ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,0660
    Dolar
  • Euro
    37,8290
    Euro
  • Altın
    2.799,940
    Altın
  • Bist-100
    9.774,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Yücel: ''Halk bu ekonomik koşullara 3.5 sene daha dayanamaz''
CHP'li Yücel: ''Halk bu ekonomik koşullara 3.5 sene daha dayanamaz''
Müzisyen Umut Emre Aytekin cinayetinde ilk duruşma yapıldı... Sanıkların ifadesi anneyi isyan ettirdi!
Müzisyen Umut Emre Aytekin cinayetinde ilk duruşma yapıldı... Sanıkların ifadesi anneyi isyan ettirdi!
İsrail'den yeni saldırı... Bu sefer telsizler patladı!
İsrail'den yeni saldırı... Bu sefer telsizler patladı!
Engelli kadını istismar ettiler... 7 tutuklama!
Engelli kadını istismar ettiler... 7 tutuklama!
karşıyaka, domates, şenlik,
5 Ağustos 2024 Pazartesi - 11:17

Başkan Kınay'dan ''Karabağlar'da 100 gün'' raporu...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnan Kınay, "Karabağlar'da 100 gün" başlığı ile hayata geçirilen projeleri anlattı. Katılımcı yönetim anlayışına vurgu yapan Kınay, trafik ve doğalgaz sorununa dikkat çekip çözüm planını açıkladı. Başkan Kınay, "Gurur duyduğumuz proje" dediği Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'ni sonbaharda tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, sosyal belediyecilik uygulamalarına da vurgu yaptı.

Başkan Kınay dan  Karabağlar da 100 gün  raporu...

SONKALEİZMİR-Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, 100 günlük görev süresindeki hizmetleri düzenledi basın toplantısı ile anlattı. 

Kibar Mahallesi Belediye Hizmet Kompleksi'nde düzenlenen buluşmaya belediye bürokratları da katılırken Başkan Kınay, hayata geçirilen projeler, planlanan açılışlar ve gelecek hedefleri ile ilgili dikkat çeken mesajlar verdi. 

İLK İŞ KOMİSYONLAR KURULDU!

1620 toplam personelle 500 bin nüfuslu Karabağlar'a hizmet ettiklerini dile getiren Kınay'ın 100 günlük hizmet sunumundan öne çıkanlar şöyle:

***Bizim en büyük katılımcı yönetim anlayışı. İlk meclisimizde yeni komisyonlar kurduk. Mahalle meclisleri ile yöneteceğimizi söylemiştik. Muhtarlar ve mahalle meclisleri komisyonu kurduk. Ülkemizin en büyük problemi uyuşturucu. Karabağlar'da da en büyük sorun bu. Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu'nu kurduk. Kentsel Dönüşüm Komisyonu'nu kurduk. Yeni Karabağlar için, sağlıklı, dirençli kent için çalışmalarını yürütecek. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nu kurduk. Dirençli Kentler Komsiyonu'nu kurduk. Afetlere karşı dirençli bir kent yaşamı ortaya koymak zorundayız. 

100 GÜNDE 58 MAHALLEYE ZİYARET

***Muhtarlar bir sistemin parçası. Muhtar toplantılarına düzenli devam ediyoruz. Ortak paydada çalışma kültürü ile belediye çalışlamarını onlara aktarıyoruz. 100 günde 58 mahallemizin tamamını tekrar ziyaret ettik. 5 yıl boyunca da düzenli olarak devam edecek. "
***2024-2029 stratejik planımızı oluşturduk. Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği içerisinde olmaktan gurur duyduğum yer. Peyzaj Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası ile protokoller imzaladık. Birlikte akademi ile meslek odaları ile çalışmaları yürüteceğiz. Diğer odalarla da devam eden protokollerimiz var. 
Afet ve yangınlarda diğer belediyelerle koordinasyon içinde çalışmaya devam ediyoruz. 

GURUR DUYDUĞUMUZ PROJE

***Yatırımları konuşmak bu dönemde çok zor. Çok istememize rağmen büyük yatırımlar yapma şansımız yok. Hayal satmadım hiçbir zaman. Mevcut iki büyük yatırımımız var. Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi bunlardan biri. Gurur duyduğumuz bir proje. Bizden önce başladı. Sonbaharda tamamlamayı planıyoruz. Sadece Karabağlar değil İzmir için büyük bir proje. Kentin spor ihtiyacını karşılayacak.
Yeşilyurt Pazaryeri inşaatı sürüyor. Tamamlamak öncelikli hedeflerimiz arasında. Örnek bir pazaryeri olacak. Diğer pazarlerlerini de yenileyerek hizmete sunmaya devam edeceğiz. 

EN ÖNEMLİ SORUN TRAFİK

***Karabağlar'da en önemli sorun trafik. 5714/42 Sokak ile 5714/1 Sokak'ta düzenleme yapılacka. Dostluk Bulvarı-Eskiizmir Cad. Zincirlikuyu Bağlantıbı, İhsan Alyanak Bulvarı, Limontepe Kavşağı Otoyol Bağlantısı, Sırrı Atalay Caddesi Aktepe/Emrez Bağlantısı ilk trafik dokunuşları olacak.
100 günde yol, kaldırım, park yenileme çalışmalarını yürüttük. Sokakları temiz bir Karabağlar için uğraşıyoruz. Herkesin temizlikten şikayet ettiği noktada davranışlarımızı da değiştirmek için çalışmalarımız olacak. 

"CAN DOSTLARIMIZIN YANINDAYIZ"

***Veterinerlik hizmetleri ile can dostlarımızın yanındayız. Bu hizmetlerin kalitesini artırmak ile ilgili çalışmalarımızı yürüttük. Uzundere, Uğur Mumcu ve Nazım hikmet Hayvan Sağlığı Merkezleri'nde ciddi bir kısırlaştırma çalışması yürüttük. Mayıs ayında sahiplendirme çalışmaları başlattık. 100 günde 105 patili dostumuzu yeni evlerine kavuşturduk. Pati parklarımızı açtık. İsmet İnönü, Timuçin Gülnar ve Nisa Serezli parklarımızda pati parklarımızı açtık.

"HER MAHALLEYE DOĞALGAZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

***Mahallelerinde doğalgaz olmayan vatandaşlarımızın sorularına cevap vermek görevimiz. Bakanlık yetki alanında olan yerler var. Kendi yetki alanımızdaki tüm yasal süreçleri tamamladık. Karabağlar'ın tüm mahallelerine doğalgaz gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz.

"72 GÜNDE 228 KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPTIK"

***Sosyal belediyecilik en önemli hedeflerimizden biri. Ulaşım, gıda, güvenlik, sağlık ve barınma gibi ihtiyaçlarımızı karşılayamadığımız bir ortamda sosyal belediyecilik önem kazanıyor. Herkesin iş arıyorum? noktasında sözümüz vardı. Bölgesel İstihdam Ofisi kuracağımız demiştik. Ofisimizi 25 Mayıs'ta açtık. 72 günde 25 firma iş görüşmesi yaptı. 228 vatandaşımız iş sahibi oldu. 228 vatandaşa dokunabiliyor olmak bizim için önemli. 
***3124 kişi sosyal destek kartından yararlanmaya devam ediyor. Her ay birn liralık destek sağlıyoruz. 488 kişi sosyal butikten faydalanıyor. 5 halk ekmek noktası ile bir kent lokantasını da haya geçireceğiz. Askıda mobilya, askıda oyuncak, askıda kitap ve askıda kıyafet çalışması da önümüzdeki günlerde hayata geçecek. 
Belediyemize ait sosyal tesisleri aktif hale getirip sayısını artıracağız demiştik. Karaftma Sosyal Tesisleri'ni düzenleyip açtık. Gemi Restoran açıldı. 

SPORLA YAŞAYAN KARABAĞLAR

***Sporla yaşayan Karabağlar için çalışıyoruz. 9 mahallemizde herkese açık spor aktiviteleri başlattık. 19 Mayıs'taki koşumuz geleneksel bir koşu. Bu yıl 1200 kişi katıldı. 300 öğrenci basketbol ve cimnastik etkihliğimize katıldı. Yaz spor okullarımızı 14 branşta açtık. Özel gereksinimli çocuklar için yüzme kursları açtık. 
Hasreddin Hoca Çocuk ve Bilim Merkezi.. Aslında uzay havacılık sergisi deney istasyonu.. O heykelin için bilimle sanatla çocuklarımızı buluşturan bir merkez. Önümüzdeki günlerde faaliyetleri artırmayı planlıyoruz. 
KARBEM'de eğitim alan öğrencilerimizin tamamı bir üniversiteye yerleşti. Yüzde 98'lik bir başarı var. Semt merkezlerimizdeki kurslarımız devam ediyor. 

"UZUN BİR YOLCULUĞA ÇIKTIK"

Uzun bir yolculuğa çıktık, bir hikaye yazmak istedik. Bunun ilk 100 günü. Çok şey yapmak istedik, çok çalışmamız gerekiyor. Güvenle, liyakatla, emekle yürütmemiz gerekiyor. Katkı koyan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Ekonomik koşullar. bütçe. personel ve fiziksel imkanlara baktığımızda ülkedeki herkesin zorlandığı bir dönemdeyiz. Belediye imkanlarına kentin dayanışmasını da katarak herkese dokunan belediyeciliği yapmak istiyoruz. 100 metrelerimizi en iyi koşanlar olarak Karabağlar'ı herkesin konuştuğu bir aile ortamında büyütmeye devam edeceğiz."


 

 
Konak'ta ücretsiz sağlık taraması hizmeti yayılıyor!
 
CHP'li Yücel'den sosyal medya sınırlaması tepkisi: Muz cumhuriyetinde yaşanmaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta ücretsiz sağlık taraması hizmeti yayılıyor!
Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların ...
Narlıdere'de her çocuk yüzme öğrenecek!
Narlıdere Belediyesi’nin ‘Yüzme Öğren, Güvende Kal’ sloganı ile başlattığı ...
Çandarlı’da Öykü Gürman rüzgarı!
Dikili Belediyesi tarafından 3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Çandarlı ...
 
Barbaros’un kaldırımları yenileniyor!
Menderes Belediyesi başlattığı yol yenileme seferberliği kapsamında çalışmalarına ...
Bornova Müzeler Kenti olacak!
Bornova Belediyesi, ilçeyi Müzeler Kenti’ne dönüştürme hedefiyle kapsamlı ...
Urla’da ateş savaşçılarına muhtar desteği!
Son dönemdeki aşırı sıcakların da etkisiyle İzmir’de orman yangınlarının ...
 
Çandarlı’da Mehmet Erdem rüzgarı!
Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen Çandarlı Kale İçi Kültür, Demokrasi ...
Kolektif Girişimcilik Merkezi uluslararası iş birlikleri ile güçlenecek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, girişimcilik ekosisteminin gelişimine ...
Bayraklı’daki futbol turnuvasında muhteşem final
Bayraklı Belediyesinin geleneksel hale getirdiği U-12 Cup Futbol Turnuvası, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri