ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    36,2225
    Dolar
  • Euro
    38,0047
    Euro
  • Altın
    3.361,580
    Altın
  • Bist-100
    9.878,00
    Bist-100
  • ADANA
    8/17°
    ADANA
  • ANKARA
    3/11°
    ANKARA
  • ANTALYA
    10/16°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    7/9°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    7/16°
    IZMIR
  • KONYA
    2/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
'Sahte içki' operasyonu: 5 gözaltı
'Sahte içki' operasyonu: 5 gözaltı
1.800 TL'ye aldığı ürünü 3 milyon TL'ye satınca kendisi de şaşırdı
1.800 TL'ye aldığı ürünü 3 milyon TL'ye satınca kendisi de şaşırdı
Esenyurt'ta boş arazide erkek cesedi bulundu
Esenyurt'ta boş arazide erkek cesedi bulundu
CHP lideri Özgür Özel kongreyi iptal etmek isteyenlere isyan etti
CHP lideri Özgür Özel kongreyi iptal etmek isteyenlere isyan etti
7 Eylül 2023 Perşembe - 13:04

Konak’ta işçiye yüksek enflasyona karşı ek destek

Konak Belediyesi ile DİSK arasında yapılan görüşmelerde işçiyi sevindirecek anlaşma sağlandı. Başkan Abdül Batur, Konak Belediyesi çalışanlarına ocak ayına kadar her ay seyyanen 1000 TL ek ödeme yapılmasına karar verdi. Batur, ocak ayında yapılması planlanan aylık ikramiye artışını da erkene çekti. Ülkede eşi benzeri görülmemiş bir kriz döneminin yaşandığına dikkat çeken Batur, “İşçilerimizi yüksek enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu zor zamanları hep birlikte aşmaya çalışmalıyız" dedi.

Konak’ta işçiye yüksek enflasyona karşı ek destek

Konak Belediyesi’nde çalışanların yüksek enflasyon karşısında alım güçlerinin düşmesini önlemek, gıdadan akaryakıta her alandaki zam yağmurundan işçileri korumak için ek önlemler alındı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile DİSK Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras ve yönetim kurulu üyeleri, Konak Belediyesi MERBEL Şirket Müdürü Ali Gökdermen ve SODEMSEN (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) arasında yapılan görüşmelerden işçi lehine kararlar çıkarak, toplu iş sözleşmesine ek protokol oluşturuldu.

Başkan Abdül Batur, DİSK’le yaptığı görüşmelerin ardından işçiyi sevindirecek kararlara imza attı. Batur, toplu iş sözleşmesi kapsamında ekim ayında yapılacak maaş düzenlemesini beklemeden, işçilere ocak ayına kadar her ay seyyanen 1000 TL net ek ödeme yapılmasına karar verdi. Toplu iş sözleşmesi kapsamında ocak ayında artırılması beklenen ikramiye tutarındaki iyileştirme de erkene çekildi. İşçilerin aylık 4 yevmiye olan ikramiyelerinin 1 Ocak 2024 tarihi beklenilmeden 5’e çıkarılması kararlaştırıldı.

 “Böylesini hiç görmemiştik”

İşçiyi yüksek enflasyon ve zam yağmurundan korumak için ellerinden ne geliyorsa yaptıklarını ifade eden Başkan Abdül Batur, “Ülke olarak ne krizlerle boğuştuk ama herhalde böylesini hiç görmemiştik. Mutfaklar yangın yeri. Hepimizin alım gücü ciddi oranda düştü. Pazarlardan, marketlerden alışveriş yapmak cesaret istiyor. Vatandaşımız evine, çocuğuna alacağı, sofrasına koyacağı her şeyin hesabını yapıyordu, şimdi alamıyor. Zeytin, peynir, hatta ekmek lüks oldu. Zamlarla, yüksek enflasyonla artan maliyetler belediyeleri de etkiliyor. Buna rağmen biz belediyemizin şartlarını zorlayarak yaptığımız iyileştirmelerle çalışanlarımızın alım gücünü korumaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“İşçilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz”

Konak Belediyesi’nde ocak ayında imzalanan toplu sözleşme kapsamında işçilerin maaşlarının düzenlendiğini, sözleşme kapsamında tüm yükümlülüklerin yerine getirildiğini söyleyen Başkan Batur, “İşçilerimizi yüksek enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu nedenle ek önlemler alıyor, sendikamızın taleplerine de sıcak bakıyoruz. Toplu iş sözleşmesi gereği ekim ayında yapılacak düzenleme de işçimizin lehine olacak. Daha sonra ocak ayında yapılacak düzenlemelerde de işçimizin yanında olacağız. Bu zor zamanları hep birlikte aşmaya çalışmalıyız. Belediyemize, işçilerimize hayırlı olsun” dedi.

 
92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gençlerle Slow Food konuşuldu
 
Katip Çelebi Üniversitesi ve Lale Mahallesi de İZBAN’a bağlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gençlerle Slow Food konuşuldu
92. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki “Başka Bir Tarım Mümkün” panelleri ...
İzmir'de 101. kurtuluş yıl dönümü coşkusu...
İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin 101'inci kurtuluş yıldönümünü birbirinden ...
Bayraklı'da gençler İngilizce eğitim kongresinde buluştu
Bayraklı Belediyesinin AIESEC ile imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında ...
 
Seyrek'te Seda Sayan rüzgarı...
Menemen Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları kapsamında ...
7 Eylül Torbalı’da törenle kutlandı!
Torbalı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü kapsamında ...
Çeşme'de 40 yıllık sorun çözüldü!
Çeşmeli Muhtarlar yıllardır trafik sorunu ve can güvenliği yaşanan Tanay ...
 
Seferihisar’da karavan park hizmete açıldı!
Seferihisar Belediyesi, 70 araçlık Ürkmez Sakızağacı’nda Karavan Parkı’nı ...
Gazete Karşıyaka her hafta binlerce okuyucuya ulaşıyor!
Karşıyaka Belediyesi’nin ilgiyle takip edilen kültürel hizmetlerinden ...
Bornova Kısa Film Günleri için başvurular başladı!
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 3. Bornova Kısa ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 22 19 3 0 57 22 35 60
2 Fenerbahçe 22 17 3 2 57 22 35 54
3 Reeder Samsunspor 22 13 4 5 36 23 13 43
4 ikas Eyüpspor 22 11 6 5 34 20 14 39
5 Beşiktaş 22 10 8 4 33 22 11 38
6 Göztepe 22 10 5 7 40 27 13 35
7 Rams Başakşehir 23 9 6 8 39 31 8 33
8 Kasımpaşa 22 7 10 5 40 42 -2 31
9 Trabzonspor 22 7 8 7 36 26 10 29
10 Gaziantep FK 22 8 5 9 28 30 -2 29
11 Corendon Alanyaspor 22 7 7 8 25 30 -5 28
12 Çaykur Rizespor 22 8 3 11 26 37 -11 27
13 Onvo Antalyaspor 23 7 6 10 26 42 -16 27
14 Tümosan Konyaspor 22 6 6 10 29 36 -7 24
15 Net Global Sivasspor 23 6 5 12 27 39 -12 23
16 Sipay Bodrum FK 23 5 5 13 16 29 -13 20
17 Bellona Kayserispor 21 4 8 9 22 41 -19 20
18 Atakaş Hatayspor 22 1 7 14 23 42 -19 10
19 Adana Demirspor 23 2 3 18 21 54 -33 3
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri