ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,2193
    Dolar
  • Euro
    37,0388
    Euro
  • Altın
    3.005,350
    Altın
  • Bist-100
    8.654,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mezarlıkta katliam.. Anne ve kızları öldü!
Mezarlıkta katliam.. Anne ve kızları öldü!
Juventus'un Arda Güler transferi balon çıktı!
Juventus'un Arda Güler transferi balon çıktı!
Dilan Polat ve Sıla Doğu gözaltına alındı!
Dilan Polat ve Sıla Doğu gözaltına alındı!
İlahi adalet... Kumpasın yıl dönümünde öldü!
İlahi adalet... Kumpasın yıl dönümünde öldü!
21 Ekim 2024 Pazartesi - 13:24

Konak Belediyesi'nde işçi isyanı...

Konak Belediyesi şirketi Merbel AŞ. işçileri maaşları ile sosyal haklardan doğan ödemelerin yapılmadığı gerekçesiyle eylem yaptı. Basmane'deki hizmet binası önünde sloganlar atarak yönetime tepki gösteren işçiler, "Ekonomik krizin bedeli iktidar tarafından zaten yeterince çalışanlara ödetilirken, sosyal demokrat belediye anlayışı ile yönetilen belediyelerde işçilerin maaşlarıyla mağdur edilmesi anlaşılır bir durum değildir" açıklamasını yaptı.

Konak Belediyesi nde işçi isyanı...

SONKALEİZMİR-Konak Belediyesi şirketi Merbal AŞ'de örgütlü Disk Genel İş 5 No'lu şube işçileri maaşları ile sosyak haklardan doğan ödemeleri yapılmadığı gerekçesiyle isyan bayrağı açtı. 

Konak Belediyesi'nin Basmane'deki ana hizmet binası önünde toplanan işçiler, "Bize ekmek yoksa size huzur yok", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları attı. 



ÖZGÜR ÖZEL'İN SÖZLERİ ANIMSATILDI

İşçiler, söz verilmesine rağmen ödemelerin yapılmadığını belirterek yönetime tepki gösterdi. İşçiler adına basın açıklamasını Disk Genel İy 5  No'lu Şube Başkanı Svaş Aras okudu. Açıklama şöyle:

"Ülkemiz tarihinin ekonomik açıdan en büyük krizinin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Ayın sonunu getirmekte zorlanırken, bir yandan hükümetin her gün yarattığı yeni vergi kesintileri ve kemer sıkma politikaları biz ücretli çalışanları yoksulluğa itiyor. Ülkemizde, yanlış politikalar nedeniyle biz üretenlerin yoksulluğa itilip, bir avuç zenginin refah içinde yaşadığına şahit oluyoruz. Çok uzak değil, bundan 6 ay önce yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu toplum, ilk yerel seçimlerde bu iktidara sarı kartı gösterecek, ilk genel seçimde ise kırmızı kartı gösterecektir" demişti. Bu çağrıya kulak veren milyonlar, iktidarın yarattığı bu tabloda mağdur olan çalışanlar ve emekliler tarafından sarı kart ile cezalandırılıp, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere teveccüh edip oylarını bu yönde kullanmışlardır.
Genel iktidarın yolunun yerelden geçtiğini savunan bir öngörü etrafında söylemlerde bulunulup, bu ülkede AKP iktidarından bu halkı kurtarmanın yegâne yolunun bu şekilde gerçekleşeceği iddia edilse de, AKP iktidarı tarafından yoksulluğa itilmiş işçi sınıfı, birçok CHP'li belediyede zamanında maaşlarını alamadıkları için kira, kredi, kredi kartı ve çocuklarının okul taksitlerini aksatarak ya da ilave faizler ödemek zorunda kalmışlardır. Hatta maaşlarından kesilen icra ödemeleri icra dairelerine yollanmadığı için, taahhüt edilen borçlar sebebiyle işçilerin evlerine ihbarnameler gelmeye başlamıştır.
Genel-İş 5 No'lu Şube'nin örgütlü olduğu Konak Belediyesi Mer-Bel A.Ş. işçileri olarak biz de yukarıda saydığımız süreçleri tek tek yaşamaktayız. 1 Nisan itibarıyla birçok kez yaşanan aksaklıktan kaynaklı ya maaşlarımızı zamanında alamadık ya da maaşımızın üçte ikisine denk gelen ücret ödemeleri ile karşı karşıya kaldık. Tek geçim kaynağı belediyeden aldığı ücret olan biz çalışanların maaşlarında eksik ödeme ya da herhangi bir gecikmede ev sahibinin kapıya dayanması, bankaların sürekli telefonla araması, çocuğun okul taksidinin ödenememesi ve okula gidememesi ya da servis ücreti aksaması ile servis kullanamayacak duruma gelmesi, çalışanların mutsuz olmasına ve motivasyon kaybına yol açmaktadır.
Biz Merbel emekçileri olarak, maaşlarımızın toplu sözleşme ve İş Kanunu gereği eksiksiz yatırılması tek talebimizdir. İkramiyemiz ve gıda kartlarımız, aldığımız ücretten ayrı bir parça değil, 10 dönemdir yapılan toplu sözleşme gereği kazandığımız haklar bağlamında hepsi bir bütündür.
Yaşanan ekonomik krizin bedeli, iktidar tarafından zaten yeterince çalışanlara ödetilirken, diğer taraftan sosyal demokrat belediye anlayışı ile yönetilen belediyelerde işçilerin maaşlarıyla mağdur edilmesi anlaşılır bir durum değildir.
Nisan 1 ile başlayan yeni dönemde, Konak Belediyesi'nde çalışan Merbel işçisi, geçen 6 ay içinde birçok kez yer değişikliği, mevcut çalıştığı statüden başka bir statüye geçirilme, ücrette indirime gidilme gibi durumlarla karşılaşmış; her gün işe gelirken "Bugün başıma bir şey gelecek mi?" düşüncesiyle yaşarken bile işine sahip çıkmış, evindeki aşı kaynatabilmek için tüm çabasını ortaya koymuştur. Tek beklentisi, her ayın 15'inde maaşını alabilmek olmuş, lakin 15’i dışında verilen tarihlerde de maaşı ödenmemiştir.
İşte tam da bu sebeple, biz Merbel işçileri olarak, ek protokolden kalan alacaklarımızın ödenmesi, maaşlarımızın zamanında ve eksiksiz ödenmesi, işçilerin artık işe gelirken "Bugün ne olacağım?" kaygısından uzaklaştığı bir işyerinde çalışmak istediğimizi belirtmek için bu basın açıklamasını yapmış bulunuyoruz. Dileriz ki bundan sonra bu gibi aksaklıklar yaşanmaz ve biz de işyerlerimizde kendimizi daha güvende ve mutlu bir ortamda bulmuş oluruz."

Görüntüleri izlemek için aşağıdaki görsele tıklayın>>>


 

 
Donald Trump restoranda patates kızarttı!
 
Cumhuriyetin 101'inci yılı için Türk bayrağı dokudu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'da kadınlara çağrı: Erken teşhis hayat kurtarır!
Balçova Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi, Güzelbahçe ...
Bornova’da İstanbul Sözleşmesi için yürüyüş...
İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi ve şiddete maruz kalan ...
Başkan Işık: Siz muhtarlarımızla güçlüyüz
Gaziemir Belediyesi’nin Muhtarlar Günü kapsamında düzenlediği programda, ...
 
Cumhuriyet coşkusu Belevi'de yaşanacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim coşkusunu Belevi’ye taşıyacak. “Cumhuriyet ...
ESHOT'tan üniversite öğrecileri için 5 ekspres hat!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü üniversiteler ve öğrenci ...
Başkan Duman mahalle ziyaretlerini sürdürüyor...
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, vatandaşların taleplerini doğrudan ...
 
Konak’ta istihdam yaratmaya devam
Konak Belediyesi’nin yürütücülüğünü yaptığı Konak İş Eğitim Merkezi Projesi’nin ...
Büyükşehir gençlerin barınma sorununa çare oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehre ilk defa gelen üniversite öğrencilerinin ...
Menderes’te Cumhuriyet coşkusu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Cumhuriyet Her Yerde” sloganıyla 19 kırsal ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri