Kuşadası Belediyesi, koronavirüsle birlikte değişen turizm ve eğitim anlayışına uygun olarak tasarladığı ‘Kampinova’ projesini kente kazandırmak için yapım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Davutlar Mahallesi’nde bulunan Sevgi Plajı’ndaki 13 bin metrekarelik alan üzerinde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde zemin düzenleme ve dolgu çalışması yürütüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleriyse alanda çevre düzenlemesi yapıp, ağaçları buduyor. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen ‘Genç Dostu Şehirler Fikir, Proje ve Uygulama Yarışması’nda ödüle layık görülen Kampinova’da, zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandıktan sonra elektrik, aydınlatma ve internet alt yapısı kurma çalışmalarına başlanacak.
YENİ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
“Öğren, Eğlen, Yenilen” sloganı ile yaşama geçirilecek Kampinova’da, eğitim, atölye, çadır, spor, etkinlik, sahne, gösteri, dinlenme, ortak çalışma alanları ve bungalov evler ile sosyal tesisler bulunacak. Misafirlerine doğanın içinde inovasyon odaklı bir çalışma imkânı sunacak olan Kampinova’da aynı anda yaklaşık 260 kişi konaklayabilecek. Kampinova’ya gelen dijital göçebeler ayrıca kendileri için düzenlenecek çeşitli etkinlik ve festivallere katılma fırsatı da bulacak. Y ve Z kuşağının talepleri doğrultusunda, dijital çağın gereklerine uygun eğitimlerin de düzenleneceği Kampinova, tüm bu özellikleriyle Kuşadası’nın yeni çekim merkezi olacak.
‘HEDEFİMİZ PASTADAKİ PAYIMIZI ARTIRMAK’
Pandemiyle birlikte dünyada tatil ve çalışma alışkanlıklarının köklü bir değişime uğradığını belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kentimize yeni turizm anlayışının gereklerine uygun çekim merkezleri kazandırmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunun ilk örneğini Ada Camping’i açarak başlattık. Şimdi de zamana ve mekâna bağlı kalmaksızın dijital göçebe olarak çalışanlar için Kampinova isimli projemizi yaşama geçiriyoruz. Hedefimiz Kuşadası’nın yeni turizm pastasından daha fazla pay alabilmesini sağlayabilmek” diye konuştu.
MİLYAR DOLARLIK EKONOMİ
Dünyada sayıları 50 milyonu aşan 'dijital göçebeler' bir yere bağlı kalmadan uzaktan çalışan ve aynı anda seyahat eden kişiler olarak tanımlanıyor. Dijital göçebeler, yaklaşık 60 ile 70 milyar dolarlık bir ekonomik potansiyel yaratma gücüne sahip. Bugün birçok ülke dijital göçebelere vize almaları konusunda kolaylık sağlıyor. Yeni neslin çalışma modeli olarak da gösterilen dijital göçebeler, daha çok metin yazarlığı, SEO uzmanlığı, dijital pazarlama, grafik tasarım, yazılım, medya, iletişim, çevrimiçi öğretmenlik ve çevirmenlik gibi meslek gruplarında çalışanlardan oluşuyor.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |