ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5335
    Dolar
  • Euro
    35,2112
    Euro
  • Altın
    2.465,370
    Altın
  • Bist-100
    10.682,00
    Bist-100
  • ADANA
    25/37°
    ADANA
  • ANKARA
    17/32°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/34°
    IZMIR
  • KONYA
    20/32°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İrfan Can Eğribayat'ın acı günü!
İrfan Can Eğribayat'ın acı günü!
Tartıştığı oğlunu pompalı tüfekle öldürdü!
Tartıştığı oğlunu pompalı tüfekle öldürdü!
TBMM'de Suriyeli gerginliği...
TBMM'de Suriyeli gerginliği...
Türkiye'den Kuzey Irak'ın 5 bölgesine hava harekatı!
Türkiye'den Kuzey Irak'ın 5 bölgesine hava harekatı!
30 Haziran 2024 Pazar - 09:50

Milli sporcudan lösemiyi atlatan gençlere tenis eğitimi

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), lösemiyi atlatan 10 genci, milli tenisçi İpek Soylu Şemin ile bir araya getirdi. Şemin’den tenis eğitimi alan gençler bir yandan sosyalleşti bir yandan da eğlenceli vakit geçirdi. LÖSEV İzmir İl Koordinatörü Ebru Alkan, "İyileşen, kanseri ve lösemiyi atlatmış olan gençlerimiz için 'Sağlıklı Yaşıyorum ve LÖSEV'i Seviyorum' projesi kapsamında alanında başarılı olan sporcularla bir araya getirmeyi amaçladık" dedi.

Milli sporcudan lösemiyi atlatan gençlere tenis eğitimi

LÖSEV, 'Sağlıklı Yaşıyorum, LÖSEV'i Seviyorum' projesi kapsamında, Küçük Kulüp Derneği Tenis Kortu'nda etkinlik düzenledi. Etkinlikte kanseri atlatmış 10 genç milli tenisçi İpek Soylu Şemin ile bir araya geldi. Şemin gençlere tenis eğitimi verirken, diyetisyen İrem Tekin de sağlıklı beslenme ve spor hakkında bilgilendirme yaptı. LÖSEV olarak Türkiye genelindeki hem lösemi hem de diğer tanılı çocuk ve yetişkin kanser hastalarına sosyal, kültürel, maddi çok çeşitli yardımlar iletmeye çalıştıklarını dile getiren LÖSEV İzmir İl Koordinatörü Ebru Alkan, "İzmir'de yaz dönemi için çok güzel bir projeyi hayata geçirdik. İyileşen, kanser ve lösemiyi atlatmış olan gençlerimiz için 'Sağlıklı Yaşıyorum ve LÖSEV'i Seviyorum' projesi kapsamında alanında başarılı olan sporcularla bir araya getirmeyi amaçladık. Bu, projenin ilk etkinliği oldu. İpek Soylu Şemin Vakfı'nın kurucusu olan milli tenisçi İpek Soylu ile beraber gençlerimiz burada tenis sporunu tanımaya ve öğrenmeye çalışıyor. Çocuklarımızın hayatında sporun yerini oluşturmaya gayret edeceğiz. Özellikle projeye dahil ettiğimiz çocuklar hem spora ilgisi olan, spor yapma potansiyeli olan hem de biraz daha çekingen olup, ilgisini gösteremeyen çocuklar" dedi.

'BİZİM İÇİN BÜYÜK MUTLULUK'

Çok güzel bir tenis etkinliğine imza attıklarını aktaran Şemin, "Genç ve yeni sporcularımızla keyifli bir saat geçirdik. Amacımız; tenisi herkese tanıtmak, hareketi teşvik etmek. LÖSEV'in bünyesinde yaptığı çok güzel projeleri var. Bu projeye ortak olduğumuz için çok mutluyum. Lösemi ve kanseri atlatan gençlerimizle olmak çok değerli. Zorlu bir süreç geçiren gençlerin LÖSEV desteğini de arkalarına almaları ve mücadele etmeleri çok önemli. Ayrıca bu gençlerin spora, sanata, diğer bütün alanlara teşvik edilmeleri çok değerli. Çünkü bu gençlerden birinin dahi tenisi takip etmek istemesi, bizim için çok büyük mutluluk. O yüzden böyle etkinliklerin varlığı çok önemli" diye konuştu.

'SPOR YAPTIĞIM ZAMAN HASTALIĞIMI UNUTUYORDUM'

Etkinliğe katılan Yağız Murat Bulut (23), 8 yaşında lösemi teşhisi konulduğunu ve 2 yıl tedavi sonrası sağlığına kavuştuğunu belirtip, "Hastane sürecim bittikten sonra LÖSEV ile iletişime geçtim ve LÖSEV Koleji'nde okudum. Lise zamanında babamı da örnek alarak spora yönelmeye başladım. Basketbol ve fitness ile uğraşmaya başladım. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde spor yöneticiliği okudum. Çocukluğumda yalnızca spor yaptığım zaman hastalığımı unutuyordum ve kendimi daha güçlü hissediyordum. Hastaneye gittiğimde doktorlar da 'Yağız şu an ne yapıyorsan, devam et. Çünkü değerlerin iyi çıkıyor' dediler" dedi.

'İYİ İNSANLAR TANIMAKTAN MUTLUYUM'

10 yıl önce bir kaza sonucu bacaklarının kırıldığını ve hastaneye başvurduğunda tesadüfen lösemi tanısı konulduğunu dile getiren Yasin Yeşilyurt (15) ise "Erken teşhis konuldu, bu konuda şanslıydım. 4 yaşında teşhis konuldu ve 8 yaşımda hastalığı atlattım. Bu süreçte sürekli maskeyle uğraşmak zorundayım. İnsanlar bana başka türlü bakıyorlardı. Daha sonra ben de sporla tanıştım. İlk karate ile başladım ve artık profesyonel olarak uğraşıyorum. Bu etkinlikte de yeni arkadaşlar, iyi insanlar tanımaktan mutluyum. İpek Hoca bizimle çok ilgilendi. Ayrıca buradaki atmosfer çok hoşuma gitti" diye konuştu.

Doğduğunda lösemi teşhisi konulduğunu ifade eden Elif Sevcan Alan (18) da "Tedavim hala devam ediyor. Bir gözüm yüzde 6 görürken diğeri yüzde 97 görüyor. Sinir damarlarımda ve gözümde tümör var. Bu kalıcı bir hastalık ve sürekli tedavi altındayım. LÖSEV sayesinde mutlu oluyorum. Yeni arkadaşlarım oluyor, yeni insanlar tanıyorum" dedi.

 
Selçuk, Menderes ve Kuşadası yangınları kontrol altına alındı
 
Büyükşehir Sivas’ta katledilen aydınları anacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya-Danimarka maçına yağmur arası!
Almanya ile Danimarka arasında oynanan EURO 2024 Son 16 Turu maçı, yoğun ...
İzmirspor'da Aslan dönemi!
Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden İzmirspor'da teknik direktörlük görevine Erkan Aslan getirildi. 
Karşıyaka'da basketbol Torbaoğlu'na emanet!
Basketbolda yeni sezonda Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen ...
 
Göztepe, Fenerbahçeli iki ismin peşinde!
Süper Lig'de 2024-2025 sezonu öncesi sol bek Djalma Silva ve orta saha ...
Altay'dan şirketleşme açıklaması!
TFF 2'nci Lig ekiplerinden Altay'da tüm gözler şirketleşme çalışmalarına ...
Karşıyaka'dan dikkat çeken takviyeler!
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta yine iddialı olduğu yeni sezon öncesi takımın ...
 
Göztepe'de Turgay'la yollar ayrıldı!
Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Göztepe, orta saha oyuncusu Turgay ...
Ferhat Arıcan'a görkemli uğurlama
Cimnastik branşında olimpiyat madalyalı tek sporcumuz Ferhat Arıcan, 2024 ...
Altay'da Özkaral'dan Enes açıklaması
TFF 2'nci Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi şirketleşme kararı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri