ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,0660
    Dolar
  • Euro
    37,8290
    Euro
  • Altın
    2.799,940
    Altın
  • Bist-100
    9.774,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Yücel: ''Halk bu ekonomik koşullara 3.5 sene daha dayanamaz''
CHP'li Yücel: ''Halk bu ekonomik koşullara 3.5 sene daha dayanamaz''
Müzisyen Umut Emre Aytekin cinayetinde ilk duruşma yapıldı... Sanıkların ifadesi anneyi isyan ettirdi!
Müzisyen Umut Emre Aytekin cinayetinde ilk duruşma yapıldı... Sanıkların ifadesi anneyi isyan ettirdi!
İsrail'den yeni saldırı... Bu sefer telsizler patladı!
İsrail'den yeni saldırı... Bu sefer telsizler patladı!
Engelli kadını istismar ettiler... 7 tutuklama!
Engelli kadını istismar ettiler... 7 tutuklama!
karşıyaka, domates, şenlik,
6 Ağustos 2024 Salı - 17:18

Balıkesir'de sahiplendirme seferberliğine büyük destek!

“Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz” diyerek sokak hayvanlarının bir yuva sahibi olabilmesi için sahiplendirme seferberliği başlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın projesine vatandaşlar destek oluyor. Kurulan web sitesi aracılığıyla can dostlara yuva olan vatandaşlar; mutluluklarını ve memnuniyetlerini dile getirdi.

Balıkesir de sahiplendirme seferberliğine büyük destek!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve eşi Arbil Akın’ın öncülük ettiği “Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz” projesi kapsamındaki sokak hayvanı sahiplendirme seferberliğine Balıkesirli vatandaşlar, büyük ilgi gösteriyor. Can dostlara yuva olmak isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için proje kapsamında oluşturulan https://candostlar.balikesir.bel.tr/ web sitesiyle can dostların sahiplenilmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi; kendi bünyesinde bulunan sokak hayvanları bakımevlerinde yaşayan can dostları fotoğraflayarak gerekli tüm bilgileriyle birlikte yeni oluşturduğu sitesinde paylaşıyor. Vatandaşlar, önlerine çıkan ekrandan sahiplenmek istedikleri can dostu seçerek “sahiplenmek istiyorum” butonuna tıklayıp ‘Can Dost Sahiplenme Başvuru Formu’nu doldurarak işlemini tamamlıyor. Bir can dosta yuva olmak isteyen vatandaşların işlemlerini pratik ve kolay hale getiren uygulama kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin bakımını yaptığı 2 bin 500 can dostun kısa süre içerisinde sahiplendirilmesi hedefleniyor. 

VETERİNERLİK HİZMETİ VE MAMA DESTEĞİ SAĞLANIYOR
Sahiplendirdiği kedi ve köpekleri karneleriyle yeni yuvalarına uğurlayan Büyükşehir Belediyesi; takipte kalmak, güvende olduğundan emin olmak ve sahiplenmeye teşvik etmek amacıyla da sonraki süreçte veterinerlik hizmeti ve mama desteğinde bulunuyor. https://candostlar.balikesir.bel.tr/ web sitesi aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi’nin barınaklarından bir can dost sahiplenen vatandaşlar, hassasiyetlerinden dolayı Başkan Ahmet Akın ve eşi Arbil Akın’a teşekkür etti. 

“İMKÂNI OLAN HERKES SAHİPLENSİN”
Kızının hayvanlara karşı önyargısı olduğunu, bu algıyı kırarak hayvan sevgisi aşılamak maçıyla bahçelerinde bakacakları bir köpek sahiplenen Tuncay Derin “Büyükşehir’in barınağına başvurduk. Bize uygun olduğunu düşündüğümüz ismini Misket koyduğumuz köpeği sahiplendik. Sokaklarda çok başıboş köpek var. Sahiplenmek isteyen insanlar var. Belediyenin hayvanları, insanlarla buluşturması güzel bir hizmet. Biz köpeği aldığımızda tüm aşıları yapılmıştı, güvenilir şekilde aldık. Belediyeye verdiği hizmetten dolayı da teşekkür ederim. Önce kulübesi gönderildi sonra maması gönderildi. Bu da önemli bir hizmet. Yani barınak ve mama kaygısı olan insanlar olursa bunu da bir şekilde sağlıyor. İmkânı olan, yeri müsait olan herkesin sokak hayvanlarından sahiplenmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Başkanımız Ahmet Akın’a ve belediyemize verdiği hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Sokak hayvanları ve hayvan sahiplenmek isteyen insanları buluşturduğu için ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. 

“BELEDİYE BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI”
Barınaktan bir can dosta yuva olduğu için duyduğu mutluluğu dile getiren Fikret Emre Edil “Barınak müdürümüz bu konuda yardımcı oldular. Onun sayesinde sahiplendik, şu anda bakıyoruz. Çok memnunum, can dostumuz o bizim. Onlar, beraber dünyayı paylaştığımız canlılar. Onlara da aynı insanlar gibi saygı ve sevgi göstermek durumundayız. Onlara kötü davranılması kesinlikle söz konusu bile değil ve her zaman şunu savunuyorum: Barınaktan ya da sokaktan sahiplensinler, asla satın almasınlar. Ahmet Başkana çok teşekkür ediyorum. Biz onun sayesinde bu hayvanı barınak üzerinden sahiplendik. Başkanımızın bu hayvanlar üzerinde çok emeği olduğunu düşünüyorum. Çok teşekkür ediyorum. Belediye bizi hiç yalnız bırakmadı. Mama konusunda, hediyeler konusunda yardımcı oldular. ‘Siz bu hayvanı sahiplendiniz alın gidin’ demediler bize. Her zaman yanımızda oldular.” dedi. 

“SÜREÇ ÇOK ÇABUK İLERLEDİ”
Hayvanları çok sevdiklerini söyleyen Selma Çakır “Eşimle beraber sahiplenelim dedik. Belediyemizin de çok fazla desteği oldu. Mama takviyesi olsun, parazit aşıları olsun çok ilgileniyorlar. Herkes sahiplenmeli bence. Çevremizde sahiplenen çoktu onlardan duyduk. Web sitesinde gördük beğendik, aldık. Süreç çok çabuk ilerledi.” dedi.

 
Eski eşine kurşun yağdırmıştı... Akıl sağlığı yerinde çıktı!
 
Konak'ta Mutluluk Kahvesi'nin ikinci şubesi açıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelçamlı'nın refüj ve kavşaklarında estetik düzenleme!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in göreve geldiği 2019 yılında kent ...
Başkan Günel: Öldürmeyi değil, yaşatmayı seçiyoruz!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, tepki ve protestolara rağmen TBMM’de ...
Buca’da ücretsiz okul öncesi eğitim kayıtları başlıyor!
Buca Belediyesi Yarı Zamanlı Okul Öncesi Eğitim Merkezleri, 12-23 Ağustos ...
 
Başkan Sengel: Kent Konseyi demokrasidir, dayanışmadır!
Selçuk Kent Konseyi Olağanüstü Genel Kurul toplantısında konuşan Efes ...
Karşıyakalı çocuklar yeni eğitim yılına hazırlanıyor!
Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak için gerçekleştirdiği hizmetlere ...
Bornova’da muhtarlara Kent Konseyi semineri!
Bornova Belediyesi, Haziran ayında Bornova Kent Konseyi’nin kurulması ...
 
93. İzmir Enternasyonal Fuarı için geri sayım başladı
Türkiye'nin fuarcılık konusunda lokomotifi olan İzmir Enternasyonal Fuarı, ...
İzmir Su Selçuk’ta...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çatısı altında hizmet veren İzmir Su, ...
İzmir’de denizle buluşmayan kalmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dezavantajlı mahallelerde yaşayan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri