Urla Şehirlerarası Terminali'nin arka kısmında bulunan ve tarım arazilerin de bulunduğu yolda, yaklaşık 1,5 metre boyundaki iki oluklu kertenkelele birbirlerinin ısırmaya çalıştı. Şekilden şekle giren, yumak gibi birbirlerine dolanan iki kertenkele yaklaşık beş dakika kavga etti. Dişi oluklu kertenkele kurtulunca, üzüm bağlarına doğru sürünerek gözden kayboldu. Ardından da erkek olanı peşinden gitti.
OLUKLU KERTENKELE NEDİR?
Balkanlarda ve Asya'da yaşayan bir tür sürüngen olan ve halk arasında 'Kör yılan' olarak bilinen oluklu kertenkeleler, doğadaki en uysal canlılardan biri olarak kabul ediliyor. Yetişkinlerinin boyları yaklaşık 150 santimetreye kadar ulaşabilen oluklu kertenkeleler salgangoz, böcek, termit, karınca ve çekirgelerle besleniyor. Çiftçi dostu olarak anılan oluklu kertenkele ele alındığında dahi ısırmıyor, sokmuyor ya da zehirlemiyor. Dolayısıyla insan yaşamı için bir tehdit unsuru içermiyor. Doğadaki en uysal hayvanlardan biri olarak kabul edilen, fakat dış görünüşü nedeniyle yılana benzeyen oluklu kertenkelelerin, yılanlardan en büyük farkları ise göz kapaklarının olması.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |