ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,7143
    Dolar
  • Euro
    35,4407
    Euro
  • Altın
    2.487,680
    Altın
  • Bist-100
    10.906,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/33°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/35°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
36 yıl sonra şehit sayıldı!
36 yıl sonra şehit sayıldı!
Ali Koç ifadeye çağrıldı!
Ali Koç ifadeye çağrıldı!
Bitcoin çakıldı... 4 ayın en düşük seviyesinde!
Bitcoin çakıldı... 4 ayın en düşük seviyesinde!
İngiltere'de sol 14 yıl sonra iktidar oluyor!
İngiltere'de sol 14 yıl sonra iktidar oluyor!
5 Haziran 2024 Çarşamba - 14:27

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'a 19 yıl 6 ay hapis!

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yargılandığı davada karar çıktı. Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış a 19 yıl 6 ay hapis!

Van'da gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yargılandığı dava bugün görüldü.

Akış, 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Davanın görüldüğü Hakkari Adliyesi önünde polis, geniş güvenlik önlemi aldı.

'31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) Hakkari Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında pazartesi sabahı, Van'da bir yakının evinde gözaltına alındı. Hakkari Valisi Ali Çelik ise İçişleri Bakanlığı kararıyla Belediye Başkan Vekili olarak atandı.

Akış'ın gözaltına alınması sonrası, kente gelen DBP Eş Genel başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tirkayi, milletvekilleri, Van, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş başkanlarının da aralarında olduğu partililer, polisin belediye binası önüne yürüyüşe izin vermemesi üzerine oturma eylemi başlattı.

Oturma eylemi, dün sonlandırılırken, kayyım atamasına karşı DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ile CHP Sözcüsü Deniz Yücel ve milletvekilleri de dün kente geldi. Yapılmak istenen yürüyüş sonrası da olaylar çıktı.

22.5 YILA KADAR HAPİS TALEBİ 

Van'da gözaltına alındıktan sonra Hakkari'ye getirilen Akış ile 12 kişinin yargılandığı dava ise bugün görülüyor. Akış, hakkında 2014 yılında Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından dava açılmıştı.

Davanın en son görülen duruşmasında ise savcı esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak Akış'ın 'örgüt yöneticisi' suçlamasıyla 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Akış'ın adliyeye getirilişi öncesi adliye çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. 

"KAÇMA GİRİŞİMİNDE BULUNMADIM"

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Eş Başkanı Akış'ın görevden alınmasına gerekçe gösterilen KCK davası duruşması bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Akış, savunmasında şu ifadelere yer verdi:

- Benim başım dik, 53 yaşındayım bunca yıldır mücadele ediyorum, mücadele etmeye devam edeceğim. Benim kaçtığıma ilişkin haberlerin yapıldığını duydum, ben asla kaçma girişiminde bulunmadım. Ben yaptığım her şeyin arkasındayım, siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım. Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Ben barış dedim, kardeşlik dedim, adalet dedim, eşitlik dedim, özgürlük dedim. Halen diyorum. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm, bundan sonrada öyle yapacağım. Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum.

"FETÖ'CÜ SAVCININ HAZIRLADIĞI İDDİANAME..." 

- Başım dik bir şekilde karşınızdayım. Yeniden iddianame hazırlanmasını talep ediyorum. FETÖ’cü bir savcının hazırladığı iddianame ile yargılanmak istemiyorum. Sizden tahliye ya da beraat talep etmiyorum. Sadece vicdanınıza bırakıyorum kararı. Ben bugüne kadar şerefimle, bu halkın tek kuruşuna dokunmadan görev yaptım. Neden 4 ay önce değil, neden 1 yıl önce değil, neden 4 yıl önce yapılmadı bu yargılama? Bu yargılamanın siyasi olduğunu biliyorum.

DAVADA KARAR ÇIKTI

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'a yargılandığı davanın Hakkari 1. Ağır Ceza Mehkemesi'nde görülen duruşmasında 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

 
Bakan Şimşek: "Daha kat edecek yolumuz var"
 
İki kız kardeş, 4 saat arayla ölü bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kapıda vize ile feribot seferlerine talep patladı...
Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması, Kurban Bayramı'nda ...
Şehit pilotlar için İzmir'de hüzünlü tören!
Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan bir ...
Askeri kışla, sanayi sitesi oluyor!
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bornova’da bulunan Cemal Gürsel Askeri ...
 
Hatay'da 4,1 büyüklüğünde deprem!
Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Şehit pilotlar İzmir'e uğurlandı!
Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan bir ...
Kolombiyalı kartele Türkiye'de operasyon!
373 kilogram kokainin yakalandığı İstanbul ve Bursa'da düzenlenen "Narkoçelik-20" ...
 
İzmir'de terör operasyonu: 6 gözaltı!
İzmir'de, PKK/KCK silahlı terör örgütünün sosyal medyada propagandasını ...
Körfez’de bulundu... Yaralı Caretta caretta kurtarıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Körfez temizliği sırasında Pasaport ...
İzmir’in Mavi Bayraklı plaj sayısı 64 oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımları kentteki mavi bayrak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri