ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,2554
    Dolar
  • Euro
    37,6385
    Euro
  • Altın
    2.883,680
    Altın
  • Bist-100
    9.045,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsrail, Suriye'yi vurdu!
İsrail, Suriye'yi vurdu!
Netanyahu: Nasrallah'ın yerine geçecek kişiyi öldürdük
Netanyahu: Nasrallah'ın yerine geçecek kişiyi öldürdük
Ülkü ocakları başkanı lisede sınıfları gezdi!
Ülkü ocakları başkanı lisede sınıfları gezdi!
İmam, cemaat yerine Sıla bebekten helallik istedi!
İmam, cemaat yerine Sıla bebekten helallik istedi!
8 Ekim 2024 Salı - 18:46

İzmir Spor Zirvesi'ne muhteşem final...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası’nın ortaklaşa düzenlediği “İzmir Spor Zirvesi” Şansal Büyüka’nın moderatörlük yaptığı, Türkiye futbolunun önde gelen teknik direktörleri Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş’in tecrübe ve düşüncelerini paylaştığı “Efsanelerle Futbol” oturumuyla noktalandı.

İzmir Spor Zirvesi ne muhteşem final...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) iş birliğiyle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenen “İzmir Spor Zirvesi” tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in ev sahipliğinde yapılan, gün boyu devam eden zirve “Efsanelerle Futbol” oturumuyla noktalandı. Türkiye’nin yıldız sporcuları, efsane teknik direktörleri ve spor dünyasının önemli isimlerine ev sahipliği yapan programda yedi oturum gerçekleşti. Alanlarında uzman isimler tecrübe ve düşüncelerini İzmirlilerle paylaştı.

“Türk futbolunun temel taşı olarak hatırlanacaklar”

Şansal Büyüka’nın moderatörlük yaptığı, Türkiye futbolunda akla ilk gelen teknik direktörlerden Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş’in mesleki birikimlerini ve sportif tecrübelerini paylaştığı “Efsanelerle Futbol” oturumu büyük ilgi topladı. Büyüka oturumu açarken, “Türk futbolunun yaşayan üç efsanesiyle beraberiz. Bir gazetecilik hayatım vardır; 45 yıl bu üçlüyü bir araya getiremedim. Bu üçlü fotoğraf; tarihin sayfalarında, duvarlarımızda, masalarımızda yerini alsın. Türk futbolunun temel taşı olarak hatırlanacaklar” dedi. 

“Akılla ekonomiyi birleştirmek lazım”

Futbolda başarının kaynağının sorulması üzerine konuşan Fatih Terim, “Para olup aklınız yoksa bir işe yaramaz. Aklınız var paranız yoksa da bir işe yaramıyor maalesef. İkisini de çok doğru kullanmak gerek. İkisi bir arada çok güzel bir şey. Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve kendi ülkemizde oynadığımız futbolla Avrupa’daki rakiplerimiz arasındaki fark çok açık. Yıllardır bunu aşmak için özellikle Avrupa’da başarılı olmak için çok çaba sarf ettik. Kolay da olmadı. Kendi içimizde yaptığımız yenilikler çok beğenilirken onlar da yerinde durmuyor. Herkes devam ediyor. Akılla ekonomiyi çok iyi birleştirmek lazım” ifadelerini kullandı.

“İzmir, Ege Bölgesi, Akdeniz futbol alanları olması gereken yerler”

İzmir’in özel bir yer olduğunu aktaran Şenol Güneş, “İzmir, Ege Bölgesi, Akdeniz futbol alanları olması gereken yerler. Hava, iklim müsait, tesisler kurulabilir. Futbolun altyapısını unuttuk. Böylesine bir kentte daha çok futbolcu yetiştirilebilir. Çocuklarımızın okulun dışında spor ve sanatla uğraşması kişisel gelişimi için önemli. Altyapıdan eğitimle gelinmesi gerekiyor. Bugün kulüplerin kurumsal yapısı yanlış. Amatörlükten şirketleşmeye geçişte hata yapıyoruz. Yöneticiler günlük başarıyı kovalıyor. Asıl amaç futbol oynamak, futbolcu yetiştirmektir” diye konuştu.

“Bugün bu imkan yok”

“Ben içinizden biriyim. Ben bir Altaylıyım” diyerek söze başlayan Mustafa Denizli, “Bu şehir yıllarca futbolcu ihracatı yaptı. Bugün durmuş durumda. Benim kulübüm altyapısından onlarca futbolcu çıkardı. Bugün bu imkan maalesef İzmir’de yok. Aslında bugün Türkiye harcadığı paranın yaklaşık 10’da 1’ini futbol olarak geri alamıyor. Böyle bir ligin tadı olmuyor. Harcanılan paralara ve sunulan futbola bakın” dedi. 

Başkanlar sahneye çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener oturum sona erdikten sonra sahneye çıkarak zirvenin kapanışı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Hayatımızda gerçekten çok önemli yer kaplayan, bizler için her biri birbirinden değerli bu dört misafirlerimizle beraber bu sahneyi paylaşmanın onurunu yaşıyorum. Zirveye katılanlara çok teşekkür ediyorum. Hocalarımızı tekrar bekliyoruz” dedi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de zirveye katılanlara teşekkür ederek “İzmir Spor Zirvesi'nin yıllar ilerledikçe bir vizyon buluşması olmasını sağlamak istiyoruz, zirvemizin geleneksel hale gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Türk futbolunun efsane isimlerine, burada İzmirliler ile buluştukları için çok teşekkür ederiz” dedi.

 
İzmir'de İRAP yürürlüğe girdi
 
CHP İzmir'den siyah isyan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de İRAP yürürlüğe girdi
İzmir'deki İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) konusunda bilgilendirme yapan ...
Ülkü ocakları başkanı lisede sınıfları gezdi!
Ülkü Ocakları İstanbul il Başkanı Alparslan Doğan, Silivri TOKİ Cumhuriyet ...
İzmir Körfezi'nin temizliği için ilk adım atıldı...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Safinaz 1" isimli deniz ...
 
Şehir Plancıları'ndan 'Beton bariyer' açıklaması... "Doğru bulmuyoruz"
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak Kordon'da su taşkınlarına ...
İmam, cemaat yerine Sıla bebekten helallik istedi!
Tekirdağ Şehir Hastanesinde 1 aydır verdiği yaşam mücadelesini kaybeden ...
Özel'den Gülşah Durbay açıklaması: Alnınızı karışlamazsam namerdim!
CHP lideri, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda ...
 
Tek tırnaklı hayvan eti uyarısı...
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri ile ortaya çıkan tek tırnaklı ...
Atatürk heykeline balyozlu saldırı!
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde M.Ç., Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ...
Aslanoğlu'dan Soyer'in sözlerine yanıt: Kısır tartışmaları, iç çekişmeleri geride bıraktık!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’in önceki ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri