ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,1315
    Dolar
  • Euro
    43,5840
    Euro
  • Altın
    4.060,560
    Altın
  • Bist-100
    9.266,00
    Bist-100
  • ADANA
    9/24°
    ADANA
  • ANKARA
    2/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/25°
    IZMIR
  • KONYA
    6/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kökleri Porsche'ye dayanan otomobil üreticisi iflas etti
Kökleri Porsche'ye dayanan otomobil üreticisi iflas etti
Mercedes-Benz iki modelinin üretimini durdurma kararı aldı
Mercedes-Benz iki modelinin üretimini durdurma kararı aldı
Tokat'ta 10 bin adet sentetik ecza hapı yakalandı
Tokat'ta 10 bin adet sentetik ecza hapı yakalandı
Baklava üretiminde kullanacaklardı, belediye baskın yaptı
Baklava üretiminde kullanacaklardı, belediye baskın yaptı
21 Ocak 2025 Salı - 09:51

Ahmet Özer hakkında bir tutuklama kararı daha

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer soruşturmasında bir gelişme yaşandı. Özer, 'İhaleye fesat karıştırma' suçundan bir kez daha tutuklandı .CHP'nin tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in soruşturmasında bir gelişme daha yaşandı.

Ahmet Özer hakkında bir tutuklama kararı daha

Ahmet Özer, 'İhaleye fesat karıştırma' suçundan nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Terör soruşturması kapsamında tutuklanarak görevden alınan ve yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'e, "İhaleye fesat karıştırmak", "Rüşvet almak" ve "Haksız mal edinme" şeklinde suçlamalar yöneltilmişti.

Bugün akşam saatlerinde SEGBİS aracılığıyla ifadesi alınan Özer, "İhaleye fesat karıştırma" iddiasıyla tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

"TERÖR SORUŞTURMASI BOŞA ÇIKTI"

Hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılan ve tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, "İhaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla tutuklamaya sevk edildi. Özer, ifadesinde iddiaları kabul etmezken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat tutuklu Özer için tekrar tutuklanma çabasını, "Bunun anlamı şu, önceki dosyalar boş demek ki... Terör soruşturması boşa çıkmış demektir" ifadeleriyle yorumladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na "İhaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla ifade verdi.

"AZİZ İHSAN AKTAŞ'I TANIMIYORUM"

Özer ifadesinde hakkındaki iddaları reddederek şöyle konuştu: 

"İddiaları kabul etmiyorum. Başkan sıfatıyla ihale süreçlerinde herhangi bir sorumluluğum yoktu. Komisyon üyelerini ne ismen ne de şahsen tanımam. Komisyon üyeleriyle yazılı ya da sözlü bir iletişimim olmamıştır. Dosyaya konu iki ihale sürecinde en ufak bir dahlim yoktur.

-Önceki firmanın sözleşme süresi bitecekti. Yeni bir ihale yapılması gerektiği bilgisini bana verdiler. Ben de önceki firmanın yaşattığı sıkıntıların tekrar yaşanmaması için işini iyi yapan bir firmaya işin verilmesi gerektiğini, önceki firmanın araçların eski olduğunu ve bu sıkıntıları tekrar yaşamamamız gerektiğini söyledim. Bunun dışında ihaleye giren firmalara ilişkin yazılı ya da sözlü talimatım olmadı.Teklif veren firmaları tanımam. Yine yüklenici firmanın ismini bu zamana kadar duymamıştım.

-Aziz İhsan Aktaş ismini de bilmiyorum ve bu şahsı tanımıyorum. Bu süreçte ismini basından öğrendim. İlk ihale yapıldıktan sonra ihaleye itiraz olduğunu, Esenyurt'taki temizlik işlerinin aksamaması ve çöplerin yerde kalmaması için kamu yararı gereği pazarlık usulü ihale yapıldığını biliyorum.

-Esenyurt'un ben gelene kadar temizlik ve hijyen sorunu vardı. Benim dönemimde de bir süre daha bu şikayetler gelmeye devam etti. Bu sorunu ortadan kaldırmak için çok çaba sarf ettim. "Temizyurt Esenyurt" isimli kampanyayı başlattım. Bu kampanyaya tüm siyasi partilerin ilçe yöneticileri, kurum amirleri, kaymakam katıldı ve destek verdiler. Açılışı da Kaymakam Bey yaptı."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ahmet Özer'in "İhaleye fesat karıştırma" suçundan tutuklandı.

 
Kademeli emeklilikle ilgili flaş gelişme!
 
Tarih Buluşmaları’nda konu Türkler ve inançları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Musk'ın 'Nazi selamı' tartışma konusu oldu
Tesla CEO'su Elon Musk'ın yemin töreninden sonra Trump'ın destekçilerine ...
İzmir'deki sigorta şirketi operasyonunda 5 tutuklama
İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda iflas etmiş sigorta şirketinin ...
Drift yapan sürücüye dudak uçuklatan ceza
İzmir’in Bayraklı ilçesinde, otomobiliyle drift yapan sürücünün cep telefonu ...
 
Kayak merkezinde otel yangını... Ölü ve yaralılar var!
Türkiye’nin önde gelen turizm bölgelerinden biri olan Kartalkaya Kayak ...
Ümit Özdağ gözaltına alındı
Cumhurbaşkanına hakaretten hakkında soruşturma başlatılan Zafer Partisi ...
Okulda şampanyalı kutlamaya soruşturma... 10 eğitimci görevden uzaklaştırıldı!
İzmir Bornova Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu'nda, geçen yılki mezuniyet ...
 
İzmir’de amatörlere can suyu...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, U-11 ve U-12 erkek, U-13 ve U-15 kız futbol ...
Yaşlı sürücüler için ehliyet kısıtlaması geliyor
Avrupa Birliği, yaşlı sürücüler için yeni bir trafik düzenlemesine hazırlanıyor. ...
Soruşturma sonrası İmamoğlu ve Özel'den ilk açıklama
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 29 23 5 1 71 29 42 74
2 Fenerbahçe 29 22 5 2 74 27 47 71
3 Reeder Samsunspor 30 15 6 9 45 36 9 51
4 ikas Eyüpspor 30 14 8 8 48 32 16 50
5 Beşiktaş 29 13 9 7 42 30 12 48
6 Rams Başakşehir 29 13 6 10 47 38 9 45
7 Gaziantep FK 29 12 6 11 39 38 1 42
8 Onvo Antalyaspor 30 11 7 12 34 53 -19 40
9 Trabzonspor 29 10 9 10 47 36 11 39
10 Göztepe 29 10 9 10 46 37 9 39
11 Kasımpaşa 30 9 12 9 50 54 -4 39
12 Tümosan Konyaspor 30 10 7 13 35 41 -6 37
13 Bellona Kayserispor 29 9 9 11 35 46 -11 36
14 Sipay Bodrum FK 30 9 7 14 23 33 -10 34
15 Çaykur Rizespor 29 10 4 15 35 49 -14 34
16 Net Global Sivasspor 30 8 7 15 40 50 -10 31
17 Corendon Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
18 Atakaş Hatayspor 29 4 7 18 30 54 -24 19
19 Adana Demirspor 29 2 4 23 26 73 -47 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri