ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    33,9762
    Dolar
  • Euro
    37,6709
    Euro
  • Altın
    2.727,450
    Altın
  • Bist-100
    9.771,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakan Tunç'tan Engin Polat açıklaması!
Bakan Tunç'tan Engin Polat açıklaması!
Erdoğan'dan teğmenler çıkışı: Bu kendini bilmezler temizlenecek!
Erdoğan'dan teğmenler çıkışı: Bu kendini bilmezler temizlenecek!
Ünlü şarkıcı Sergio Mendes hayatını kaybetti!
Ünlü şarkıcı Sergio Mendes hayatını kaybetti!
Yavaş sitem etti, Özel ve İmamoğlu gönül aldı!
Yavaş sitem etti, Özel ve İmamoğlu gönül aldı!
9 Temmuz 2024 Salı - 17:09

Özgür Özel'den eylem çağrısı...

CHP lideri Özgür Özel, asgari ücretin 25 bin TL olmasını beklediklerini belirterek protesto çağrısında bulundu. Özel, "Bu akşam saat 21.00'de ayağa kalkın! Eğer zam istiyorsanız, evlerinizdeki ışıkları açıp kapatın " ifadelerini kullandı.

Özgür Özel den eylem çağrısı...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Sivas Madımak ve Erzincan Başbağlar olaylarına değindi. Özel, Sivas'ı da Başbağlar'ı da yakan zihniyetin aynı olduğunu söyledi.

Türkiye'de, Alevilerle Sünnilerin, Türklerle Kürtlerin kardeş olduğunu belirten Özel, "Onları birbirine düşürmeye çalışan kim varsa da kalleştir. Tüm Kürtleri, Türkleri, Alevileri ve Sünnileri birlikte selamlıyoruz. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın Alevilerin Sünnilerin kardeşliği." ifadelerini kullandı. 

Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

MİLLİ TAKIM

Türkiye İttifakında olan, milli takım için yüreği çarpan herkesin A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki çeyrek final mücadelesini izlediğini dile getiren Özel, şunları kaydetti:

-Gerçekten de hak etmiştik, çok yaklaşmıştık. Maalesef futbolun cilveleri, kendi içindeki hataları, milli takımımıza yapılan haksızlıklar, verilen haksız ceza, futbol yerine tartışmayı başka zeminlere çekenler ve UEFA'nın yaptığı büyük adaletsizliğin sonucunda milli takımımız son dakikaya kadar pes etmemesine rağmen son 15 dakikadaki iki şanssızlık sonucunda kupaya veda etmek zorunda kaldı.

-Bütün takımımızı ve Türkiye'nin bütün renklerini birlikte kucaklayan, farklılıkları Türkiye'nin gücü sayan ve milli takımı bir bütün olarak sahiplenen herkesin bu başarısını kutluyorum, daha büyük başarıları hep beraber elde edeceğimize inanıyorum.

Geçen hafta sonu Sosyalist Enternasyonal'ın Avrupa Komitesi'nin ilk toplantısına katıldıklarını anımsatan Özel, toplantıda Avrupa'da aşırı sağın yükselişini, neoliberal politikaların neden olduğu gelir adaletsizliğini ve pek çok konuyu ele aldıklarını bildirdi.

Aşırı sağ, neoliberal politikalar, gelir adaletsizliği, yoksulluk ve işsizlikle mücadelenin solun, sosyal demokratların elinde olduğunu vurgulayan Özel, mezhep ayrımı ve nefret üretenlerin Avrupa'da güçlenerek, faşizmi hortlatarak aşırı sağı yükseltmeye çalıştıklarını anlattı.

Özel, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde emekliler, yoksullar ve asgari ücretliler için kavga ettiklerini, CHP'nin başarısının, Sosyalist Enternasyonal toplantısına da ilham olarak birinci gündem maddesi haline geldiğini söyledi.

Avrupa'da aşırı sağ tehlikesine karşı birlikte hareket etme iradesi gösteren herkesi selamladığını ifade eden Özel, Türkiye'deki formülü bütün Avrupa'ya ve dünyaya hatırlattığını kaydetti. Özel, "Sosyal demokratlar, milliyetçi demokratlar, muhafazakar demokratlar, Kürt demokratlar, Türkiye'nin bütün demokratları, dünyanın bütün demokratları bir araya gelecek, faşizmi eninde sonunda yenecek." dedi.

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Avrupa Komitesi toplantısında CHP'nin başarısına atıf yapıldığını aktaran Özel, Sosyalist Enternasyonal tarafından oy birliğiyle kabul edilen bildirgede, CHP'nin Avrupa Birliği hedefine ve bu yoldaki yürüyüşüne destek verildiğini söyledi.

Özel, Avrupa'nın bütün ülkeleriyle CHP'nin savunduğu Avrupa Birliği hedefine verilecek tam desteğin, Türkiye'nin önündeki yol haritasını belirginleştireceğini vurguladı. 

TÜİK TEPKİSİ

TÜİK eliyle dar gelirlilere karşı bir ihanetle karşı karşıya olunduğunu ifade eden Özel, şöyle konuştu:

-Türkiye’de yoksullara dar gelirlilere bizzat bir devlet kurumu eliyle yapılan, sürdürülen açık bir ihanetle karşı karşıyayız.

-Açıkladığı enflasyon rakamı istatistik falan değil, ekmek ekmek cebe giren ekmek, kursaktan geçen lokma çocuğa alınacak süt evde yakılacak kömür doğalgaz buna göre zam alıyor insanlar.

-ENAG’a göre zam verse iki kat zam alacak TÜİK’e göre yarısı veriliyor. Tam olarak kul hakkı yemek varsa, kul hakkı yemenin tanımı neyse TÜİK eliyle bu iktidarın herkese yaptığının adı da budur.

ERKEN SEÇİM MESAJI

-Bir tarafta milli gelirin 45 bin dolar olduğu, demokrasinin olduğu, insan haklarının en üst düzeyde savunulduğu, kuvvetler ayrılığının tam olduğu bir yer, diğer tarafta 4 bin 500 dolar milli gelir, büyük saraylar, pahalı arabalar, kudretli liderler, fakir halkların olduğu bir yön.

-CHP olarak, milleti bugünkü halini de arayacak duruma getirecek, 4 bin 500 dolarlık yanlış istikametten, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği, 10 kat daha zengin ve mutlu olacağımız bambaşka bir istikamete doğru götüreceğiz.

Yapılacak ilk seçimden sonra kurulacak hükümette, CHP iktidarında, 10 yıl sonra toplamda yaşanacak olan şudur, AK Parti'nin yaptığı gibi yapacağız, biz de sıfır atacağız.

-Ama onlar gibi enflasyonu yükseltip sıfırlar sığmayınca hem paradan hem maaştan hem etiketten sıfır atmayacağız.

-Öyle altı sıfır da atmayacağız, bir tane sıfır atacağız. O bir sıfırı etiketlerden, fiyatlardan atacağız ama maaşlardan atmayacağız."

CHP Genel Başkanı Özel, 31 Mart'ta kendilerine oy veren AK Parti ve MHP seçmenlerini pişman etmediklerini ve etmeyeceklerini belirterek, "CHP'ye oy verdiğinizde 10 yıl sonra cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz. Bugünkü maaşı alıp 4 liraya mazot kullandığınızı düşüneceksiniz. Bugünkü maaşla 1 liraya ekmek aldığınızı düşüneceksiniz. Bugünkü maaşla elektrik faturasının 500 lira değil, 50 lira geldiğini göreceksiniz. Milli gelir artışı ve gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak bu demektir." diye konuştu.

Yapılacak ilk genel seçimlerde CHP'nin iktidar olacağını ifade eden Özel, her geçen gün ekonominin iyiye gideceğini, Türkiye'nin zenginleşeceğini ve herkesin rahatlayacağını dile getirdi.

ERDOĞAN'A 'UÇAK' YANITI

Barış harekatının 50. yılında Ayşe Güneş Ayata ile yurtta barış, adada barış, dünyada barış demek üzere bir kez daha KKTC'de olacaklarını kaydeden Özel, "Sayın Erdoğan'a uçakta sormuşlar. 'Çağırdınız geliyor mu Özgür Bey?' diye. O da 'Birlikte gitme teklifimizi yaptık, kendi uçaklarıyla gideceklermiş' dedi. Sayın Erdoğan, A Jet'in, Anadolu Jet'in, Türk Hava Yollarının ya da Türk şirketlerinin filosundaki bütün uçaklar CHP'nin uçağıdır. Kendi uçağımızla gidiyoruz. İhtiyaç olursa çok zorda kalınırsa güçlüklerle kiralanır." diye konuştu.

Özel, 1 yıldır KKTC'ye 1974 Kıbrıs gazisiyle gitmek için çalışma yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

-O yüzden buradan 'Efendim Erdoğan çağırdı, Özgür Özel reddetti'. 'Onun uçağı, bunun uçağı' yok. Kıbrıs'ta protokoldeki yerimizi alırız.

-Makamlara göstermemiz gereken saygıyı gösteririz. Bir daveti reddetmek değil, çok önceden planladığımız şekilde o davete kendi heyetimizle birlikte iki gün önceden gideceğiz ancak orada resmi törenlerde Türkiye'nin ana muhalefet partisini ve CHP'nin üçüncü genel başkanı sabahın köründe televizyonların karşısına çıkıp da ‘Biz adaya savaşa değil Rumlara da barışı götürmeye gidiyoruz’ diyen, harekatı da hedefine ulaştığında kesip, orayı istila etmeyen ve o günden bugüne de tüm genel başkanlarıyla 50 yıldır haklı Kıbrıs davasının arkasında duran partinin genel başkanı olarak gidiyoruz.

EYLEM ÇAĞRISI

-Asgari ücrete zam istiyorsanız. Asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam saat 21.00'da ışıkları yakın, ışıkları kapatın.

 
Adabahçe'nin yaz bereketi...
 
İzmir'deki kuyumcu cinayetinde şok detaylar... ''Yıllarca yardım etmiş''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı'dan Başkan Tugay'a ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Özgür Özel: Geçim olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Buradan tekrar ediyoruz. Ya asgari ücrete ...
CHP İzmir İl Kadın Kolları'nda yeni başkan belli oldu
CHP İzmir İl Kadın Kolları başkanlık seçiminde kazanan belli oldu. 339 ...
 
Aylin Nazlıaka: ''İzmir her zaman AKP'nin hedefinde''
CHP İzmir İl Kadın Kolları kongresine katılan CHP Kadın Kolları Genel ...
Ümit Özdağ: 'Sınırlarımızı mayınla döşeyelim'
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kayseri'de yaşanan olaylara ilişkin, ...
Ümit Özdağ İzmir'e geliyor
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 6-7 Temmuz tarihlerinde partisinin ...
 
Türkiye yeni çağa ayak uydurmalı ama önce CHP!
Murat Baran Uygun yazdı...
AK Parti'den ''Bayındır Belediyesi hastane alanını satacak'' iddiası...
AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Veysel Bakıcıol, ilçede yeni hastane yapılacak ...
CHP'li Nalbantoğlu: "Baskı ve zulme karşı özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz"
CHP İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri