ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,0111
    Dolar
  • Euro
    41,5728
    Euro
  • Altın
    3.662,290
    Altın
  • Bist-100
    9.439,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/25°
    ADANA
  • ANKARA
    4/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/10°
    BURSA
  • ISTANBUL
    4/9°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    8/12°
    IZMIR
  • KONYA
    5/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Çarpıcı iddia: AFAD'ın konteyner kentinde İmamoğlu için 'imza verilirse atarız' tehdidi
Çarpıcı iddia: AFAD'ın konteyner kentinde İmamoğlu için 'imza verilirse atarız' tehdidi
AK Partili başkan ağabeyini müdür yaptı!
AK Partili başkan ağabeyini müdür yaptı!
Kral ve kraliçenin hazinesi bodrumda bulundu!
Kral ve kraliçenin hazinesi bodrumda bulundu!
Aynı noktada ikinci kez TIR yangını... Şoför yanarak can verdi
Aynı noktada ikinci kez TIR yangını... Şoför yanarak can verdi
19 Haziran 2021 Cumartesi - 14:52

Köyiçi'nde imar planı anketi!

Kısa süre önce Köyiçi Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek uzun yıllardır çözüm bekleyen imar sıkıntısı hakkında fikir alışverişinde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, vatandaşlara verdiği sözü tutarak imar planları hakkında anket yaptırıyor.

Köyiçi nde imar planı anketi!

Çiğli Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde sürdürülen Köyiçi Mahallesi imar planı çalışmalarına vatandaşların itiraz etmesi üzerine, Başkan Utku Gümrükçü mahalle sakinleriyle bir toplantı gerçekleştirmiş ve bu süreci birlikte sürdüreceklerinin sözünü vermişti. Bunun üzerine mahalledeki tüm evleri ve esnafları tek tek ziyaret edecek olan yüklenici firma geniş kapsamlı bir anket çalışması yapacak, bu anket çalışması sonucunda tüm paydaşların sürece dahil olması sağlanacak.

NASIL BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM?
Mahalledeki tüm evlerin kapısını tek tek çalacak olan yüklenici firma yapılan görüşmelerde vatandaşlara Köyiçi Mahallesi’nde ikamet etme sebeplerinin neler olduğu, mevcut konutlarının doğal afetlere karşı korunaklı olup olmadığı, kentsel dönüşümün gerekli olup olmadığı, kentsel dönüşümden beklentilerinin neler olduğu, kentsel dönüşüm projelerinden haberdar olup olmadıkları, kentsel dönüşüm sonrası mahallede bulunmasını istedikleri sosyal aktivite alanlarının, kamu kurumlarının, ibadethanelerin ve ulaşım seçeneklerinin neler olduğu ile kentsel dönüşüm sonrasında Köyiçi Mahallesi’nde ikamet etmeye devam edip etmeyecekleri gibi konularda görüşlerini sorulacak.

EKONOMİK BOYUTLARI ELE ALINACAK
Mahalle esnaflarıyla yapılan görüşmelerde ise; esnaflara işyerlerinin bulunduğu binanın fiziki yeterliliğinin olup olmadığı, işyerlerinde doğal afetlere karşı ne gibi önlemler aldıkları, işyerlerinin mülkiyet durumu, işyerlerinin mevcut kapasitesinin yeterli olup olmadığı, işyerlerinin kentsel dönüşüm ile yenilenmesini isteyip istemedikleri ve Çiğli ekonomisinin gelişmesi için önerilerinin neler olduğu sorulacak.

''KİMSEYİ KIRMADAN ÇÖZECEĞİZ''
İmar planlama sürecini mahalle sakinleri ve esnaflar ile istişare içerisinde katılımcı bir süreç izleyerek çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Köyiçi Mahallesi, Çiğlimiz için stratejik önemi olan bir yer. Yıllardır süregelen imar problemini çözmek için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Vatandaşlarımızdan itiraz edenler olmuştu. Bizzat gidip kendilerini tek tek dinledim. Daha sonra mahalle sakinlerini ve esnaflarımızı Belediyemizde misafir ederek imar planlarımızla ilgili bilgi verdik. Son olarak, hane halkına ve esnaflarımıza yönelik geniş kapsamlı anketler düzenledik. Mahallenin şuan ki durumunu ve kentsel dönüşüm sonrası yapılması gerekenleri sorduk. İmar planımızı hayata geçirirken vatandaşlarımızın fikirleri önceliğimiz olacak. Bu süreci, hiçbir vatandaşımızı üzmeden ve kırmadan tamamlayacağız” dedi.

 
Berdan Mardini'nin eski eşine silahlı saldırı!
 
Altınordu'da Eroğlu'nun Almanya seferi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den üreticilere destek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Bornovalılar müziğe doyacak!
Bornova Belediyesi, yaz aylarına konserler serisi ile merhaba demeye hazırlanıyor. ...
Uzundere'de ilk kazma vuruldu!
Karabağlar Belediyesi, Uzundere Meydanı ve çevresinin düzenlemesine başladı. ...
 
Mülteci çocuklara sinema şöleni!
Buca Belediyesi, mülteci çocuklara sinema heyecanı yaşattı. En büyük sorunlardan ...
Büyükşehir meclisinden HDP saldırısına ortak kınama
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu olan CHP, İyi Parti, AK Parti ...
Zabıtalar yemin etti!
Karabağlar Belediyesi’nde asıl memurluğa atanmaya hak kazanan 39 zabıta ...
 
Çiğli'de sandıklar kuruldu!
Çiğli Belediyesi tarafından, vatandaşların talep, şikayet ve önerilerini ...
Gaziemir'de sanata ve sanatçıya destek!
Gaziemir Belediyesi, haziran ayında düzenlediği etkinliklerle, uzun süredir ...
Buca'da konteynerlere temizlik!
Buca Belediyesi, yaz aylarının artan sıcaklığıyla birlikte çöp konteynerlerinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 28 21 5 2 71 26 45 68
3 Reeder Samsunspor 29 15 6 8 45 34 11 51
4 Beşiktaş 28 13 9 6 42 28 14 48
5 ikas Eyüpspor 29 13 8 8 42 32 10 47
6 Rams Başakşehir 28 12 6 10 45 38 7 42
7 Göztepe 28 10 9 9 46 36 10 39
8 Gaziantep FK 28 11 6 11 37 37 0 39
9 Kasımpaşa 29 9 12 8 50 53 -3 39
10 Onvo Antalyaspor 29 11 6 12 34 53 -19 39
11 Trabzonspor 28 9 9 10 45 36 9 36
12 Tümosan Konyaspor 29 9 7 13 34 41 -7 34
13 Çaykur Rizespor 28 10 4 14 35 47 -12 34
14 Sipay Bodrum FK 29 9 6 14 23 33 -10 33
15 Bellona Kayserispor 28 8 9 11 34 46 -12 33
16 Net Global Sivasspor 29 8 7 14 39 47 -8 31
17 Corendon Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
18 Atakaş Hatayspor 28 4 7 17 29 52 -23 19
19 Adana Demirspor 28 2 4 22 26 67 -41 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri