ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5479
    Dolar
  • Euro
    35,1129
    Euro
  • Altın
    2.463,690
    Altın
  • Bist-100
    10.682,00
    Bist-100
  • ADANA
    25/36°
    ADANA
  • ANKARA
    19/34°
    ANKARA
  • ANTALYA
    27/31°
    ANTALYA
  • BURSA
    23/37°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/32°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    24/36°
    IZMIR
  • KONYA
    19/36°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Boşanma aşamasındaki eşi ve çocuklarını vurdu!
Boşanma aşamasındaki eşi ve çocuklarını vurdu!
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
CHP'li Yücel: Sığınmacı sorunu artık bu ülkenin beka sorunudur!
CHP'li Yücel: Sığınmacı sorunu artık bu ülkenin beka sorunudur!
20 milyonu kripto borsasında kaybetmiş!
20 milyonu kripto borsasında kaybetmiş!
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 20:33

Konak Belediye Meclisi'nde doğal gaz müjdesi...

Temmuz ayı ilk oturumu için bir araya gelen Konak Belediye Meclisi önemli kararlara imza attı. Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler bölgelerinde doğal gaz çalışmalarının bir an önce başlayabilmesi için çalışmalarına hız veren mecliste konuşan Başkan Mutlu, “Komisyonlardan ricamız perşembe günü gerçekleştirilecek ikinci oturuma kadar çalışmayı bitirip oylamaya getirmeleri. Perşembe günü oylamadan sonra biz cuma günü İzmirGaz’la başlıyoruz” dedi.

Konak Belediye Meclisi nde doğal gaz müjdesi...

Konak Belediye Meclisi temmuz ayı ilk toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Oturumu yöneten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler bölgeleri için doğalgaz müjdesi verdi. Konak Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünden gelen önergeyi okuyan Başkan Mutlu, komisyonlardan, önergeyi perşembe günü yapılacak ikinci oturuma yetiştirmelerini isteyerek alınacak meclis kararının hemen ardından İzmirGaz’la birlikte cuma gününden itibaren çalışmalara başlayacaklarının altını çizdi. Kentsel dönüşüm çalışmaları ve metruk bina yıkımlarına da değinen Başkan Mutlu, “Metruk binalar konusunu önemsiyoruz. Bu bizim için kentsel dönüşümün de ilk adımı. Konak’ı bu olumsuz kötü yapılaşmadan kurtaracağız” dedi. Başkan Mutlu ayrıca, 3 ve 4 Temmuz tarihlerinde peş peşe yapılacak açılışlara da tüm meclis üyelerini davet etti. Başkan Mutlu, İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi ile Kemeraltı Abacıoğlu Han’da Mutluluk Kahvesi açacaklarını da sözlerine ekledi.  

Kızılay binası için uygun koşullar beklenecek

Konak Belediye Meclisi’nde Göztepe Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti Türkiye Kızılay Cemiyetine ait tescilli yapının Konak Belediyesi’ne 10 yıl süre ile intifa hakkı kurulmasına ilişkin 02.05.2023 tarihli meclis kararı ve ekli protokolün iptali oybirliğiyle kabul edildi. Önerge hakkında açıklama yapan Başkan Mutlu, konunun uygun koşullar oluştuğunda ve tasarruf genelgesi yürürlükten kalktığında yeniden gündeme geleceğini belirtti ve açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

“Kızılay’ın Göztepe’de bulunan bir eski eser mülkü, içinde aile hekimlerinin olduğu bina.  2 Mayıs 2023’te protokol imzalandıktan sonra ilgili protokolün bir maddesine göre 31 Aralık tarihine kadar Kızılay’ın mülkü boşaltıp Konak Belediyesi’ne boş olarak teslim edecek, o tarihten itibaren de 10 yıllık süre başlayacak, Konak Belediyesi de binayı onarıp restore ederek sağlıkla ilgili bir temayla tekrar kullanıma açacaktı. Ama tarihi dolmasına ve üzerinden altı ay geçmiş olmasına rağmen Kızılay binayı boşaltamadı, aile hekimleri çıkmadı. Protokol gereği binanın boşaltılarak teslimini talep ettik. O sırada tasarruf genelgesi yayınlandı. Yeni herhangi bir harcama yapamıyoruz. Bu durumda bunu iptal edip, tekrar koşullar uygun olduğunda, orası boşaldığında ve tasarruf genelgesi yürürlükten kalktığında yeniden gündeme almak üzere önerdik.”

Doğal gaz çalışması için acil kaydı

Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler bölgelerinde yaşayan vatandaşların doğalgaz taleplerinin karşılanmasına yönelik çalışmalar yapılması hakkında Özel Kalem Müdürlüğü önergesi İmar, Hukuk, Plan ve Bütçe ile Dirençli Kentler ve Kentsel Yenileme komisyonlarına acil kaydıyla havale edildi. Önerge içeriği hakkında detay veren Başkan Mutlu, doğal gaz çalışmalarının bu hafta başlayacağını müjdeledi. Komisyonlardan, önergeyi perşembe günü yapılacak ikinci oturuma yetiştirmelerini isteyen Başkan Mutlu, İzmirGaz’la cuma gününden itibaren çalışmaya başlayacaklarını dile getirdi ve şöyle konuştu:

“Önergenin aslında, ‘Konak ilçesi sınırları içerisindeki Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız tarafından doğalgaz talepleri yoğun bir şekilde belediyemize iletilmektedir. Söz konusu taleplerin karşılanması adına İzmirGaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş ile koordineli bir şekilde gerekli teknik çalışmaların yapılarak doğalgaz taleplerinin karşılanmasına yönelik gerekli taahhüt ve izinlerin verilmesi hususunun Sayın Meclisçe görüşülerek bir karar oluşturulmasını arz ederim’ demiştim. Yani komisyonlara gittiğinde, özellikle komisyonlardan ricamız perşembe günü gerçekleştirilecek ikinci oturuma kadar çalışmayı bitirip oylamaya getirmeleri. Perşembe günü oylamadan sonra biz cuma günü İzmrGaz’la başlıyoruz. Aslında biz çalışmalara başladık. Onlara mahalle mahalle dönüşümleri verdik, nerelerden geçilebileceği üzerine de çalışıldı, İzmirGaz da bir çalışma yaptı. Meclis kararımız da gerekiyor. İzmirGaz doğalgazın geçeceği yerlerde bir yatırım yaparak doğalgazı geçirecek. Beş yıl içinde orada bir kentsel dönüşüm hizmeti olursa, o yapılan masrafı İzmirGaz’a ödeyeceğiz. Biz bunu hep birlikte taahhüt ediyoruz.”

Kentsel dönüşümün ilk adımı metruk binaların yıkımı

Belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Mutlu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri metruk bina yıkımlarının düzenli olarak devam edeceğini söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini, bu çalışmalar devam ederken Konak’ın daha yaşanabilir, daha güzel, daha estetik ve suç mekanlarından arındırılmış bir şehir olması için metruk binaları yıktıklarını belirtti. Metruk bina yıkımlarının kentsel dönüşümün ilk adımı olduğunu vurgulayan Başkan Mutlu, “Bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarımız sürüyor. Ama bu çalışmayı yaparken de bir yandan metruk binaları yıkıyoruz. Geçen hafta cuma günü iki metruk bina yıktık. Cumartesi günü Kuruçay’da kaldırımın üzerinde yapılan metruk binaları yıktık. Hukuki altyapısını oluşturup, tebligatları yaparak mal sahiplerinin onayını alıp metruk binaları düzenli olarak yıkmaya devam edeceğiz. Metruk binaların yıkımı önemli çünkü her türlü suça yataklık yapıyorlar.  Konak’ta bir hafta içinde üç kadın öldürüldü. Katillerden bir tanesi metruk bir binada saklanırken yakalandı. Dolayısıyla metruk binalar konusunu önemsiyoruz. Bu bizim için kentsel dönüşümün de ilk adımı. Konak’ı da bu olumsuz kötü yapılaşmadan kurtaracağız ve yıkarak Konak’ı kurtaracağız, güzelleştireceğiz” dedi.

Kadın cinayetleri ve erkek şiddetine ‘hayır’

Metruk bina yıkımıyla suç mekanlarının da azaldığını dile getiren Başkan Mutlu, geçtiğimiz günlerde yaşanan kadın cinayetlerinden birinin failinin metruk bir binada yakalandığını hatırlattı. Başkan Mutlu, Kadına şiddete karşı sokaklarda ve meydanlarda olacaklarını da vurgulayarak, “Kadın cinayetinde ve erkek şiddetinde İzmir maalesef üst sıralarda. Bunun içinde Konak da üst sıralarda.  Bununla mücadele için bir yandan Gazeteciler Cemiyetiyle yürüttüğümüz bir çalışma var. Bundan sonra sokaklarda, meydanlarda bu konuyu gündemde tutarak, sığınma evlerini hızlıca açarak, kadınların sosyal hayatta, iş hayatında, toplumda güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak üzere çalışacağız. En son öldürülen kadınlardan bir tanesi on beş yaşındaydı, katili de on beş yaşındaydı. Çok vahim ve üzücü bir durum. Komisyonların da yardımıyla Konak’ta bu konudaki çalışmalarımızı hızlandıracağız” diye konuştu.

İki açılış art arda:

İş’te Konak ve Mutluluk Kahvesi hizmete giriyor

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 3 Temmuz’daki ‘İş’te Konak istihdam ofisi’ ve Abacıoğlu Han’daki yerinde 4 Temmuz’da hizmete başlayacak Mutluluk Kahvesi açılışlarına meclis üyelerini davet etti. Başkan Mutlu, yeni hizmet mekanları için şu ifadeleri kullandı:

“3 ve 4 Temmuz’da iki açılışımız olacak. Biri, İş’te Konak. İş’te Konak, istihdam ofisimizin adı. Bundan sonra Konak’ta iş arayan, bir işe yerleşmek isteyenler için bir istihdam ofisimiz olacak. Şimdiden Serbest Bölge, Sanayi Odaları, İZSİAD, EGEAD gibi iş insanları dernekleri ve oluşumlarıyla birlikte kurduğumuz, İŞKUR’la birlikte çalıştığımız bir istihdam ofisi. Yazılımımızı İŞKUR bağlantılı yaptık. İş arayanların da kendini geliştirmesi için farklı derneklerle kurslarımız aynı anda başlayacak. İzmir’de, özellikle Konak’ta çok yoğun olan işsizlikle mücadele edeceğimiz bir mekanımız olacak. İş’te Konak, Türkan Saylan Kültür Merkezi 6’ncı katta hizmet verecek. Perşembe sabah 11.00’de Abacıoğlu Han’da ‘Mutluluk Kahvesi’ni açıyoruz. Önce emekliler için düşünmüştük ama herkese açık olacak. Kahvenizi ekonomik olarak içebileceğiniz, içindeki bağış kütüphaneden kitabını okuyabileceğiniz bir mekan. Kemeraltı’nda emeklilerin de gençlerin de yaşadığı bir mekan olsun istedik.”

Madımak anılacak

Öte yandan Başkan Mutlu, “Yarın çok acı bir anma var. 2 Temmuz Madımak anması. 1993 yılında insanların diri diri yakıldığı, bir otelden çıkamadığı ve onları oradan saatlerde kurtaramadığımız çok acı bir gündü. Bizim de içinde olduğumuz bu anma yarın Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin önünde saat 19.00’da gerçekleşecek. Kent Konseyimiz ve Alevi dernekleriyle beraber yapacağız” sözleriyle tüm İzmirlileri Madımak anmasına davet etti.

 
İzmir'de tarım arazisinde çıkan yangın söndürüldü
 
Başkan Duman: ''Şirinyer Pazar Yeri'nin açılması için çalışıyoruz''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası plajı vandalların hedefi oldu
Kuşadası’nda vandalların son hedefi Marina Halk Plajı oldu. Vandallar, ...
Balçova meclisinde gündem yangınlar
Balçova Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda orman yangınları, Ayrancılar’da ...
Kuşadası'nda Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı...
Kuşadası’nda 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen törenle ...
 
Karşıyaka Belediyesi can dostlar için seferber
Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’ni ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Başkan Günel, Sisam'dan dostluk ve barış mesajı verdi...
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Yunanistan’ın Sisam Adası’nda düzenlenen ...
Bayraklı'da yaz okulu atölyeleri başlıyor!
Bayraklı Belediyesi, BASAMAK çatısı altında düzenlediği kültür-sanat kurslarını ...
 
Balçova'da çocuklara sinema keyfi...
Balçova Belediyesi tarafından düzenlenen yaz etkinliklerine katılan ilköğretim ...
Güçlü Bornova için Bornova Kent Konseyi kuruluyor
Bornova Belediyesi, katılımcılık vizyonu çerçevesinde Bornova Kent Konseyi’nin ...
Çiğli’de can dostlar için aşı mesaisi!
Çiğli Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlıklı bir yaşam sürdürmesi amacıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri