ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,2398
    Dolar
  • Euro
    37,6309
    Euro
  • Altın
    2.922,340
    Altın
  • Bist-100
    9.109,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Domuz sandığı yaşlı kadını tüfekle vurarak öldürdü!
Domuz sandığı yaşlı kadını tüfekle vurarak öldürdü!
Cezaevi koridorunda sır ölüm!
Cezaevi koridorunda sır ölüm!
2,5 milyarlık vurgunda 28 tutuklama!
2,5 milyarlık vurgunda 28 tutuklama!
Avcılar'daki trafik teröründe bir can kaybı!
Avcılar'daki trafik teröründe bir can kaybı!
5 Ekim 2024 Cumartesi - 14:05

TFF'den seks skandalı kararı!

TFF Tahkim Kurulu, cinsel ilişki görüntüleri nedeniyle Süper Lig eski hakemi ve gözlemci O.E. ile hakem E.K.'nin lisanslarını iptal etti. Karar, futbol camiasında büyük yankı uyandırdı.

TFF den seks skandalı kararı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, cinsel ilişki görüntüleri ortaya çıkan bir erkek gözlemci ve bir kadın hakem hakkında alınan lisans iptali kararını oybirliğiyle onayladı. Karara göre, gözlemci O.E. ile hakem E.K.’nin ömür boyu hak mahrumiyeti cezaları kesinleşti.

Olayın ardından, Tahkim Kurulu hem O.E. hem de E.K.’nin yazılı savunmalarını detaylıca inceledi. Ayrıca, ilgili cinsel içerikli videoyu izleyen kurul üyeleri, görüntülerde kritik öneme sahip ayrıntıları tespit ettiklerini belirtti. Gözlemci O.E.’nin savunmasında yer alan itiraflar da, kararın verilmesinde önemli bir faktör oldu.


Geçtiğimiz yıl kamuoyuna yansıyan ve futbol camiasında büyük yankı uyandıran bu skandal, TFF Tahkim Kurulu'nun son kararıyla neticelendi. Söz konusu karar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmî internet sitesinde de duyurularak kamuoyuyla paylaşıldı.


FIFA KOKARTLI ESKİ SÜPER LİG HAKEMİ
Ajansspor'dan Atilla Türker'in haberine göre; bir dönem Süper Lig'deki derbi mücadelelerinde düdük çalan ve uzun yıllar boyunca FIFA kokartı taşıyan eski hakem ve gözlemci O.E., Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na gönderdiği savunmada duygu ve düşüncelerini açık bir şekilde ifade etti.

FIFA kokartlı hakem olarak hem Türkiye'de hem de uluslararası platformda önemli karşılaşmalarda görev alan O.E., hakemlik kariyerinin ardından gözlemci olarak da uluslararası arenada yakın zamana kadar kritik görevlerde bulundu.

İTİRAF GİBİ SAVUNMA
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun kendisine verdiği ömür boyu hak mahrumiyeti cezasının ardından Tahkim Kurulu'na yazılı savunma sunan O.E., "MHK talimatlarında, hakemlerin birbirleriyle gönül ilişkisi yaşamalarına engel bir durum bulunmamaktadır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında talimatlar gereği cezai bir yaptırım uygulanmamaktadır. Nitekim futbol hakem camiasında bu tür ilişkilerin evlilikle sonuçlandığı birçok olay da bilinen bir gerçektir. Benim bir hakemle gönül ilişkisi yaşamış olmamın, futbol camiasını küçük düşüren bir davranış olarak algılanmasını doğru bulmuyorum ve bu duruma inanmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

"İTİBARIM YERLE BİR OLDU"
Bir dönem İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanlığı yapmış olan ve 30 yılı aşkın süredir hakemlik ve gözlemcilik kariyerine sahip olan 61 yaşındaki O.E., kendisiyle ilgili ortaya çıkan görüntülerin rızası dışında paylaşıldığını belirtti.

O.E., "30 yıldan fazla süredir büyük bir onur ve şerefle sürdürdüğüm, tek bir kara lekenin bile olmadığı hakemlik ve gözlemcilik hayatım, iznim olmadan yapılan bu paylaşım yüzünden alt üst oldu. Ailem, sosyal çevrem ve hakem camiası nezdindeki itibarım tamamen yok oldu. Maddi zararlarımın ötesinde, uğradığım manevi zararın tarifi mümkün değil. Psikolojik olarak son derece zor bir süreçten geçiyorum ve tüm bu zararlarım nedeniyle yasal yollara başvurduğumu Federasyona bir kez daha belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"BENİ İLGİLENDİRMEYEN GÖRÜNTÜLER"
Olayla ilgili savunma veren 24 yaşındaki kadın hakem E.K., kendisiyle ilişkilendirilen görüntülerin tamamen asılsız olduğunu savundu.

E.K., Tahkim Kurulu'na sunduğu açıklamada, "Şahsımla ilişkilendirilmeye çalışılan, ancak benimle hiçbir ilgisi olmayan ve görüntü kalitesi son derece kötü olan bir videodan bahsedilmektedir. Görüntülerdeki kişi ben değilim ve böyle ağır bir ithamla karşı karşıya kalmam, bir kadının onuruna yapılan bir saldırıdır. 23.02.2024 tarihinde 'E.............' adlı sosyal medya hesabında paylaşıldığı iddia edilen söz konusu videonun benimle hiçbir ilgisi yoktur ve bu video bana ait olan hiçbir sosyal medya platformunda paylaşılmamıştır" ifadelerine yer verdi.

TFF'YE ŞİKAYET YAĞDI
İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten gözlemci O.E.’nin, hakem E.K.’nin kariyerinde yükselmesi ve sık sık maçlarda görev alması için büyük destek verdiği iddiaları, futbol camiasında geniş yankı uyandırdı. Bu durumun rahatsızlık yarattığı camiada, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) birçok şikayet iletildiği ortaya çıktı.

Özellikle önceki sezon oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında gözlemcilik görevini yürüten O.E.'nin, bu maçta resmi görevi bulunmayan E.K.'yı protokol tribününe oturttuğu ve bu durumun maçın temsilcisi İlker Emir tarafından rapor edildiği öğrenildi. Ayrıca bazı fotoğrafların ortaya çıkmasıyla birlikte O.E.'nin federasyon yönetimine de şikayet edildiği kaydedildi. Yaşanan gelişmelerin ardından O.E., 23 Ağustos 2023'te İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etti.

DİSİPLİN SÜRECİ VE HAK MAHRUMİYETİ
Yaşanan olaylar sonrasında, O.E.'ye 27 Eylül 2023 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ihtar cezası verildi. Dün ise Tahkim Kurulu, O.E.'ye PFDK tarafından verilen 45 günlük hak mahrumiyeti cezasını oybirliğiyle onadı.

Aynı şekilde, İstanbul İl Hakemi E.K.'ya Amatör Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 90 günlük hak mahrumiyeti cezası da Tahkim Kurulu tarafından onandı.

Merkez Hakem Kurulu talimatlarının 40. maddesine göre, disiplin kurullarından bir defada 45 gün veya toplamda 90 günden fazla ceza alan hakem, gözlemci, mentör ve eğitimcilerin lisansları ayrıca bir karara gerek kalmaksızın iptal edilmektedir. Bu kapsamda, O.E.'nin gözlemcilik, E.K.'nin ise hakemlik kariyeri sona erdi.

 
Avcılar'daki trafik teröründe bir can kaybı!
 
2,5 milyarlık vurgunda 28 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avcılar'daki trafik teröründe bir can kaybı!
Avcılar'da çaldığı araçla trafiği birbirine katan yabancı uyruklu şahsın ...
Foça'da çöplükte başlayan yangın ormana sıçradı!
İzmir'in Foça ilçesinde çöplük alanda başlayan yangın ormana sıçradı. ...
Smyrna Antik Kenti'nde bulundu... Roma Dönemi'ne ait mutfak ve ev aletleri!
İzmir'deki Smyrna Antik Kenti'nde yürütülen arkeolojik kazılarda, M.S. ...
 
Tehditle senet imzalatıp, zorla para transferi yaptırdı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde nitelikli yağma suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
İzmir İtfaiyesi’nin şampiyonu: Hedef Avrupa!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevli ...
10 milyon TL'lik tomografi cihazı 1 aydır çalışmıyor!
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir Atatürk Eğitim Araştırma ...
 
Doğduğu hastaneye doktor olarak atandı!
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen Ahmet Çağrı ...
Tahtalı Barajı alarm veriyor: Su seviyesi yüzde 16,83!
İzmir'in içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Tahtalı Barajı'nda ...
İzmir'den Manisa'ya uzanan RES projesinde yeni gelişme!
Aksa Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş, Manisa ve İzmir sınırları içerisinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri