ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,2714
    Dolar
  • Euro
    37,4959
    Euro
  • Altın
    2.926,150
    Altın
  • Bist-100
    8.876,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Asgari ücretle ilgili dikkat çeken tahmin!
Asgari ücretle ilgili dikkat çeken tahmin!
Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayını tarif etti!
Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayını tarif etti!
Sedat Peker suskunluğunu bozdu... Afgan ve Suriyeli suç kartelleri oluşabilir!
Sedat Peker suskunluğunu bozdu... Afgan ve Suriyeli suç kartelleri oluşabilir!
Bankalara limit düşürme akını!
Bankalara limit düşürme akını!
13 Ekim 2024 Pazar - 11:18

Efes Selçuk'ta JES direnişi...

Efes Selçuk JES’E karşı yeniden harekete geçti. Daha önce iki kez iptal edilen projenin yeniden gündeme gelmesi nedeniyle Efes Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kent Konseyi iş birliğiyle Çamlık, Havutçulu ve Gökçealan köylerinde halkın geniş katılımıyla bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Toplantılarda kararlılıklarını bir kez daha dile getiren vatandaşlar; “Köyümüzde ve bölgemizde JES istemiyoruz” dedi.

Efes Selçuk ta JES direnişi...

Sivil toplum örgütleri ve çevre derneklerinin katıldığı toplantılarda vatandaşlar 15 Ekim 2024 tarihinde Havutçulu Köyü’nde ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) olumlu raporu almak amacıyla ilgili firma tarafından düzenlenmek istenen bilgilendirme toplantısına karşı birlik olacaklarını ifade ettiler. 

Havutçulu, Çamlık ve Gökçealan köylerinde yapılan toplantılar sonrasında Selçuk Kent Konseyi öncülüğünde sivil toplum örgütleri, çevre örgütleri ve vatandaşların katılımı ile 15 Ekim Salı günü saat 10.00’da Havutçulu’da JES’E karşı bir buluşma gerçekleştirilmesine karar verildi. Buluşma için belediye binası, Çamlık ve Gökçealan köylerinden saat 09.00’dan itibaren araçlar kalkacak.

 

Efes Selçuk'a bağlı Havutçulu, Çamlık ve Gökçealan köylerinde yapılması planlanan Jeotermal Kaynak Arama için 9 adet sondaj projesinin doğaya, insan sağlığına ve tarımsal ürünlere vereceği zarar katılımcılar tarafından halka anlatıldı. Toplantılara Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, Selçuk Kent Konseyi Başkanı Güllü Kartal, Köy Muhtarları, STK Temsilcileri, Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Nihat Fırat, Germencik Çevre Derneği Başkanı Halil Çetinkaya ve vatandaşlar katıldı.

SARI ÖKÜZÜ VERMEYECEĞİZ

Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Nihat Fırat doğa, tarım ve insan sağlığı açısından risk oluşturan projeyi ancak halkın örgütlü gücünün durdurabileceğini belirterek; “Havutçulu, Gökçealan ve Çamlık üçgeninde yapılmak istenen santral bu bölgenin sarı öküzüdür. Bu sarı öküzü kolay kolay vermeyeceğiz. Maden ve enerji şirketlerinin toprak gaspı, tarıma yönelik saldırıları, bu bölgede hiçbir zaman sonuç almayacaktır. Biz üç kuruş kar sağlamaya çalışan şirketlere pabuç bırakmayız. Bu bölge tarımla geçinen bir bölgedir ve bölge halkı kendi bölgesini korumayı bilecektir” dedi.

JEOTERMALDEN İLK YARAYI BİZ ALDIK

Germencik Çevre Derneği Başkanı Halil Çetinkaya, jeotermal enerjiden ilk yarayı Aydın’ın aldığını belirterek; “Biz Germencik’te bunun sıkıntısını çok çektik. İstihdam sağlayacağız. Katma değer sağlayacağız. Enerji üreteceğiz. Seracılık yapacağız' diyerek bu santraller kuruldu. Ancak bunların hiçbiri olmadığı gibi En fazla kanser vakasının olduğu il Aydın. Aydın’da da Germencik. Bunun sebebi elbette ki havamızı suyumuzu, toprağımızı zehirleyen jeotermal santraller. Toprağımız kirlendi, havamız kirlendi. İncirimiz yok olmaya yüz tuttu. Tarımımız, üzümümüz yok olmaya yüz tuttu. Yer altı sularımız kirlendi. Germencik’in, Aydın’ın durumuna Gökçealan’ın düşmemesi için Selçuk halkına çok büyük görevler düşüyor. Bu aşamada eğer bu projenin önüne geçilmezse, halk olarak buna direnip belediyemize ve çevre derneklerine destek olup püskürtülmediği anda bunun gerisi çok fazlasıyla gelecektir” dedi.

Gökçealan Köy Muhtarı Nazmi Tabak; “Biz burada Jeotermal enerji istemiyoruz. Gerekirse orada yatarız. Buna izin vermiyoruz, vermeyeceğiz” dedi.

Köy sakinlerinden Hanife Helvacı köylerinden ve topraklarından asla vazgeçmeyeceklerini belirterek; “Biz JES’E karşı duracağız. Biz kendi topraklarımızda köle mi olacağız” dedi.

 

 
Sedat Peker suskunluğunu bozdu... Afgan ve Suriyeli suç kartelleri oluşabilir!
 
Ameliyat oldu... 19 ay sonra yemek yemeye başladı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sedat Peker suskunluğunu bozdu... Afgan ve Suriyeli suç kartelleri oluşabilir!
Interpoll'ün hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkardığı Sedat Peker, ...
Birlik Sağlık-Sen İzmir Şubesi'nde bayrak değişimi
Birlik Sağlık Sen İzmir Şubesi'nde Şube Başkanı Berna Boran, görevini Mahmut Oğuz’a devretti.
İzmir'de doktora dolandırıcılık davası...
İzmir'de tedavisi sürerken hayatını kaybeden hastası Olgun Demirtaş (32) ...
 
İzmir MARBLE 2025’e hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, doğal taş sektöründe ...
Baltalı dehşet: 16 yaşındaki çocuk üç kişiyi katletti
Bir evde ve bahçesinde 3 kişinin cesedi bulundu.
2 lastiği patladı... 180 kişi ölümden döndü!
Coredon Havayolları'na ait TC TJV tescil numaralı uçağın Antalya Havalimanı'na ...
 
AFAD'dan 12 kente sağanak uyarısı!
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 12 il için sağanak uyarısında bulundu.
Baba-oğul kaplıcada boğuldu!
Bitlis'in Güyoymak ilçesinde kaplıca sularına giren Cuma Bayri (42) ile ...
Çeşme-Sakız Adası seferlerine ara verildi... Liman boş kaldı!
Yoğun ilgi gören Türkiye'den Yunan Adaları'na kapıda vize uygulaması kapsamındaki ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri