ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4285
    Dolar
  • Euro
    43,8948
    Euro
  • Altın
    4.137,870
    Altın
  • Bist-100
    9.307,00
    Bist-100
  • ADANA
    13/29°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı
Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı
Nüfus Müdürlüğü uyardı: Ehliyet için son kullanım tarihi belli oldu
Nüfus Müdürlüğü uyardı: Ehliyet için son kullanım tarihi belli oldu
DEM Parti: Talebimiz, Öcalan’ın fiziki özgürlüğüdür, sürecin toplumsallaşması için tecridin ortadan kaldırılması gerekiyor
DEM Parti: Talebimiz, Öcalan’ın fiziki özgürlüğüdür, sürecin toplumsallaşması için tecridin ortadan kaldırılması gerekiyor
Mattia Ahmet Minguzzi'nin katilinin kemik yaşı belli oldu: Alacağı cezayı etkileyecek
Mattia Ahmet Minguzzi'nin katilinin kemik yaşı belli oldu: Alacağı cezayı etkileyecek
28 Nisan 2025 Pazartesi - 17:25

Eski HDP İzmir İl Başkanı'na hapis cezası...

İzmir'de, eski HDP İl Eş Başkanı Vedat Çınar Altan 'PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından toplam 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski HDP İzmir İl Başkanı na hapis cezası...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 6 Ekim 2023'te HDP İzmir İl Başkanlığı ile Konak ve Buca ilçe binalarına operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında HDP İzmir İl Eş Başkanları Vedat Çınar Altan ve Berna Çelik ile Buca İlçe Eş Başkanı Nihat Türk gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Yürütülen soruşturmanın ardından sanıklar hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Altan ile Çelik hakkında hazırlanan iddianame İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Türk hakkındaki iddianame ise İzmir 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Altan geçen yıl aralık ayında tahliye edilirken, Çelik'in dosyası ise Diyarbakır'da görülen başka bir dosyayla birleştirildi. Altan suçlamaları reddederken, geçen duruşmada iddia makamı esas hakkında mütalaasını sundu. Savcı mütalaasında Altan'ın katıldığı eylemlerin terör örgütü tarafından sosyal medyada iletişim araçlarıyla duyurulduğuna vurgu yaptı. Altan'ın sosyal medya paylaşımlarında da MLKP terör örgütü propagandası yaptığı esas hakkında mütalaada yer buldu. Savcı bu sebeplerden ötürü Vedat Çınar Altan hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.

GİZLİ TANIK DİNLENİLDİ

Tutuksuz sanık Vedat Çınar Altan'ın İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanık Vedat Çınar Altan ile avukatları katıldı. Duruşmada 'Dokuz' kod adlı gizli tanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile dinlenildi. Gizli tanık, "Altan, HDP İzmir İl Başkanlığı’na gelen gençleri örgütün yapılanması kapsamında kırsala gönderiyordu. PKK'nın terör örgütü olmadığını söylüyordu. HDP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan toplantılara örgütten üst düzey yöneticiler ile PKK'nın kırsal bölgede bulunan yöneticiler de katılıyordu. Bu toplantılarda yer almadım. HDP'nin illegal eylemleri, basın açıklamaları, yürüyüşleri o dönem yasak olmasına rağmen Altan ile il yöneticisi Berna Çelik sürdürüyordu. Bayraklı ilçesinde de örgüt adına duvarlara sloganlar yazılırdı, Altan da bu eylemlerin içerisindeydi" dedi.

BERAATİNİ İSTEDİ

Tanığın ifadelerinin ardından söz verilen sanık Vedat Çınar Altan ise halihazırda DEM Parti İstanbul eş başkanlığı görevini yürüttüğünü belirtip suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Sanık avukatları, esas hakkında mütalaaya karşı savunma için ek süre talebinde bulunurken, heyet talebi reddetti. Karardan önce son sözü sorulan Altan, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Vedat Çınar Altan'a 'PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek' suçundan 2 yıl 1 ay, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanığın yargılama sırasındaki tutumu sebebiyle örgüt propagandasından verilen ceza, 1 yıl 3 ay hapse düşürüldü. 

 
Ege için gök gürültülü sağanak uyarısı
 
Başkan Kınay'a sert tepki: 'İhmal ve sorumsuzluk arıyorsanız aynaya bakın'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege için gök gürültülü sağanak uyarısı
İzmir, Muğla ve Aydın için kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu
Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı
Greenpeace Türkiye’nin yeni araştırması, İstanbul’daki market ve pazarlarda ...
Nüfus Müdürlüğü uyardı: Ehliyet için son kullanım tarihi belli oldu
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgeleri ...
 
'Beyaz eşya tamiri' vaadiyle dolandırıcılığa 7 gözaltı
İzmir ve İstanbul'da internet üzerinden 'Beyaz eşya yetkili servis' ilanıyla ...
Mattia Ahmet Minguzzi'nin katilinin kemik yaşı belli oldu: Alacağı cezayı etkileyecek
İstanbul Kadıköy'de, 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklı saldırıda ...
Emniyetten 'jammer' açıklaması
Emniyet Genel Müdürlüğü, Ekrem İmamoğlu'nun toplantı yaptığı otelde valizlerde ...
 
Başkan Yiğit’ten İnciraltı açıklaması:Kazanan Balçova olacak, İzmir olacak!
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, yarım asrı aşkın süredir onay bekleyen ...
İzmirli gelinlik, damatlık ve abiyecilerin yeni hedefi Dubai pazarı
İzmir'den Dubai'ye giden Gelinlik, Damatlık, Abiye sektöründe hizmet veren ...
Büyükşehir'in yeni sloganı belli oldu: Bize çok çalışmak yakışır!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı görevde geride bıraktığı bir senenin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 30 14 6 10 49 39 10 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
9 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
10 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
11 Göztepe 30 10 10 10 47 38 9 40
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri