ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,1623
    Dolar
  • Euro
    38,1653
    Euro
  • Altın
    2.918,510
    Altın
  • Bist-100
    9.777,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçakta cinsel ilişki skandalı!
Uçakta cinsel ilişki skandalı!
474 bin araç ve sürücüye ceza!
474 bin araç ve sürücüye ceza!
Polise yakalanacağını anlayınca intihar etti!
Polise yakalanacağını anlayınca intihar etti!
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı!
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı!
29 Eylül 2024 Pazar - 10:21

İzcilerin kamp mesaisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen İzci Doğayı Sever ve Korur Yaz Kampı, bu yıl Özdere 100. Yıl Gençlik ve Spor Yerleşkesi’nde devam ediyor. İzcilik kampı, izcileri doğal kaynakları koruma, iklim değişikliği ve geri dönüşüm gibi konularda bilinçlendiriyor.

İzcilerin kamp mesaisi!

İzciler ve aileleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen izcilik kampında İzci Doğayı Sever ve Korur Yaz Kampı’nda buluşuyor. Bu yıl dört ayrı kampta 2 gece 3’er gün olmak üzere bir araya gelecek izciler, dört farklı tema çerçevesinde; doğal kaynakları koruma, iklim değişikliği ve geri dönüşüm konularında bilinçlendiriliyor. Engelli bireylerin de aralarında bulunduğu izciler ile engelli izcilerin ailelerinin katıldığı ilk kampta, kamp ateşi yakıldı.

Kapsayıcı izcilik çalışması ile aidiyet ve sosyalleşme
Engelli Çalışmaları Şube Müdürü Emine Koç, “Kapsayıcı izcilik, engellilik alanında, engellilerin bir arada sosyalleşmesini sağlayan, onları doğayla bütünleştiren bir çalışma. Bu çalışma sayesinde, izcilerimiz bir gruba ait olmanın güzelliğini, izciliği öğrenerek keşfediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü olarak 10 yıldır engellilik alanında kapsayıcı izcilik çalışmaları yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi; engelli gençlerle, çocuklarla ve onların aileleriyle beraber düzenlenen kapsayıcı izcilik çalışmasında Türkiye’de öncü kurumlardan biri. İlçe belediyelerimizden Kemalpaşa Belediyesi’ne ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bu çalışmayı transfer ederek onlara da rehberlik ediyoruz. Engellilik alanındaki çalışmalara yeni boyut getiren kapsayıcı izcilik çalışmalarını, Türkiye’de engellilik alanında çalışan tüm arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz ve bunun için rehberlik yapmaya hazırız” dedi.

“Tüm ilçelerden izciler geldi”
Kamp hakkında bilgi veren Uluslararası Daimi Baş İzci Lider Eğitimcisi Esin Akgür, “Kampımızda kapsayıcı izcilik çalışmaları yapıyoruz. Doğal kaynakları koruma konusunda izcilerimizi bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. İzmir’in tüm ilçelerinden çok sayıda izcimiz kampımıza geldi. İklim değişikliği, atık materyallerin geriş dönüşümü, doğal kaynakların korunması gibi pek çok konuda çalışma gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Aileler de memnun
Kampa katılan engelli izcilerin aileleri de çalışmadan çok memnun kaldıklarını belirtti. Nurten Çetin “Etkinliğe oğlumla katıldık ve çok mutluyuz. Oğlum bu kamplarda çok güzel şeyler öğreniyor. Çevresine karşı çok duyarlı biri. Çöp atmaz, suyu tasarruflu kullanır, arkadaşları ile iyi geçinir. Çok olumlu gelişmeleri oldu. Çevresini koruyan çocukların yetiştiğini görmek bizi çok mutlu ediyor. İzcilik çalışmalarını destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ediyoruz” derken, Ayşe Çetin ise “Kızım buraya geldiği için çok mutlu. İzcilik faaliyetlerine katılacağı zaman erkenden kalkıp koşa koşa geliyor. Bize bu imkânları verdikleri için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese ve destekleri için Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

Dört farklı kamp sonucu manifesto hazırlanacak
İzci Doğayı Sever ve Korur Yaz Kampı, ilk olarak 19 Eylül-21 Eylül tarihleri arasında “Doğal Kaynakları Koru” temasıyla düzenlendi. İkinci kamp ise “Biyoçeşitliliği ve Yaban Hayatını Koru” temasıyla 23 Eylül-25 Eylül tarihlerinde yapıldı. “İklim Değişikliğine Karşı Harekete Geç” temasıyla düzenlenecek üçüncü kamp, 26 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında, dördüncü kamp ise “Atıkları Doğru Yönet, Geri Dönüşümü Destekle” teması ile 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kamp, Trakya İzciler Birliği Federasyonu ile yapılan protokol çerçevesinde İzci Liderleri desteğinde yürütülüyor. Dört farklı kampın bitiminde, her kampın konusu üzerine izciler tarafından manifesto hazırlanacak ve çalışma yapılacak maddeler taahhüt edilecek. Söz konusu manifestolar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a iletilecek.

 
Buca'da beyaz sinekle mücadele!
 
Down sendromlu çocuklara temel afet bilinci eğitimi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da beyaz sinekle mücadele!
Buca Belediyesi, son dönemde aniden artan beyaz sinek popülasyonuna karşı ...
Bornova Belediyesi’nden yerel üretime büyük destek!
Bornova Belediyesi, yerel üretimi desteklemek amacıyla hayata geçirdiği ...
Efes Selçuk'ta bütçe dostu proje: Halk Mark-ET!
Efes Selçuk Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların ...
 
Büyükşehir’den öğrencilere çamaşırhane ve nakliye hizmeti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz ...
Sakin Şehir Seferihisar’da Ekolojik Çocuk Festivali...
Seferihisar Çocuk Belediyesi'nde gerçekleştirilen Teos Çocuk Kültür Ekoloji ...
İzmir Kent Konseyi'nde seçimsiz genel kurul...
İzmir Kent Konseyi'nin 22. Olağan Seçimsiz Genel Kurul Toplantısı yapıldı. ...
 
Karabağlar’da moloza geçit yok
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri inşaat atığı ve moloz ...
Başkan Ünsal'dan kan bağışı çağrısı...
Karşıyaka Belediyesi, İzmir Kızılay Kan Bağış Merkezi iş birliğiyle kan ...
Buca'da gündem 197 milyon TL borçlanma!
Buca Belediye Meclisi'nde, belediye yetki ve sorumluluklarındaki işlerin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri