ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    37,9391
    Dolar
  • Euro
    41,0606
    Euro
  • Altın
    3.797,190
    Altın
  • Bist-100
    9.659,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/20°
    ADANA
  • ANKARA
    9/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/16°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/19°
    IZMIR
  • KONYA
    4/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
semih balaban,
Enflasyon verileri açıklandı, emekliye zam oranı hesaplandı
Enflasyon verileri açıklandı, emekliye zam oranı hesaplandı
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem
İhraç edilen 5 Atatürkçü teğmenden flaş karar
İhraç edilen 5 Atatürkçü teğmenden flaş karar
CHP'li Tanal'dan cezaevleri çağrısı: Bu utancı durdurun!
CHP'li Tanal'dan cezaevleri çağrısı: Bu utancı durdurun!
17 Şubat 2021 Çarşamba - 18:53

Milyonlarca lira damadın arkadaşına gitti

Berat Albayrak döneminde yerli ve milli yapılacağı iddiasıyla ihalesi iptal edilerek Darphane’ye devredilen, sigara ve içki bandrollerinin basımı işini alan DNS firmasının matbaasının olmadığı ortaya çıktı.

Milyonlarca lira damadın arkadaşına gitti

Eski Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak döneminde yerli ve milli yapılacağı iddiasıyla ihalesi iptal edilerek Darphane’ye devredilen, sigara ve içki bandrollerinin basımı işini alan DNS firmasının matbaasının olmadığı ortaya çıktı.

Kaçakçılığın önlenmesi, vergi kaybının önüne geçilmesi amacını taşıyan, alkol ve tütün ürünleri başta olmak üzere hassas ürünler için kullanılan bandrol basımı işi devlet açısından da büyük önem taşıyor.

ANKA Haber Ajansı’ndan Bora Erdin’in haberine göre, Türkiye'de tütün ve alkollü ürünlere yapıştırılan bandrolleri, yaklaşık 12 yıldır ihaleleri kazanan Sicpa isimli yabancı bir firma üretiyordu. Ancak ekonomi yönetimi bandrollerin yerli ve milli üretilmesi için görevi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne verip, Sicpa Türkiye'nin aldığı ihaleyi iptal etti.

KAMU İHALE KANUNU'NUN DIŞINA ÇIKILARAK İHALE EDİLDİ

Böylece görev kamuya geçti. Herkes yeni bandrolleri devletin üretmesini beklerken, çıkarılan düzenlemelerle önce Kamu İhale Kanunu dışına çıkarılan Darpahene'ye, ardından işi 3'üncü firmalara yaptırma yetkisi verildi. Bu yetkinin ardından Türkiye'de mayıs ayında "DNS" adlı bir firma kuruldu.

Darphane yönetimi, 30 Eylül'de, bandrol basımı işini Halil İbrahim Danışmaz’ın yeni kurduğu DNS firmasına verdi. Halil İbrahim Danışmaz’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak’la arkadaş olduğu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sırasında ABD’den düzenli olarak ona bilgi gönderdiği öne sürülmüştü.

Bandrol basım işini 2006 yılından 2019 yılına kadar sürdüren Sicpa Türkiye'nin, son yıllardaki yıllık aldığı bedel ortalama 120 milyon liraydı. Bu bedel DNS firmasının bandrol basım işini almasıyla birlikte 500 milyon liraya çıktı. DNS, işi aldıktan sonra bandrollere yüzde 100 ile yüzde 400 arasında değişen oranlarda zam yaptı. Firma, bundan üç ay sonra da yeni yıla girerken bir zam daha uygulayarak, bandrol basım ücretini yüzde 25 daha artırdı.

MATBAA OLMADIĞI İÇİN BASKI ESKİ FİRMA TARAFINDAN YAPILIYOR

Gelir İdaresi Başkanlığı ihale yaparken, teknik yeterlilik, tecrübe ve mali durum raporlaması isterken, ihalenin DNS firmasına verilmesi sırasında bu koşulların gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği ise belli değil.

Çünkü, bandrol basım ihalesini alan ve henüz 3 aylık DNS firmasının hiçbir tecrübesi olmadığı gibi, kendisine ait bir matbaası da bulunmuyor. DNS, bandrollerin baskısını kendisinden önce yaklaşık 12 yıl süreyle bu işi yürüten Sicpa Türkiye’ye yaptırıyor. Bu durum da “Madem baskı aynı firmada yapılacaktı, neden iş ondan alınarak, çok daha büyük maliyet çıkaran, hiçbir tecrübesi olmayan bir başka firmaya verildi” sorusunu gündeme getirdi.

BÜTÜN ADRESLER TUZLA KİBAR HOLDİNG

Sicpa Türkiye, 2006'da bandrol baskı ihalesini, Kibar Holding ile konsorsiyum kurarak almıştı. Sicpa'dan sonra bandrol basım işini alan DNS şirketi de ihaleyi aldıktan sonra aralık ayında yeni şubesini Kibar Holding'in Tuzla'daki binasına taşıdı. 25 Aralık'ta açılan şubenin adresinde "Kibar Grup Tuzla" bilgisi yer aldı. Üç şirketin de adresi resmi kayıtlarda Yayla Mahallesi Rüya Sokak D-100 Karayolu No:2 Assan Tesisleri olarak yer alıyor.

 
Şehitler, açlık, yoksulluk, pandemi var! Osmanlıcılar başka havada...
 
IŞİD'in hacker'ı Manisa'da yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehitler, açlık, yoksulluk, pandemi var! Osmanlıcılar başka havada...
2. Abdülhamit'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Sultanahmet'te kendisini ...
Pandemide ilk 3'te olan ilde, AKP'li Numan Kurtulmuş'a coşkulu karşılama
AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a beş kuruşluk dava!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a 5 kuruşluk dava açıyor.
 
Bursa-İzmir Karayolu'nda 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu!
Bursa'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Bursa-İzmir Karayolu, ...
TARİHİ KONGREYE GÖRKEMLİ ANMA
Konak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik temellerinin atıldığı, ...
İzmir'den Bakan Koca'ya 'Sözünü tut' çağrısı...
Buca Emek ve Demokrasi Platformu, 30 Ekim depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle ...
 
İzmir'de 25 santimetre kar!
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ Mahallesi'nde etkili olan kar, ulaşımda aksamalara neden oldu.
Fırtına bir restoranı harabeye çevirdi
İzmir'in Urla ilçesinde dün başlayan ve saatteki hızı 100 kilometreye ...
Tunceli’de 4.1 büyüklüğünde deprem
Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 27 20 5 2 67 25 42 65
3 Reeder Samsunspor 28 15 6 7 44 32 12 51
4 Beşiktaş 27 13 8 6 41 27 14 47
5 ikas Eyüpspor 28 12 8 8 41 32 9 44
6 Rams Başakşehir 27 11 6 10 44 38 6 39
7 Göztepe 27 10 8 9 45 35 10 38
8 Gaziantep FK 27 11 5 11 36 36 0 38
9 Kasımpaşa 28 9 11 8 49 52 -3 38
10 Trabzonspor 27 9 9 9 44 32 12 36
11 Onvo Antalyaspor 28 10 6 12 32 52 -20 36
12 Tümosan Konyaspor 28 9 7 12 34 40 -6 34
13 Çaykur Rizespor 27 10 3 14 34 46 -12 33
14 Corendon Alanyaspor 28 8 7 13 32 42 -10 31
15 Net Global Sivasspor 28 8 6 14 38 46 -8 30
16 Sipay Bodrum FK 28 8 6 14 22 33 -11 30
17 Bellona Kayserispor 27 7 9 11 32 46 -14 30
18 Atakaş Hatayspor 27 4 7 16 29 51 -22 19
19 Adana Demirspor 27 2 4 21 26 65 -39 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri