ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,1451
    Dolar
  • Euro
    38,2391
    Euro
  • Altın
    2.916,960
    Altın
  • Bist-100
    10.037,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eşini boğarak öldüren koca: Rencide oldum
Eşini boğarak öldüren koca: Rencide oldum
Sosyal medyada medyum vurgunu
Sosyal medyada medyum vurgunu
Manzarayı izlerken 30 metrelik falezlerden düştü!
Manzarayı izlerken 30 metrelik falezlerden düştü!
Deprem yardımlarını satarken yakalandılar!
Deprem yardımlarını satarken yakalandılar!
25 Eylül 2024 Çarşamba - 11:47

Başkan Mutlu İTB Meclisi’nde konuştu: Mazeret üretmeden çalışıyoruz!

İTB Meclisi’ne konuk olan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediyecilik vizyonu ve hizmetleri anlatan sunumunda “Göreve geldiğimizden beri mazeret üretmeden çalışıyoruz” dedi. Başkan Mutlu, öncelikli gündemlerinin ise kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunun altını çizdi.

Başkan Mutlu İTB Meclisi’nde konuştu: Mazeret üretmeden çalışıyoruz!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) eylül ayı olağan meclis toplantısına kentin kadın belediye başkanları ile birlikte konuk oldu. İTB Başkanı Işınsu Kestelli’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Akademisyen Soli Özel’in dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerinin ardından kadın belediye başkanları da kürsüye çıkarak sunumlar yaptı. Belediyecilik vizyonu ve hizmetleri anlatan sunumunda göreve geldiği günden bu yana mazeret üretmeden çalıştıklarını belirten Başkan Mutlu, barınma hakkının önemine vurgu yaparak öncelikli gündemlerinin kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunun altını çizdi.

Mazeretimiz yok, başarmak zorundayız

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’ye kadın belediye başkanlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Mutlu, “Aday adaylığı sürecimde hazırladığım dosyanın başlığını ‘Mazereti Olmayan Kent’ koymuştum. Konak’ın sahip olduğu kültürel değerlerle, kentin merkezinde yer almasıyla ve sahip olduğu zenginliklerle başarılı olunmaması için hiçbir mazeret olmadığını düşünüyorum. Göreve geldiğimizden beri tüm ekip arkadaşlarımla birlikte mazeret üretmeden çalışıyoruz. Bir yandan asfalt dökmek zorundayız, bir yandan sosyal belediyecilik yapmak zorundayız ama bir yandan da iktidara giden yolda önümüze konulan ekonomik engelleri yıkarak hizmete devam etmek zorundayız. Mazeretimiz yok, başarmak zorundayız” dedi.

Kentsel dönüşüm birinci gündemimiz

Uzun yıllar Mimarlar Odası’nda görev yapan Başkan Mutlu, kent için verilen mücadelelerde her zaman ön saflarda yer aldığını vurgulayarak, “Mimarım, uzun yıllar meslek odasında görev yaptım. Bu kentin pek çok yerinde izim olduğunu düşünüyorum. Gerek bazı mekanların tescillenerek korunmasında ya da bazı yanlışların yapılmamasında katkımız oldu. Şimdi masanın öteki tarafındayız; ranttan değil kamudan yana bir planlamayı, kamucu bir bakış açısıyla bütün toplumun refahını yükseltecek bir kentsel dönüşümünün nasıl olacağını gösterme yeri. Konak’taki en büyük sorun kentsel dönüşüm ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Kentsel dönüşüm birinci gündemimiz. Bunu afet riskleri, binaların güvenli olması ve barınma anayasal bir hak olduğu için yapmak zorundayız. Herkes sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşayabilmeli. Bu zorunluluğu sağlayacak olan aslında devlet ama onunla birlikte yerel yönetim sorumluluğuyla biz de bunu yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Başarı hikayesi yazacağız

Bugüne kadar hayata geçirilen çalışmaların bundan sonra da artan bir ivmeyle devam edeceğini kaydeden Başkan Mutlu, “Yaya dostu bir belediyeyiz, kaldırım işgalleriyle yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Beş yılın sonunda herkesin mutlu olduğu, kentsel dönüşümün yapıldığı, tekrar eskisi gibi sanatın, kültürün ve ticaretin merkezi olan bir Konak hayaliyle yaşıyorum. Kemeraltı ticaretini ve esnaf kültürünü tekrar canlandırmak, İzmir’in yaşayan kültüründe Konak’ın tekrar parlamasını istiyoruz. İzmirlilerin desteğiyle kentimizde bu dönem 8 kadın belediye başkanının bir başarı hikayesi yazacağını ve önümüzdeki dönemde de bu salonda daha fazla kadın belediye başkanı olacağına olan inancımla hepinize çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

 
Ebru Şallı kaybettiği oğlu Pars'ın doğum gününü kutladı
 
Cevdet Yılmaz'dan Menemen Belediyesi'ne ziyaret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'de flaş gelişme... Karcı gitti, Tezcan geldi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yönetim kadrosunda flaş ...
Buca’da 'Yaşayan sokaklar' oluşturuluyor...
Buca Belediyesi, Laleli Mahallesi’nde yer alan kaçak yapıları yıkarak ...
Konak’ın spor okullarında kış sezonu başlıyor
Konak Belediyesi’nin spor okullarında kış sezonu 1 Ekim’de başlıyor. 4-7 ...
 
Aqua Yaşam havuzları İzmir’in gözdesi oldu
Karabağlar Belediyesi’nin yoğun ilgi gören Aqua Yaşam Yüzme Havuzları ...
Karşıyaka’da işgal denetimi...
Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işgal sorunuyla mücadele ...
Başkan Tugay şehit aileleri ve gazilerle buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şehit yakınları ve ...
 
Menderes’te temizlik seferberliği...
Menderes Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çevre kirliliğine ...
Kemalpaşa'da metruk binalar yıkılıyor
Kemalpaşa Belediyesi, güvenlik tehlikesi oluşturan ve görüntü kirliliği ...
Bornova ve Jonava arasında iklim dostu işbirliği
Bornova Belediyesi, Litvanya’nın Jonava Belediyesi ile sürdürülebilirlik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri