ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    33,9762
    Dolar
  • Euro
    37,6709
    Euro
  • Altın
    2.727,450
    Altın
  • Bist-100
    9.771,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakan Tunç'tan Engin Polat açıklaması!
Bakan Tunç'tan Engin Polat açıklaması!
Erdoğan'dan teğmenler çıkışı: Bu kendini bilmezler temizlenecek!
Erdoğan'dan teğmenler çıkışı: Bu kendini bilmezler temizlenecek!
Ünlü şarkıcı Sergio Mendes hayatını kaybetti!
Ünlü şarkıcı Sergio Mendes hayatını kaybetti!
Yavaş sitem etti, Özel ve İmamoğlu gönül aldı!
Yavaş sitem etti, Özel ve İmamoğlu gönül aldı!
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 14:01

Urla’da sokak hayvanları yasa teklifi protestosu

Urla Kent Konseyi Eğitim, Hayvan ve İnsan Hakları Komisyonu tarafından Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı basın açıklaması düzenlendi. Gerçekleşen basın açıklamasına Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Urla Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Urla’da sokak hayvanları yasa teklifi protestosu

Toplumun tüm fertlerini can dostlarımıza can olmaya davet eden Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, konuşmasının tamamında “Cumhuriyet Halk Partimizin yöneticilerinin ve Belediye Başkanlarımızın bu konudaki tavrı net. Herkesin bildiği gibi parti büyüklerimiz yasa görüşmelerinde red oyu kullanacağını açıkladı. Can dostlarımız için Türkiye'deki tüm CHP'li belediyeler olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Bizler yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz ve ben bu konuda toplumun tüm fertlerini eylemi ile söylemi bir olmaya ve can dostlarımıza can olmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen basın açıklamasını, Urla Kent Konseyi Eğitim, Hayvan ve İnsan Hakları Komisyonu’ndan Av. Pınar Yıldız Aydoğan okudu. Aydoğan basın açıklamasında “2004 yılında 5199 sayılı hayvan hakları yasası çıkarıldı.  Kanunun amacı birinci maddesinde şu şekilde ifade ediliyor.  Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamalarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır. Temel amacı hayvanların rahat yaşamalarını temin etmek olan bir yasa şu anda değiştirilmeye çalışılarak, hayvanların rahat yaşamalarını değil yaşamlarına tamamen son verilmesini amaçlamaktadır. Belediyelerin bakım evleri kurup kısırlaştırma yapması ve KISIRLAŞTIR- AŞILA- YERİNE BIRAK hedefiyle çıkartılan 5199 sayılı yasaya rağmen bugün geldiğimiz noktada, 1.390 belediyenin sadece 254’ünde bakım evi bulunuyor. Ülkemizde 1.136 belediyede halen bakım evi yok.  Türkiye’nin birçok ilçesinde bakımevi yok, kısırlaştırma yok, aşılama yok, tedavi yok… Bu bölgelerde sokaklar, yaşam mücadelesi veren, o belediyeden öbür belediyeye atılan, otobanlara, ormanlara bırakılan, öldürülen, tecavüze uğrayan ve kısırlaştırılmadıkları için sürekli üreyip çoğalan hayvanlarla dolu Şimdi soruyoruz. Yasayı neden uygulamadınız? Görevini yapmayan, bakım evi kurmayan belediyelere neden yaptırım uygulamadınız? Belediyelere bakım evi kurmak için neden destek olmadınız? Barınakları neden denetlemediniz? Bakımevlerine neden yeterli sayıda personel, veteriner hekim ve teknisyen almadınız? Hayvanların geçici olarak kalacakları ve rehabilite edilecekleri uygun ortamları neden oluşturmadınız? Sokaklarda yaşayan köpekler ve kediler bizim dostumuzdur. Sokak kedilerinin ortalama ömrü 1 yıl, sokak köpeklerinin ortalama ömrü ise 5-6 yıldır. Bu yaşam süresini onlara çok görmeyelim. Kültürümüzde, geleneğimizde, dinimizde ve insanlığımızda bu canlılara sevgi ve merhamet göstermek vardır. Toplumun her kesimini kapsayıcı şekilde sevgi, emek, merhamet ve iş birliği ile çözülemeyecek sorun olamaz. Tek çözüm kısırlaştırma kampanyaları ile sokaklardaki hayvan sayısının azaltılarak insanlar ve sokak hayvanları için güvenli, sağlıklı bir yaşam ortamı yaratmaktır. Tüm bu nedenlerle bu kanlı yasayı kabul etmiyoruz. Bugün Urla Meydanı’nda toplanan tüm insanlar olarak haykırıyoruz. Yasayı geri çekin. Yasayı geri çekin. Yasayı geri çekin. Sevin, koruyun, öldürmeyin, yaşatın” ifadelerine yer verdi.

 
Narlıdere'de çalışmalara sıcak düzenlemesi...
 
Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist öldürüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de çalışmalara sıcak düzenlemesi...
Narlıdere Belediyesi, insan sağlığını tehdit eden aşırı sıcaklar nedeniyle ...
Efes Selçuk'ta salça zamanı!
Efes Selçuk Belediyesi, kentte yaşayan kadınların hayatını kolaylaştırmak ...
Kuşadalı çocuklardan üç boyutlu hayaller!
Kuşadası Belediyesi tarafından Habitat Derneği ve Facebook iş birliğinde ...
 
Karşıyaka'da toplu sözleşme sevinci...
Karşıyaka Belediyesi ile DİSK Genel İş 8 Nolu Şube arasında, Kent A.Ş. ...
Bayraklı’da okullar dezenfekte ediliyor
Bayraklı Belediyesi, okulların kapanmasıyla birlikte yeni sezon öncesi ...
Minik kaşifler Konak’ta bilim dolu bir yaz geçirecek
Konak Belediyesi Sancar Maruflu Bilim Merkezi, her mahallede ücretsiz ...
 
Can Azerbaycan ile kardeş belediye hamlesi!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Avrupa dışında bir kentle kardeş belediye ...
Menderes'te açık kapı dönemi...
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, göreve geldiği günden bu yana on ...
Buca Belediyesi Çınar Anaokulları yeni döneme hazırlanıyor!
Buca Belediyesi’ne bağlı Çınar Anaokulları 2024 – 2025 yılı eğitim öğretim ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri