ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,2714
    Dolar
  • Euro
    37,4959
    Euro
  • Altın
    2.926,150
    Altın
  • Bist-100
    8.876,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Numan Kurtulmuş'tan yeni açıklama geldi!
Numan Kurtulmuş'tan yeni açıklama geldi!
Yenidoğan vurgunu.. Haksız kazancın böylesi pes dedirtti!
Yenidoğan vurgunu.. Haksız kazancın böylesi pes dedirtti!
CHP'li Bakan: 'Muhtarlar Konfederasyonu seçimine bile Saray’ın şaibesi karıştı'
CHP'li Bakan: "Muhtarlar Konfederasyonu seçimine bile Saray’ın şaibesi karıştı"
'İlk 4 maddeye dokunanın elini kıracağız'
"İlk 4 maddeye dokunanın elini kıracağız"
13 Ekim 2024 Pazar - 19:38

Başkan Tugay'dan Karşıyaka Stadı müjdesi...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Stadı arazisinin tahsisini Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan beklediklerini belirterek, "30 milyon dolarlık bir proje. Her şeyini biz yapacağız. Temelini atıp 2.5-3 yılda tamamlayacağız” dedi.

Başkan Tugay dan Karşıyaka Stadı müjdesi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın "Karşıyaka Stadı arazisini Büyükşehir'e vermeye hazırız" açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis için gerekli yazışmaları sürdürdüğü ortaya çıktı. 
Stat arazisinde Karşıyaka Belediyesi'ne ait kısmın Büyükşehir'e devri için resmi yazışmaların tamamladığı, ardından da arazinin tamamen Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan devrinin gerçekleşeceği belirtildi. 

Gündemebakış'a konuşan Başkan Tugay, stat arazisini 22 Ağustos’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan istediklerini belirterek şunları kaydetti:

"Bakanlıktan bize bir yazı geldi. Stat arazisinin bir bölümünün Karşıyaka Belediyesi’ne ait olduğunu söylediler. Biz de Karşıyaka Belediyesi’nden tahsisi istedik. Onlar da tahsisi verdi. Hamza Dağ ya bunları bilmiyor ya doğru konuşmuyor.Bugüne kadar yaptıkları gibi engel olmazlar ise zaten burayı biz yapacağız. Girişimlerimizi 2 aydır sürdürüyoruz. Bakan Bey’le yüz yüze görüşüp başlayalım istedik. Ama bir türlü görüşme sağlanmadı. O yüzden biz de Ağustos ayında düğmeye bastık. Projenin 30 milyon dolarlık bir bütçesi var. Her yıl 10 milyon dolar... Şu anki bütçesi yıllık 300 milyon TL. Sponsorlar da devreye girecek. Bütün yük biz de kalsa bile 10 milyon taksit ödeyerek 3 sene içerisinde bitireceğiz. Bu stadı biz yapacağız”

Büyükşehir Belediyesi'nin stat arazisi için Karşıyaka Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığı ile yürüttüğü yazışmalar şöyle:

BÜYÜKŞEHİR'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın Karşıyaka Stadı ile ilgili "6 aydır sesleniyoruz, sessiz kalıyorlar. Büyükşehir'in önünde hiçbir engel yok. Büyükşehir'den henüz bir hamle gelmedi" yönündeki açıklamalarına yanıt verdi. Açıklamada, hükümetin görevi olmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin stadın yapımını üstlendiği ve arazinin tahsisi için Ağustos ayında ilgili kurumlara talep yazısı yazıldığı ancak henüz resmi olumlu bir yanıt alınmadığı vurgulandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın "Karsıyaka Stadı'nın arazisini vermeye hazırız. 6 aydır sesleniyoruz, sessiz kalıyorlar" şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi. İzmir Büyükyehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Karşıyaka Stadyumu ve Sosyal Tesisi yapımı için arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi gerektiği ve bunun için Ağustos ayında kurumlara yazı yazılarak tahsis istendiği belirtildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Statta Maliye ve Hazine Bakanlığı, Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün hissesi yer almaktadır. Hükümetin görevi olmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi halkın talepleri doğrultusunda Karşıyaka Stadı'nın yapımı için hareket geçmiştir. 22 Ağustos 2024 tarihinde İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne hisselerin tahsisi için talep yazısı yazılmıştır. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü cevap yazısında talebin değerlendirilmesi için diğer paydaşların uygun görüşünü istemiştir. Buna istinaden Karşıyaka Belediyesi'nden de tahsis istenmiştir. Büyük hissedar olan İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşmeler yapılmış ve bu görüşmelerde Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine daha önceden vermiş olduğu tahsisin belediyemiz lehine iptali ve kendi hisselerinin de belediyemize tahsisi hususunda görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Konunun bakanlığa iletileceği bilgisi verilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Stadyumu ve Sosyal Tesisi'nin yapımı için gerekli tüm süreçleri titizlikle yürütmektedir. Tahsisin gelmesi halinde en kısa sürede tesisin yapımı için çalışmalara başlanacaktır. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın "6 aydır sesleniyoruz, sessiz kalıyorlar. Stadın arazini vermeye hazırız" şeklindeki açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Dağ'ı stat konusunu siyasi malzeme haline getirmek yerine sürece katkı vermeye davet ediyoruz. "

 
AK Partili Dağ: ''Karşıyaka Stadı arazisini Büyükşehir'e vermeye hazırız''
 
Başkan Günay milyonlarca Euro'luk lüks tekne aldı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen Belediyesi'nden o görüntülerle ilgili açıklama...
İzmir'in Çiğli ilçesinde özel bir firmaya ait otomobilin içinde köpeğe ...
Ameliyat oldu... 19 ay sonra yemek yemeye başladı...
İzmir'de 1 yıl arayla iki kez kadavradan ince bağırsak nakli yapılan hasta, ...
Efes Selçuk'ta JES direnişi...
Efes Selçuk JES’E karşı yeniden harekete geçti. Daha önce iki kez iptal ...
 
Sedat Peker suskunluğunu bozdu... Afgan ve Suriyeli suç kartelleri oluşabilir!
Interpoll'ün hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkardığı Sedat Peker, ...
Birlik Sağlık-Sen İzmir Şubesi'nde bayrak değişimi
Birlik Sağlık Sen İzmir Şubesi'nde Şube Başkanı Berna Boran, görevini Mahmut Oğuz’a devretti.
İzmir'de doktora dolandırıcılık davası...
İzmir'de tedavisi sürerken hayatını kaybeden hastası Olgun Demirtaş (32) ...
 
İzmir MARBLE 2025’e hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, doğal taş sektöründe ...
Baltalı dehşet: 16 yaşındaki çocuk üç kişiyi katletti
Bir evde ve bahçesinde 3 kişinin cesedi bulundu.
2 lastiği patladı... 180 kişi ölümden döndü!
Coredon Havayolları'na ait TC TJV tescil numaralı uçağın Antalya Havalimanı'na ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri