ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    33,9916
    Dolar
  • Euro
    37,8380
    Euro
  • Altın
    2.821,270
    Altın
  • Bist-100
    9.577,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dilan Polat'tan yeni paylaşım!
Dilan Polat'tan yeni paylaşım!
Yol verme kavgası: 1 ölü!
Yol verme kavgası: 1 ölü!
Koronvirüsün yeni varyantı hızla yayılıyor!
Koronvirüsün yeni varyantı hızla yayılıyor!
Özgür Özel'den Bilal Erdoğan'a tepki: Madem siyaset yapıyorsun karşılığını alırsın!
Özgür Özel'den Bilal Erdoğan'a tepki: Madem siyaset yapıyorsun karşılığını alırsın!
3 Eylül 2024 Salı - 12:25

Efes Selçuk Belediye Meclisi’nde gündem eğitim...

Efes Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayının ilk oturumunda gündem maddelerinin yanı sıra eğitim konuşuldu. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediyeciliğin yaşamın kendisi olduğunu belirterek; “Eşitlik eğitimle başlar. Eğitimde eşitlik, gelecek nesillerin eşit yaşayabilmesinin ilk koşuludur” dedi.

Efes Selçuk Belediye Meclisi’nde gündem eğitim...

Ağustos ayında belediye meclisinin tatil olmasının ardından yoğun bir gündemle toplanan Efes Selçuk Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayındaki ilk oturumunun dilek ve temenniler kısmında yeni eğitim- öğretim yılının başlayacak olması sebebiyle meclis üyelerinin gündeminde eğitim vardı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Nuri Caferoğlu, Efes Selçuk Belediyesi tarafından eğitime verilen Ulaşım Desteği, Efes Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması, İlk Cep Harçlığı Projesi, Kırtasiye Kartı projeleri ve spora verilen destek ve kültür sanat kursları ile ilgili meclisi bilgilendirdi.

Çocuklar bizim geleceğimizdir

CHP Meclis Üyesi Erhan Güzel ise; “30 yıllık meslek hayatımın 25 yılını Selçuk’ta geçirmiş bir öğretmen olarak tüm öğrenci ve öğretmenlerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim- öğretim yılı diliyorum. Ben Selçuk genelinde şunu söylemek isterim ki; bu 25 yıl içerisinde eğitim camiasının çoğunluğunun görüşü, eğitimcilerin bir belediye başkanına bu kadar kolay eriştiği, bir okul müdürü telefon açtığında telefonuna cevap verildiği bir dönem olmamıştır. Yine eğitimci olarak söylemek isterim ki; okulların araç talepleri, temizlik ihtiyaçları, boyası ve badanasına dair talepler zamanında iletildiğinde olanaklar zorlanarak Sayın Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından karşılanmıştır.  Bu anlamda kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Önümüzdeki eğitim- öğretim döneminde de okulları eğitim öğretime hazırlamak gayesiyle bahçe temizliği, ilaçlaması, bahçedeki bitkilerin budanmasıyla çalışmaya başladıklarını belirten Erhan Güzel; "Umuyorum ki eğitime olan desteğimiz artarak devam edecektir. Eğitime yapılan yatırım en kıymetli yatırımdır. Çünkü çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir” dedi.

 Her şey evlatlarımız için

Efes Selçuk Belediyesi olarak 2019’dan bu yana eğitime destek olmak adına çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz her şeyi Efes Selçuk’un çocukları için, kendi evlatlarımız için yapıyoruz” dedi.

Belediyecilik anne karnından mezara kadar

Belediyeciliğin aynı zamanda yurttaşların hayatının her aşamasını kapsayan hizmetler olduğuna dikkat çeken Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Belediyecilik yaşamın kendisi gibidir. Bir çocuktan anne karnına düştüğünden itibaren mesul olduğumuzdan biz hamileler için gıda paketi desteği veriyoruz. Anne karnındaki çocuğun folik asit almasını düşünüyoruz. Yani belediyecilik bir çocuğun anne karnına düşmesinden itibaren, vefatından sonra defnedilmesinden, defnedildikten sonra ailenin eve gitmesinden mesul olmaktır. Böyle bir devinim içerisinde tasarruf tedbiri belediye başkanına değil halktan tasarrufu istemektir ki bunun sonu olmaz” dedi.

Eşitlik eğitimle başlar

Eğitimin ve eğitime verilen desteğin siyaset üstü bir konu olduğunun altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “4 + 4+ 4 eğitim sisteminden sonra çocuklarımız merkeze geliyorlar. Biz de müracaat eden ailelerin çocuklarının yol ücretlerini annenin ya da babanın hesabına yatırıyoruz.  Üniversiteyi kazanan gençlerin ilk cep harçlıklarını veriyoruz. Siyasetten uzak durarak herkes Efes Selçuk’ta yaşayan çocukları düşünsün. Hiçbirimizin zorlu ekonomik koşullara çocukları mahkum etmeye hakkı yok. Okul öncesi eğitiminden kurslarına kadar çocuklarımızı hiçbir şeyden mahkum etmeye hakkımız yok. Eşitlik eğitimle başlar. Eğitimde eşitlik gelecek nesillerde nesillerde insanların eşit yaşayabilmesinin ilk koşuludur” dedi.

 
Torbalı'da güz etkinlikleri başlıyor
 
Konak’ta Zabıta Haftası’na geleneksel kutlama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da güz etkinlikleri başlıyor
Torbalı, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı onuruna düzenlenecek ...
Çeşme'de yeni adli yıl töreni...
2024-2025 Adli Yılın açılışı dolayısıyla Çeşme Adliyesi’nde tören gerçekleştirildi. ...
Gaziemirli Melisa dünya şampiyonu!
Kick Boks Gençler Dünya Şampiyonası +70 kg K1 STYLE kategorisinde dünya ...
 
Karşıyaka'da haşerelere karşı yoğun mücadele...
Karşıyaka Belediyesi, mevsim şartlarının etkisiyle hamam böceği ve sinek ...
Bornova'da yaz akşamlarına Balkan esintisi
Bornova Belediyesi’nin Çamdibi Atatürk Parkı’nda her hafta düzenlediği ...
Bayraklı'da Zabıta Haftası kutlaması!
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Zabıta Haftası kapsamında Zabıta ...
 
İzmir Fuarı'nda Çiğli rüzgarı...
93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan Çiğli Belediyesi ...
Buca Belediyesi’nden okullarda temizlik seferberliği!
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Buca Belediyesi, ...
Başkan Eşki’den BELGEM müjdesi...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Belediyesi’nin Eylül ayı olağan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri