ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,0080
    Dolar
  • Euro
    41,5556
    Euro
  • Altın
    3.657,100
    Altın
  • Bist-100
    9.477,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/25°
    ADANA
  • ANKARA
    4/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/18°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/9°
    BURSA
  • ISTANBUL
    4/9°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    8/12°
    IZMIR
  • KONYA
    5/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahir Polat'a holter takılıp cezaevi'ne gönderildi
Mahir Polat'a holter takılıp cezaevi'ne gönderildi
Ümit Özdağ'a iddianame hazırlandı
Ümit Özdağ'a iddianame hazırlandı
Simit zammı yolda
Simit zammı yolda
Şişli'deki vahşette yeni gelişme: Katil zanlıları yakalandı
Şişli'deki vahşette yeni gelişme: Katil zanlıları yakalandı
22 Ekim 2023 Pazar - 12:00

Mübadelenin yüzüncü yılı anıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kurtuluş Savaşı’nın ardından yapılan Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi’nin 100’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Yunanistan’dan gelen dernek temsilcilerinin de yer aldığı etkinlikte konuşan Soyer, “Atamızın yurtta sulh, cihanda sulh sözüyle aynı zamanda dünya barışını da takip etmeye devam etmeliyiz. Çocuklarımızın güle oynaya birbirlerine gidip gelecekleri bir barış denizi yaratmak umuduyla ellerimizi sımsıkı tutalım” dedi.

Mübadelenin yüzüncü yılı anıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mübadelenin sembollerinden Gülcemal Gemisi anısına Bergama Vapuru’nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Mübadelenin yüzüncü yılı anma etkinliğinde Seydiköylüler Mübadele Derneği, Yunanistan Selanik Vasilakos Mübadele Derneği ve birçok derneğin temsilcileri yer aldı. Başkan Soyer programda misafirlere zeytin fidanı hediye etti.

“Cumhuriyetin yüzüncü yılında elleri sımsıkı tutmaya devam edeceğiz”
Mübadele döneminde yaşanan zorluklara değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “İnsanın doğduğu, doyduğu toprakları geride bırakması çok büyük bir acı. Tek dileğimiz bundan sonra Ege’de ve dünyada böyle acıların bir daha yaşanmaması. Hepimiz yaşamdan ve barıştan yanayız. Atamızın ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözüyle aynı zamanda dünya barışını da takip etmeye devam etmeliyiz. Bu topraklarda yaşanan savaştan 12 yıl sonra, 1934’te Yunanistan lideri Venizelos Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterirken şunları söyledi: ‘Saygın bir ulus devlet olarak yeniden doğan ve anlaşabileceğimize kani olduğumuz Türkiye, uzattığımız dostluk elini büyük bir samimiyetle sıkarak kabul etmiştir.’ Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında davetimizi kırmayarak, Yunanistan’dan gelen konuklarımızın ellerini sımsıkı tutmaya devam edeceğiz. İzmir’e hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Mübadelenin anısına düzenlenen bu barış yolculuğuna emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın güle oynaya birbirlerine gidip gelecekleri bir barış denizi yaratmak umuduyla hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

“Ege Denizi’ni barış ve sevgi denizi haline getirme zamanıdır”
Seydiköylüler Mübadele Derneği Başkanı Hakan Süvari, “Biz mübadeleyi yaşamadık ama atalarımız mübadeleyi yaşamış kişilerdi. Dedem yaşadığı toprakları tekrar görmeyi çok isterdi ama nasip olmadı. Suyun iki tarafının elleri birleşerek Ege Denizi’ni barış ve sevgi denizi haline getirme zamanıdır” dedi.
Yunanistan Selanik Vasilakos Mübadele Derneği Başkanı Attena Romoletti, “Bizler bu toplantıda sizlerle birlikte olmaktan gururluyuz. Barış ve sevgi için böyle bir buluşmada olmaktan oldukça mutluyuz. Bizleri ayıran hiçbir şey yok tam tersi bizleri birleştiren bir sevgi var”
açıklamasında bulundu.

Benzer acıları çocuklarımıza yaşatmayalım
Yunanistan Selanik Vasilakos Mübadele Derneği Onursal Başkanı Takis Romoletti, “Atalarımız zor günler geçirdiler. Mutlaka her halkın kendi acıları oldu. Bizler büyüklerimizin yaşadığı zorlukları çocuklarımıza yaşatmayalım. Barış ve sevgi içinde yaşamaları için elimizden geleni yapmaya çalışalım” dedi.
Ege’de Birlikte Var Olma İletişim Mübadele Derneği Başkanı Viliy Tentoma da, “Bugün sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Umuyorum ki bu tanışmayla uzun yıllar çok güzel işler başaracağız”
ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de bu yollar trafiğe kapalı!
 
Avrupa Gençlik Başkenti için heyecan sürüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka, Cumhuriyet’in 100. yaşını coşkuyla kutluyor!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü, Karşıyaka’da günler ...
Basketler 100. yıl için atıldı!
Karabağlar Belediyesi'nin Cumhuriyetimizinin 100. yılı nedeniyle düzenlediği ...
İZENERJİ çalışanları iş bırakma eylemine son verdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZENERJİ şirketi çalışanları, ...
 
İzmir'de çocuklar da söz sahibi!
İzmir Çocuk Belediyesi ilk meclis toplantısını yaptı. Miniklerin aldığı ...
Başkan Soyer'den Çiğli Tramvayı açıklaması...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın ...
Başkan Sandal kadın kursiyerlerle buluştu...
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Süvari Yüzbaşı Şerafettin Kültür ...
 
Cumhuriyetin 100’üncü yılında İzmir’e ESHOT Ormanı
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün ise 80’inci ...
Karşıyaka Kentsel Gıda Strateji Belgesi Türkiye birincisi!
Türkiye’de ilçe belediyeleri ölçeğinde ilk ve tek olan ‘Karşıyaka Kentsel ...
Buca Belediyesi miniklere hayvan sevgisi aşılıyor...
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan miniklere hayvan sevgisi aşılıyor. Sokak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 28 21 5 2 71 26 45 68
3 Reeder Samsunspor 29 15 6 8 45 34 11 51
4 Beşiktaş 28 13 9 6 42 28 14 48
5 ikas Eyüpspor 29 13 8 8 42 32 10 47
6 Rams Başakşehir 28 12 6 10 45 38 7 42
7 Göztepe 28 10 9 9 46 36 10 39
8 Gaziantep FK 28 11 6 11 37 37 0 39
9 Kasımpaşa 29 9 12 8 50 53 -3 39
10 Onvo Antalyaspor 29 11 6 12 34 53 -19 39
11 Trabzonspor 28 9 9 10 45 36 9 36
12 Tümosan Konyaspor 29 9 7 13 34 41 -7 34
13 Çaykur Rizespor 28 10 4 14 35 47 -12 34
14 Sipay Bodrum FK 29 9 6 14 23 33 -10 33
15 Bellona Kayserispor 28 8 9 11 34 46 -12 33
16 Net Global Sivasspor 29 8 7 14 39 47 -8 31
17 Corendon Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
18 Atakaş Hatayspor 28 4 7 17 29 52 -23 19
19 Adana Demirspor 28 2 4 22 26 67 -41 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri