ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    33,9916
    Dolar
  • Euro
    37,8380
    Euro
  • Altın
    2.821,270
    Altın
  • Bist-100
    9.577,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dilan Polat'tan yeni paylaşım!
Dilan Polat'tan yeni paylaşım!
Yol verme kavgası: 1 ölü!
Yol verme kavgası: 1 ölü!
Koronvirüsün yeni varyantı hızla yayılıyor!
Koronvirüsün yeni varyantı hızla yayılıyor!
Özgür Özel'den Bilal Erdoğan'a tepki: Madem siyaset yapıyorsun karşılığını alırsın!
Özgür Özel'den Bilal Erdoğan'a tepki: Madem siyaset yapıyorsun karşılığını alırsın!
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 10:30

Özgür Özel'den Alpay Özalan'a sert sözler: Demokrasi mikrobu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyaset gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Meclis’teki Can Atalay oturumunda yaşanan kavgaya da değinen Özel, "Alpay demokrasi mikrobudur. Onun işi hastalık yapmak." ifadesini kullandı.

Özgür Özel den Alpay Özalan a sert sözler: Demokrasi mikrobu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan için, "Alpay demokrasi mikrobudur. Onun işi hastalık yapmak" ifadelerini kullandı.

Özel, Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Seyhan Avşar ve Ankara Temsilcisi Altan Sancar’ın sorularını yanıtladı. 

"ALPAY BEYE ÖDENEN MAAŞ İSRAFTIR"
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) Can Atalay oturumunda Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'a saldıran Alpay Özalan'a ilişkin soruyu yanıtlayan Özel, şunları söyledi:

"Alpay beyin milletvekili yapılması doğru değil. Meclis İdare Amiri yapılması doğru değil. Alpay beye ödenen maaşının her bir kuruşu israftır bu memleket için. O kadar kötü bir şey ama mikroba 'Niye Hastalık yapıyorsun?' diye sorulmaz. Bana diyorlar ki 'O da ceza aldı, o da ceza aldı.' İç Tüzük'e göre saldırı ve küfür/hakaretin cezası bu. İlkinde kınama, sonra çıkarma veriyorsun. Bu Alpay ile Ahmet Şık'ı denk tutmak meselesi değil. Esas mesele mikroba 'Neden hastalık yapıyorsun?' diye sorulmaz. Ama Alpay'a bu fırsatı vermeden biz o oturumda usul tartışmasıyla bütün imkanları tüketmeliydik. Biz hiçbir şey yapamadık ki o gün. Kan bulaştı. Gözümüzün önünde kadın dövdüler. O tansiyonun içinde bir genel görüşme oldu gitti. İnsanları bizim vicdana davet etmemiz gerekirken herkes tuttuğu safta yürüdü. Oysa ki genel görüşme açılmasını öneriyorduk. Belki gruplar arası diyalogla bir genel görüşme açılsa 2 gün istişareler olabilirdi partiler arasında. Ama o an ben Ahmet Şık'ın o gün söylediği sözün ve üslubun taktiksel olarak da yanlış olduğunu düşünüyorum. Ayrıca İç Tüzük'e göre de sorunlu ifadeler. Karşı tarafa hak etmediği bir mağduriyet yarattı. Sen bütün AK Parti vekillerine 'cibiliyetsiz' deyince biz bütün haklı davamızdan savunmaya geçmek zorunda kaldık muhalefet olarak. Onlar için bahane oldu. Ama Ahmet Şık'a 'Neden yanlış yaptın?' diyebilirim. Bu hakkım var, onlar da bizi eleştiriyorlar. Alpay demokrasi mikrobudur. Onun işi hastalık yapmak."

"ŞU AN İÇİN BİR MYK DEĞİŞİKLİĞİ YOK"
Partisinde MYK değişikliği yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Özel, "Şu an için bir MYK değişikliği yok. Partide işler iyiye gidiyorken nasıl ki seçimli kurultay saçmaysa herkes işini gücünü yapıyorken MYK'yı değiştirmek de saçma. Ama geçen bir arkadaşımız istifa etmişti aday belirleme sürecinde. Yerine bir görevlendirme yaptık. MYK'da kapsamlı bir değişiklik yapacak bir ihtiyaç yok. Onu yapacak olan Tayyip bey. İşler orada kötü gidiyor" dedi.

"KILIÇDAROĞLU İLE BEN DE GÖRÜŞECEĞİM"
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesini değerlendiren Özel, "Bu çok normal bir adım. Görüşmeden bilgim vardı. Kılıçdaroğlu ile ben de görüşeceğim. Tüzük değişikliğine dair fikrini alacağım" ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın "İstanbul'u yönetmeye hazırım" açıklamasını da değerlendiren Özel, "Bir daha belediye başkanlarımız arasında böyle bir tartışma duymayacaksınız. Arkadaşlar uyarıldılar. Ekrem Bey de, ben de memnun olmadık bu gündemden. Arkadaşlarımız kötü niyetli değiller. Biraz siyasette yeniler" diye konuştu.

Özel, ayağının kırılmasının ardından iktidardan geçmiş olsun telefonu alıp almadığına dair soruya "Ayağımın kırılmasının ardından ilk telefon Devlet Bahçeli’den geldi" yanıtını verdi.

"PARTİDE HİÇ GÖRMEDİĞİMİZ BİRTAKIM ARKADAŞLAR SÖYLENTİ YAYIYOR"
"İmza toplanıp kurultaya gidileceği iddiaları ortaya atıldı. CHP birinci parti gelmişken sizce bu iddialar neden ortaya atılıyor?" sorusu üzerine Özel, şu yanıtı verdi:

"Bunlar olmadığı için çok değerlendirilecek şeyler değil ama bir olağanüstü kurultay çağrısı ya da işte tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevirme çabası falan parti başarısızsa olur. Parti 47 yıl sonra ulaştığı en yüksek mertebedeyken bunun siyasi bir karşılığı yok. Zaten böyle bir çaba da yok. Ama birtakım işte partide güya Sayın Kemal Bey'i yeniden genel başkan yapmak isteyen, onu savunan ama bizim daha önce partide hiç görmediğimiz birtakım arkadaşlar böyle haberler yazıyorlar, söylentiler yayıyorlar, tweetler atıyorlar. Yani onlar da onunla meşgul oluyor yani. Biz partiyi iktidar yapmakla meşgulüz. Bir tane delegeden imza istendiğini duymadım. Bir grup kerameti kendinden menkul bir ekip var. Kimi sosyal medyadan saldırıyor, kimi yalan haberler yaymaya çalışıyor. Ben onlarla meşgul değilim."

 
Çiğli Belediyesi’nden öz savunma eğitimi!
 
İzmir'de aranan 52 şüpheli yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay’dan yangın bölgesinde saha mesaisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yamanlar Dağı’nda başlayıp ...
Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var!
Burdur'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi yaralandı.
Festivalde bıçaklı saldırı: 3 ölü!
Almanya'nın Solingen kentinde dün bir festival sırasında düzenlenen bıçaklı ...
 
Çocukların borç kavgasında kan aktı: 2 yaralı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 14- 15 yaşlarındaki 2 çocuğun arasındaki ...
11 ilde narkoçelik operasyonu: 103 gözaltı!
Eskişehir merkezli 11 ilde uyuşturucu satışı yapanlara yönelik düzenlenen ...
Yüksek hesap kavgası: Araçla çarparak öldürdü!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde eğlence mekanında gelen yüksek hesaba ...
 
AK Partili Saygılı'dan Büyükşehir'e Körfez eleştirisi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Körfezi'nde görülen balık ...
150 kişi can verdi... O sitenin müteahhidi İzmir'de yakalandı!
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde yıkılan ve 150 kişinin hayatını kaybettiği ...
İzmir Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden balık ölümleri açıklaması!
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, körfezde görülen balık ölümlerinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri