ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,1507
    Dolar
  • Euro
    38,0048
    Euro
  • Altın
    2.879,140
    Altın
  • Bist-100
    9.905,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Utanç davasında karar çıktı!
Utanç davasında karar çıktı!
Kadın polisi şehit etmişti... 26 suç kaydı ortaya çıktı!
Kadın polisi şehit etmişti... 26 suç kaydı ortaya çıktı!
İstanbul'daki operasyonda kadın polis memuru şehit oldu!
İstanbul'daki operasyonda kadın polis memuru şehit oldu!
Eğitim uçağı düştü... 2 pilot hayatını kaybetti
Eğitim uçağı düştü... 2 pilot hayatını kaybetti
23 Eylül 2024 Pazartesi - 12:05

Yamanlar'da renkli şenlik!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Yamanlar Domates Şenliği” muhteşem bir coşkuya sahne oldu. İzmir’in dört bir yanından gelen binlerce konuk; birbirinden lezzetli ikramlar ve eğlenceli etkinliklerle keyif dolu bir gün geçirdi. Başkan Yıldız Ünsal “Coğrafi işaret alma sürecinde olduğumuz Yamanlar domatesini tanıtmak ve dayanışmayı büyütmek için düzenlediğimiz şenliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yamanlar da renkli şenlik!

Karşıyaka’da geçtiğimiz ay İzmir tarihinin en büyük orman yangınının meydana geldiği Yamanlar, yeniden doğuş günlerinde unutulmaz bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Karşıyaka Belediyesi’nin “Renk, Tat ve Dayanışma ile Yeniden Doğuyoruz!” sloganıyla düzenlediği Yamanlar Domates Şenliği; Başkan Yıldız Ünsal’ın ev sahipliğinde; CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altan İnanç, ünlü şef Hazer Amani, tarım ve gıda yazarı Bilge Keykubat, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

KÖY VE KENT BULUŞTU!
Büyük coşkuya sahne olan açılış töreninde Domates Yeme Yarışması ile keyifli anlar yaşandı. En İyi Domates seçilerek, üreticisi ödüllendirildi. Halk oyunları gösterisi de törene renk kattı. Köy ve kent yaşamını birleştiren şenlikte gün boyunca çocuk etkinlikleri, eğlenceli ve sportif aktiviteler, konser ve müzik dinletileri, dans gösterileri düzenlendi. Domates detoks suyu ve menemen ikramları yapıldı. Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nin atölyeleri ilgiyle takip edildi. Şenlik alanında tezgah açan yerel üreticiler de geçmişi 150 yıl öncesine uzanan Yamanlar domatesini ve el emeği ürünlerini katılımcılar ile buluşturdu.

“COĞRAFİ İŞARET ALACAĞIZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Geçen ay bugünlerde, belki de İzmir tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. O acı günleri tekrar yaşamamak dileğiyle bugün yine Yamanlardayız; bu kez umudu yeşertmek, küllerimizden yeniden doğmak için bir aradayız. Bu coğrafyanın bize sunduğu güzelliklerden bir tanesi de Yamanlar domatesi. Bu domatesin 150 yıl öncesine dayanan bir üretim serüveni var, günümüze kadar ulaştı, şimdi de coğrafi işaret alma sürecindeyiz. Kuşaklar boyunca tarlasını süren, tohumunu eken ve bu kıymetli domatesi yarınlara taşıma mücadelesi veren tüm üreticilerimizi yürekten kutluyorum. Sadece bugün değil; her zaman yanınızda olacağıma söz veriyorum. Bu şenlikte renk var, tat var, dayanışma var; inanıyoruz ki bugün burada yeniden doğacağız. Üretimin bereketini tarlalarımızla yeniden kavuşturacak, İzmir’in dağlarında yeniden çiçekler açtıracağız” diye konuştu.

BAŞKAN ÜNSAL’DAN SEL UYARISI
Konuşması sırasında önemli bir çağrı da yapan Başkan Ünsal, “Ormanlarımız yandı, bu yangın bitti ama bu kış bizi çok büyük bir tehlike bekliyor. Sel felaketi riskiyle karşı karşıyayız çünkü suyu tutan ağaçlarımız artık yok. Buna karşı önlem almak zorundayız. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum: Sel tehlikesine karşı önceden tedbir almalıyız” dedi.


“TARIMSAL ÜRETİMİ ARTIRMALIYIZ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem “Memleketimizin her köşesinde tarımsal üretime ciddi şekilde destek vererek üreticilerimizi, tarımsal üretim içerisinde tutmamız ve genç çiftçilerimizi çoğaltmamız gerekiyor. CHP’li belediyeler bunun için kırsala büyük destek oluyor. Yıldız Başkanımın nezdinde bütün belediye başkanlarımıza, tarıma verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

“ÜRETİMDE KENDİ KENDİMİZE YETEBİLMELİYİZ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altan İnanç “150 yıllık tarihsel bir geçmişi olan Yamanlar domatesinin değerini anlamak, anlatmak ve yaşatmak amacıyla bu şenliği düzenleyen Belediye Başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Kendi kendimize yetecek bir üretim modelini geliştirmeli ve kalıcı hale getirmeliyiz. Biz İzmir’de bu modeli uygulamaya çalışan bir anlayışa sahibiz” diye konuştu.

“YAMANLAR DOMATESİ GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI”
Şenlikte vatandaşlarla bir araya gelen ünlü şef Hazer Amani de “Ben Karşıyaka’nın Yamanlar köyünde bu kadar lezzetli ve güzel bir domatesin olduğunu bilmiyordum. Harika bir ürün. Bu ürünü tanıtmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi. Tarım ve gıda yazarı Bilge Keykubat ise “Yamanlar Domates Şenliği çok değerli bir proje, tüm kente yayılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de icradan satılık fabrika... 320 milyon TL değer biçildi!
 
Utanç davasında karar çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de Avrupa Hareketlilik Haftası kutlandı...
Gaziemir Belediyesi’nin yurttaşları sağlıklı, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ...
Çağrılara yanıt verdi: Buyurun Ben Ömer Eşki!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sabah mesaisine Bornova İletişim Merkezi’nde ...
Buca Belediyesi'nden 'İklim Değişikliği' mücadelesi...
Buca Belediyesi İklim Değişikliği Mücadelesinde Biz De Varız Proje ekibi, ...
 
Karabağlar’da Avrupa Hareketlilik Haftası kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yayaların ...
Mutlu Çocuklar Sokağı 18 mahallede 5 bin çocukla buluştu!
Konaklı çocukların sokaklarda özgürce oyunlar oynayabilmelerine olanak ...
Çiğli Balatçık'ta kronikleşmiş soruna neşter!
Çiğli Belediyesi, ilçe genelinde yaya ve araç trafiğini rahatlatacak üst ...
 
Otogar önündeki çalışmalarda sona gelindi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, otogar çevresinde uzun yıllardır devam eden ...
Yangından etkilenen çocuklara özel etkinlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ve Karşıyaka’da geçen ay çıkan orman ...
Bornova Yeşilova'ya çok amaçlı tesis...
Bornova Belediyesi, Yeşilova Mahallesi’nde sağlık, sosyal destek ve spor ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri