ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6610
    Dolar
  • Euro
    35,4440
    Euro
  • Altın
    2.509,730
    Altın
  • Bist-100
    10.852,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    27/36°
    ANTALYA
  • BURSA
    20/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/37°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı yağmuru!
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı yağmuru!
Rıza Kayaalp'e olimpiyat öncesi büyük şok... Lisansı askıya alındı!
Rıza Kayaalp'e olimpiyat öncesi büyük şok... Lisansı askıya alındı!
İran'da seçim zaferi Türk liderin!
İran'da seçim zaferi Türk liderin!
Almanya veda etti, İspanya yarı finalde
Almanya veda etti, İspanya yarı finalde
3 Temmuz 2024 Çarşamba - 19:11

CHP İzmir'de 'Danışma Kurulu' toplandı... Başkan Tugay: 'Parti içi yarışa müdahil olmam'

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği Danışma Kurulu toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, parti içi yarışlara müdahil olmayacağının altını çizdi. Tugay, "Kampanya sürecinde ve sonrasında her zaman yanımızda oldu, gerçekten minnettarım" diyerek İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na teşekkür etti. Aslanoğlu ise "Bölünürsek iktidar avcumuzdan kayıp gidecek" diyerek birlik beraberlik mesajı verdi. 

CHP İzmir de  Danışma Kurulu  toplandı... Başkan Tugay:  Parti içi yarışa müdahil olmam

SONKALEİZMİR-Tepekule Kongre Merkezi'nde CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Kurulu toplantısına CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir milletvekilleri Mahir Polat, Yüksel Taşkın, önceki dönem milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, gençlik kolları, kadın kolları üyeleri ile partililer katıldı. 



"İL BAŞKANIMIZDAN MEMNUNUM"

Seçim süreci ve parti içi yarışa yönelik dikkat çeken mesajlar veren Başkan Cemil Tugay şöyle konuştu:

"Geçmişi değil iktidar olmanın yollarını konuşmalıyız. Olumlu sonuca götürecek özeleştiri yapmalıyız. Çok uzun zamandır ilk kez iktidara bu kadar yakınız. Parti içi yarışlarda birilerinin başkalarına karşı zafer kazanmış algısını bırakmalıyız. Birlikte olmayı başarmalıyız. Mücadelemiz dışa dönük olmalı. Bana 'İl başkanından memnun musunuz?' diye soruyorlar. 'Değiştirmeyi düşünüyor musunuz' diyorlar. Benim böyle bir yetkim yok, il başkanını örgüt seçer. Benim görevim belediye başkanlığıdır. Ben il başkanımızdan memnunum, devam etmesinden mutluluk duyarım. Seçimle göreve gelmiştir. Kampanya sürecinde ve sonrasında her zaman yanımızda oldu, gerçekten minnettarım. Parti içi yarışlara müdahil olmayacağım. Bunu bir kenara not edin. İnsanlara belediyecilik hizmeti yapması gereken bir kurumdayız. Siyaset sadece CHP’lilere yönelik olmamalı, partimizin iktidar olmasını istiyorsak insanları nasıl kazanacağımızı düşünmeli, buna göre çalışmalıyız."



"HER ŞEYE SÜNGER ÇEKTİM"

Tugay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"3 aydır bir taraftan bütçeyi ayarlarken bir taraftan da örgütümüzle iletişim kurmaya çalıştım. Eksik kaldıklarım vardır, kriz yönetimi gerçekleştirdiğim bu dönemde fırsat bulamadım, bunu telafi edeceğim. Karşıyaka Belediye Başkanlığı yaparken örgütümüzle ilişkim  ortadadır. Kimin ne ihtiyacı varsa yapmaya çalıştım. Sadece zamana ihtiyacım var. Ben geçmişte olan her şeyin üstüne sünger çektim, sadece iktidar için çalışan yol arkadaşları istiyorum." 



"MÜTHİŞ BİR ZAFER KAZANDIK"

Orman yangınları ve Torbalı'daki patlama nedeniyle yaşadığı üzüntüyü dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Madımak'ta katledilen canları da andı. Aslanoğlu şöyle konuştu:

"Danışma kurulları dertleştiğimiz yerler. Seçim dönemi ve sonrası için önerilerimizi anlatacağız. Neleri eksik yaptık, yeni seçim dönemine nasıl hazırlanmamız gerek diye önerileri konuşacağız. Ocak ayında atama olarak göreve başladım ve hemen ardından büyük Türkiye depremi oldu. Dayanışmayı büyütmek için seferber olduk. Yaralarımızı daha sarmadan masa devrildi, tekrar kuruldu. Cumhurbaşkanı adayımız belli oldu, milletvekili adaylarımız belli oldu. 14 ve 28 Mayıs’ta İzmir’de 1 milyon 20 bin oy fark atmamıza rağmen seçim koordinasyon merkezlerinden boynumuz bükük ayrıldık. Ardından mahalle, ilçe seçimleri, il kongresi ve büyük kurultayımız oldu, hemen ardından yerel adaylarımız belli oldu. Sahaya indik, o günlerde herkes ne kadar ilçe kaybedeceğimizi anlatıyordu. Sonuç ne oldu? İzmir’de 31 belediyeden 29’unu kazandık. AKP sadece 1 belediye, MHP sadece 1 belediye kazandı. Bu müthiş bir zafer. Seçimleri örgütlerden kazanır en tepeden en alta kadar. Bu zafer bir liderlik örneğidir de, doğru mottolarla yola çıkan genel başkanımızın bu zaferde payı çok büyüktür.” 

"HERKES KRİZ ÇIKARMAMI BEKLİYORDU"

Aslanoğu şöyle devam etti:

"Bu zafer 1999’da yılında baraj altında kaldığında partinin kapısını açanlarındır. Bizim dönemimizde başarının olması sadece bugünün değil, geçmişte görev yapanların da başarısıdır. Bu başarı İzmirlilerindir. Biz iktidar olacağız, yaşam, koşullar bizi iktidara götürüyor. Bizi iktidar olmaktan alıkoyacak tek şey CHP’liler, bölünürsek iktidar avcumuzdan kayıp gidecek. Aile olmalıyız, birbirimizi dışarda eleştirmemeliyiz, biz bir arada olmaya devam edersek sandık kurulduğunda CHP ilk genel seçimlerde iktidar olacak. Ben 10. il başkanıyım, bazı il başkanlarımız seçim görmedi. Alladdin Yüksel 4 yıl görev yaptı 2 seçim gördü. Deniz Yücel 5 yıl görev yaptı, 3 seçim gördü. Biz 1 yıl görev yaptık, 2 seçim ve 2 turlu Cumhurbaşkanlığı seçimi gördük. Görevim bittiğinde muhtemelen Deniz başkandan sonra en uzun süre görev isim olacağım. Kurultaydan sonra birbirimize düşmemizi beklediler. Herkes partimizden kriz bekliyordu, benim bir kriz çıkarmamı bekliyordu. Tarih benimle ilgili bir şey yazacaksa o krizi çıkartmamak için elinden geleni yaptı diye yazacak."
 

 
Menemen'de yüksek gerilim... İşçilere biber gazlı müdahale!
 
CHP'li Yücel: Sığınmacı sorunu artık bu ülkenin beka sorunudur!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Kemalpaşa'dan o teklife tepki: "Kabul etmiyoruz"
Kemalpaşa Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında AK Parti döneminde ...
CHP İzmir'de 3 adaylı yarış..
CHP İzmir İl Kadın Kolları başkanlığı için mevcut başkan Nurdan Şenkal ...
AK Partili Saygılı'dan yürüyen merdiven kazası eleştirisi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Üçyol Metro Durğaı’nda meydana ...
 
CHP'li Polat'tan elektrik zammı tepkisi: Saray ışıl ışılken haneler karanlıkta!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, artan zamlar ve yüksek enflasyonla ...
Özgür Özel'den erken seçim mesajı... "Geçim olmazsa seçim olur"
Kocaeli Gebze'de düzenlenen 'Geçinemiyoruz' mitinginde konuşan CHP Genel ...
CHP'li belediye başkanı tutuklandı!
Manisa Kula'nın CHP'li Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makamında 2 kişiyi ...
 
Sinan Oğan'dan yeni Kılıçdaroğlu iddiası!
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesinde dönemin CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla ...
Özgür Özel'den kazanan ceket açıklaması!
CHP lideri Özel, Erdoğan'ın uzun yıllar giydiği ekose ceket tercihi hakkında konuştu.
CHP'li Polat'tan AK Partili Saygılı'ya yanıt... "Su zammı TÜİK enflasyonunun gerisinde"
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri