ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,0679
    Dolar
  • Euro
    37,9640
    Euro
  • Altın
    2.801,570
    Altın
  • Bist-100
    9.774,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Yücel: ''Halk bu ekonomik koşullara 3.5 sene daha dayanamaz''
CHP'li Yücel: ''Halk bu ekonomik koşullara 3.5 sene daha dayanamaz''
Müzisyen Umut Emre Aytekin cinayetinde ilk duruşma yapıldı... Sanıkların ifadesi anneyi isyan ettirdi!
Müzisyen Umut Emre Aytekin cinayetinde ilk duruşma yapıldı... Sanıkların ifadesi anneyi isyan ettirdi!
İsrail'den yeni saldırı... Bu sefer telsizler patladı!
İsrail'den yeni saldırı... Bu sefer telsizler patladı!
Engelli kadını istismar ettiler... 7 tutuklama!
Engelli kadını istismar ettiler... 7 tutuklama!
karşıyaka, domates, şenlik,
17 Ağustos 2024 Cumartesi - 14:28

Başkan Tugay: ''Yeterli müdahale edilmedi, geç kalındı''

Yangının etkilendiği bölgelerde incelemelerini sürdün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "angın, bir gece önce başladıktan sonra rüzgar ve duman nedeniyle yeterli müdahalede bulunulamadı. Ancak öğleden sonraki saatlerde hava durgundu. Bazı yerlerde yangın kolayca söndürülebilirdi. Ama oralara da yeterli müdahale edilmediğini ve geç kalındığını düşünüyorum" dedi.

Başkan Tugay:  Yeterli müdahale edilmedi, geç kalındı

 Yamanlar bölgesinde, ormanlık alanlarda henüz yangının kontrol altına alınamadığını ifade eden Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sahada olduklarını, rüzgarın etkisiyle yangının evlere ulaşma riskine karşın çok sayıda itfaiye personelini Yamanlar Köyü'nde konuşlandırdıklarını söyledi. Başkan Tugay, ev ev gezerek ihtiyacı olan tüm yurttaşların yanında olduklarını belirtti.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yangınların etkilediği bölgelerde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Yerleşim alanlarına yakın yangınların kontrol altında olduğunu ancak bazı ormanlık alanlarda yangınların devam ettiğini anlatan Başkan Tugay, “İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bu yangınlara müdahale ediyor. Biz de Yamanlar Köyü'nde gerekli tedbirleri aldık. Yerleşim yerlerine doğru rüzgarla beraber bir sorun olmasın diye bekliyoruz. Şu an için çok kötü bir durum yok ancak yangın henüz tam anlamıyla söndürülmüş değil. Günlerdir uykusuz ateşlerle savaşan itfaiye personelimize, orman itfaiyesine ve destek için kentimize gelen ateş savaşçılarına teşekkür ediyorum. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1600 hektar civarında alanın yandığını söyledi. Bize Türkiye Ormancılar Derneği'nden gelen bir harita var. Burada 4 bin 312 hektarlık bir alanın yangından etkilendiği görülüyor” dedi.



Havadan müdahale etkili olurdu
Yangın uçaklarının yangınlara yeretli müdahaleyi yapıp yapmadığı sorusu üzerine Tugay, şunları söyledi: “Yangın, bir gece önce başladıktan sonra rüzgar ve duman nedeniyle yeterli müdahalede bulunulamadı. Ancak öğleden sonraki saatlerde hava durgundu. Bazı yerlerde yangın kolayca söndürülebilirdi. Ama oralara da yeterli müdahale edilmediğini ve geç kalındığını düşünüyorum. Dün gece yeniden mahallelere doğru yangın yayılınca, hepimiz için çok büyük sıkıntı oldu. Öğleden sonraki saatlerde daha etkili ve daha yoğun hava müdahalesi olsaydı, muhtemelen akşam yaşanan sorunu yaşamayacaktık.”

“Köylerin ihtiyaçları için çalışıyoruz”
Tedbir amacıyla boşaltılan yerlerin bulunduğunu da vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Buraların çoğunu gezdim. Yangın durduğu için vatandaşlarımız evlerine döndü. 16 ev yandı. Sanayi sitesinde yangından etkilenen 30 civarında iş yeri var. Sancaklı Köyü'nde su kesintisi oldu, arkadaşlarımız hemen müdahale etti. 1500 civarında küçük ve büyükbaş hayvanın bulunduğu bir köyümü.  Hayvanların otlayacağı meralık alanlar yandığı için yem ihtiyaçları var. Arkadaşlarımıza söyledik. Yem gönderecekler. Yiyecek ihtiyaçları vardı. Yiyecek temini yapıyoruz. Diğer yerleşim bölgelerine de bu şekilde destek olacağız. Arılarını kaybeden yurttaşlarımız var. Arkadaşlarımız ev ev gezerek yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını soruyor. Hasar gören yerleri onarmak ve yeniden yurttaşlarımızın kullanımına sunmak hem de şuan acil her türlü ihtiyaçları ile ilgileniyoruz” dedi.



Mezarlıklar etkilenmedi
Başkan Tugay, yangın nedeniyle mezarlıkların etkilenmediğini ifade ederek, “Örnekköy ve Doğançay mezarlıkları yangından etkilenmedi. Buralarda yakınları olan pek çok insan var. Yangın mezarlıklara sıçramadı. Definlere de bugün yeniden başlanıyor” diye konştu. Başkan Tugay, yangın nedeniyle 21 kişinin yaralandığını kendilerine gelen bilgilere göre bunların arasında vatandaşların yanı sıra 6 itfaiye personeli ve bir polis memurunun olduğunu ve tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

“Ne gerekiyorsa yapacağız”
Başkan Tugay, çevresindeki ormanlık alanda yangının sürdüğü Yamanlar Köyü'ne de geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili  Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da incelemelere katıldı. Başkan Tugay, yangının evlerine ulaşma riski bulunduğunu, hayvanlarının olduğunu söyleyerek, gözyaşları içersinde kendisinden destek isteyen yurttaşların ihtiyaçlarının hemen karşılanacağı bildirdi. Köyün çevresinde İzmir İtfaiyesinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve çok sayıda ateş savaşçısı konuşlandırıldı.

 
CHP heyeti yangın bölgesinde...
 
15 yaşındaki Duru'nun kahreden ölümü!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rıza 18 Ağustos 2024 Pazar 19:07

Tipik havadan politika yapmaya çalışan tiplerden CHP zihniyeti şirin görünmeye çalişmak be adam düşün çevre illerde aynı anda yangın aydın muğla gibi sana yardıma gelecek veya takviye göndermesi gereken iki komşu il senin imkanların belli ne diye doğruları sölemessin de müdahalede geç kalındı dersinki.

Yorumu oyla      0      0  
Yaşar bülbül 17 Ağustos 2024 Cumartesi 21:12

Tanker kullanırım gönüllü olarak yangına gitmeye hazırım 0537 397 76 33

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Türkiye'nin en tehlikeli fayları...
Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Türkiye'deki en büyük deprem tehlikesinin ...
PKK'ya üst düzey darbe!
Terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinden olan ve 34 güvenlik görevlisinin ...
İzmir'de yanan alanlar havadan görüntülendi
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangınında zarar gören alanlar havadan görüntülendi.
 
Bakan Yumaklı: Tedirgin edecek bir husus kalmadı!
İzmir'deki yangına ilişkin incelemelerini sürdüren Tarım ve Orman Bakanı ...
Karşıyaka yangın bölgesinde rüzgarın hızı düştü...
İzmir'de, orman yangının devam ettiği Karşıyaka ilçesi Yamanlar bölgesinde ...
İzmir Yamanlar yangınından dehşete düşüren fotoğraflar
İzmir Yamanlar yangınından dehşete düşüren fotoğraflar
 
İzmir'deki yangının çıkış sebebi belli oldu!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'e gelek açıklamalarda bulundu. ...
Yangında son durum... Mücadele sürüyor!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman ...
Başkan Ünsal'dan destek çağrısı...
Karşıyaka Yamanlar Karatepe mevkisindeki yangına müdahale sürerken, Karşıyaka ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri