ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,0973
    Dolar
  • Euro
    38,0933
    Euro
  • Altın
    2.875,160
    Altın
  • Bist-100
    9.900,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber
Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber
Konutta faiz indirimi fırsatçılığı!
Konutta faiz indirimi fırsatçılığı!
Yeni vergi paketi için ayrıntılar netleşiyor!
Yeni vergi paketi için ayrıntılar netleşiyor!
Benzine zam geliyor!
Benzine zam geliyor!
22 Eylül 2024 Pazar - 08:36

Tire'de 'İncir ve Ceviz Festivali' coşkusu...

Tire Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel İncir ve Ceviz Festivali’nin ilk günü dolu dolu bir programla geçti. Bu yıl Alay Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Tire’den ve Tire dışından çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Tire de  İncir ve Ceviz Festivali  coşkusu...

Tire Belediyesi tarafından hazırlanan Geleneksel İncir ve Ceviz Festivali’nin açılışı bugün gerçekleştirildi. İki gün sürecek olan festivalin açılışına Tire Kaymakamı Vural Karagül, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Levent Yıldır, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Baki Üküşçevik, İlçe Başkanı Gürol Soyuer, Belediye meclis üyeler, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı. Festivale İzmir dışından katılan misafir de oldukça fazla oldu.

OKUROĞLU: BU TOPRAKLARIN DEĞERLERİNİ YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ

Festivalin açılış konuşmasını Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu yaptı. Okuroğlu, “Bu festival, sadece bir kutlama değil; üreticilerimizin emeklerinin, alın terlerinin takdir edilip toplumla buluştuğu, köklü tarım geleneklerimizin gelecek nesillere aktarıldığı önemli bir platformdur. İncir ve ceviz, bu toprakların bereketinin, çiftçimizin özverili çalışmasının ve Tire'nin köklü tarım kültürünün birer simgesidir. Bugün burada sergilenen her bir ürün, sadece birer gıda maddesi değil, binlerce yıllık bilgi, tecrübe ve emeğin bir sonucudur.

Festivale katkı sunan, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Tarımımızın gelişmesi ve geleneklerimizin yaşatılması adına bu festivallerin devam etmesi, Tire’nin marka değerini artırmak adına büyük önem taşıyor. Hep birlikte, el ele vererek bu toprakların sunduğu değerleri daha da yukarıya taşıyacağız.

Gelecek nesillerimizin de bu mirası devralması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İncirimizin ve cevizimizin lezzeti, üreticimizin emeği ve sizlerin desteği ile daha nice yıllar boyunca sürdürülebilir olacak.” dedi.

LEVENT YILDIR: TİRE ÜNLÜ BİR KENT

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Levent Yıldır, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın sevgi saygı ve selamlarını iletiyorum. Tire, gerek tarihsel mirası, gerekse tarımı ile ünlü bir kent. Tire’nin Salı pazarı İzmir’de ve Ege’de tanınır vaziyette. Tire Süt Kooperatifi, Türkiye’nin her yerine ürünlerini satıyor ve tanınıyor. Her şey için teşekkür ederiz. Festivalinizin çok çok iyi geçmesini diliyorum. Saygılarımla” dedi.

ÜRETİCİLER, BAŞKAN OKUROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Okuroğlu ve protokol üyeleri, üreticilerin açtıkları stantları gezdiler. Üreticilerle tek tek görüşen Başkan Okuroğlu ve beraberindekiler, üreticilerin ikram ettiği ürünlerden tattılar. Tüketiciyle doğrudan buluşma imkanı bulan üreticiler, Tire Belediyesi’ne ve Başkan Okuroğlu’na teşekkür etti.

İNCİR VE CEVİZ ÜZERİNE SÖYLEŞİ

Tire Belediyesi tarafından dolu dolu etkinliklerle hazırlanan programda Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ve Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Zeki Özdemir, incir ve ceviz üzerine söyleşi yaptılar. Bu iki ürünün Tire’nin ekonomisinde ve sosyal yaşamındaki önemini anlatan uzmanlar, üreticilere de önemli bilgiler verdiler.

ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

Festival katılan ziyaretçilere ve üreticilere, Tire Belediyesi tarafından yaklaşık bin adet zeytin fidanı dağıtıldı. Fidan dağıtımına katılan Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, vatandaşa fidanları bizzat dağıttı.

BAŞKANLAR KARAMBOL MAÇI YAPTI

Festival programı kapsamında gerçekleştirilen Karambol Turnuvası ve Atölyesi’nde, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Levent Yıldır, karambol maçı yaptılar. Çekişmeli geçen karşılaşma, renkli görüntülere sahne oldu.

Gün boyu süren festivalde ziyaretçiler, Tire’nin meşhur ve incirinin tadına bakarken, harika bir cumartesi gününü geride bıraktılar.

 

 

 
Başkan Duman'dan duygusal ziyaret...
 
Efes Selçuk'ta geleceğin tohumlarını ekecek protokol
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Duman'dan duygusal ziyaret...
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Ahilik Haftası'nda ilçenin en eski ...
Başkan Ömer Eşki’den eğitime tam destek
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yeni eğitim-öğretim yılına başlayan ...
Urla'nın acı kaybı...
Urla Belediyesi'nin sevilen personeli Zekeriya Bozdağ yaşamını yitirdi. 
 
Başkan Mutlu: Şimdi kadınların neler yapabileceğini gösterme zamanı!
İzmir’de düzenlenen Kadın ve Demokrasi Çalıştayı’nda konuşmacı olarak ...
Öğrencilerin günaydın çorbası Büyükşehir’den!
Eğitimin her alanında öğrencilerin yanında olmayı amaçlayan Manisa Büyükşehir ...
Narlıdere'de memurların yüzünü güldüren sözleşme!
Narlıdere Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında, belediyede görevli memurları ...
 
Çiğli’de Trafiksiz Gün Etkinliği!
Çiğli’de, Avrupa Hareketlilik Haftası, kapsamında düzenlenen etkinlikler ...
Hareketlilik Haftası’na yoga ve pilatesli karşılama!
Balçova Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nı düzenlediği yoga ve ...
Bornova’da yeşil gelecek için eğitim atağı!
Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri