat ...
 
Kemalpaşa'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Kemalpaşa'da çıkan orman yangını ekiplerin karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Uçak tuvaletinde rezalet..
İzmir-Ankara seferini yapan Ajet Havayolları’na ait yolcu uçağı tuvaletinde ...
Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri