ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    37,9959
    Dolar
  • Euro
    41,8438
    Euro
  • Altın
    3.646,270
    Altın
  • Bist-100
    9.477,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/21°
    ADANA
  • ANKARA
    3/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/9°
    BURSA
  • ISTANBUL
    5/10°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    5/13°
    IZMIR
  • KONYA
    3/12°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahir Polat'a holter takılıp cezaevi'ne gönderildi
Mahir Polat'a holter takılıp cezaevi'ne gönderildi
Ümit Özdağ'a iddianame hazırlandı
Ümit Özdağ'a iddianame hazırlandı
Simit zammı yolda
Simit zammı yolda
Şişli'deki vahşette yeni gelişme: Katil zanlıları yakalandı
Şişli'deki vahşette yeni gelişme: Katil zanlıları yakalandı
10 Kasım 2022 Perşembe - 09:26

Öz-Erciş, The Guardian'a manşet oldu!

Namaz kılmak isteyen bir yolcuya mola izni vermediği iddia edilen Öz Erciş Seyahat, İngiliz The Guardian gazetesinde haber oldu.

Öz-Erciş, The Guardian a manşet oldu!

The Guardian gazetesi, seyahat sırasında namaz molası vermek isteyen bir yolcuya sosyal medyada laiklik vurgulu bir yanıt vermesiyle gündem olan Öz Erciş Seyahat'le ilgili bir haber yayınladı. Haberde, "Otobüs şoförünün bir yolcunun namaz kılabilmesi için durma konusundaki isteksizliği, çoğunluğu Müslüman olan ülkede laiklik konusunda yeni bir tartışmanın ateşlenmesine neden oldu" yorumu yapıldı.

"Türkiye'de laiklik tartışması yeniden alevlendi" başlığı atılan haberde, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde bu ilkenin erozyona uğramasına rağmen, çoğunluğu Müslüman ancak laik bir geleneğe sahip ülkede uzun süredir devam eden tartışmanın son örneği" ifadeleri kullanıldı.

Haberde olayla ilgili detaylar paylaşılırken firmanın avukatı Tuncay Keserci'nin, "Sanki insanları namaz kılmaktan alıkoyuyormuşuz gibi bir linç kampanyasının kurbanlarıyız. Laiklik dindar olmadığımız anlamına gelmez. Laiklik Müslümanları da korur" ifadelerine de yer verildi.

NE OLMUŞTU
Abdullah Gündüz isimli bir kişi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, seyahat ettiği otobüs firması Öz Erciş'in kendisine namaz molası için izin vermediğini iddia etti. Gündüz "65 DH 854 plakalı 'Öz Erciş Seyahat' isimli seyahat firması öğle ve akşam namazları için 3 dk mola talep etmeme rağmen inatla mola veremeyeceğini, namazı sonra kılabileceğimi ve bu ricamı tüm yolcuların hakkına girmek olduğunu iddia ederek talebimi reddetmiştir" ifadelerini kullandı.

Firmanın açıklaması olduğu öne sürülen metinde anayasa ve laiklik vurgusu yapılarak şu ifadeler yer aldı:

"Otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önceden belirlenen güzergahlar ve bu güzergahlar üzerinde bulunan mola yerleri dışında, hayati tehlike arz edecek durumlar hariç olmak üzere durması, bizzat toplu taşıma sisteminin bu niteliğinden dolayı amaca uygun değildir. Anayasanın 2.maddesinde Türkiye Cumhuriyet, demokratik ,laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasanın 14.maddesine göre, anayasada tanımlı hakların hiçbiri, özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz.

Anayasanın 23.maddesi "yerleşme ve seyahat hürriyeti"ni ve 24.maddesi "din ve vicdan hürriyeti"ni güvence altına almıştır.

Buradan hareketle müvekkil şirketin ,sadece bir veya bir kaç yolcu ibadet edecek diye, ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği notkaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların ,bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir.

Tüm yolcuların bu prensiplere saygı duymasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

 
Bitlis'te art arda korkutan depremler!
 
Sinan Meydan, Atatürk'ü anlattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bitlis'te art arda korkutan depremler!
Bitlis'in Ahlat ilçesinde sabah 6 sularında meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki ...
Baba ölü bulundu, kızı gözaltında!
İzmir'in Tire ilçesinde, başına sert bir cisimle vurulan Himmet G. (79) ...
İzmir uyumadı... Ata'ya Saygı Nöbeti...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete ...
 
Unutmadık, unutmayacağız...
Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıl süren yaşamında, yalnızca ...
İzmir'de öğrenci yurdunda deprem tatbikatı
İzmir’de '2022 Afet Tatbikat Yılı' kapsamında deprem anında 'çök- kapan- ...
FETÖ’nün yeni haberleşme taktiği: Emoji
59 ilde 704 şüpheliye yönelik eş zamanlı düzenlenen “Gazi Turgut Aslan” ...
 
CHP'li Özkan'dan uyuşturucu ile mücadele için kurulan derneğe ziyaret...
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'in ...
Kayıp uzman çavuşun cesedi bulundu!
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, kayıp olarak aranan emekli uzman çavuş ...
Öğrenciler topladıkları atıklardan heykel yaptı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi çevre kirliliği konusunda farkındalık yaratmak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 28 21 5 2 71 26 45 68
3 Reeder Samsunspor 29 15 6 8 45 34 11 51
4 Beşiktaş 28 13 9 6 42 28 14 48
5 ikas Eyüpspor 29 13 8 8 42 32 10 47
6 Rams Başakşehir 28 12 6 10 45 38 7 42
7 Göztepe 28 10 9 9 46 36 10 39
8 Gaziantep FK 28 11 6 11 37 37 0 39
9 Kasımpaşa 29 9 12 8 50 53 -3 39
10 Onvo Antalyaspor 29 11 6 12 34 53 -19 39
11 Trabzonspor 28 9 9 10 45 36 9 36
12 Tümosan Konyaspor 29 9 7 13 34 41 -7 34
13 Çaykur Rizespor 28 10 4 14 35 47 -12 34
14 Sipay Bodrum FK 29 9 6 14 23 33 -10 33
15 Bellona Kayserispor 28 8 9 11 34 46 -12 33
16 Net Global Sivasspor 29 8 7 14 39 47 -8 31
17 Corendon Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
18 Atakaş Hatayspor 28 4 7 17 29 52 -23 19
19 Adana Demirspor 28 2 4 22 26 67 -41 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri