ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,2528
    Dolar
  • Euro
    37,1249
    Euro
  • Altın
    3.015,630
    Altın
  • Bist-100
    8.704,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Araç muayene istasyonları özelleştiriliyor!
Araç muayene istasyonları özelleştiriliyor!
Bahçeli'nin Öcalan çağrısına DEM Parti'den yanıt geldi
Bahçeli'nin Öcalan çağrısına DEM Parti'den yanıt geldi
FETÖ elebaşının nereye gömüleceği belli oldu
FETÖ elebaşının nereye gömüleceği belli oldu
Türkiye'nin batık şehirleri belli oldu!
Türkiye'nin batık şehirleri belli oldu!
22 Ekim 2024 Salı - 11:36

Kırık Saçlar Çiğli’den ses yükseltti!

İstanbul Sözleşmesinin tekrar yürürlüğe girmesi, şiddete maruz kalan ve cinayete kurban giden kadın ve çocuklar için CHP İzmir İl Kadın Kolları’nın başlattığı   “Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor” eylemlerinin yedinci ayağı Çiğli’de gerçekleştirildi. 

Kırık Saçlar Çiğli’den ses yükseltti!

Eyleme Başkan Onur Emrah Yıldız’ın yanı sıra, CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Rahşan Nazlıoğlu, CHP Çiğli Kadın Kolları Başkanı Songül Yılmaz, CHP Çiğli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Can Özdemir, Çiğli Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, parti örgütü ve çok sayıda Çiğlili katıldı.

Yürüyüşten önce hareketini tamamlayan CHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Alev İldeniz Çiğli sınırında bayrağı CHP Çiğli İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Yılmaz’a teslim etti. Katılımcılar ellerinde “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyeceğiz”, “Asla Yalnız Değilsin”, “Erkek Devlet Şiddetine Son”, “Özgür Kadın Özgür Toplum”,  “Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz”, “Ölmek İstemiyoruz”, “Kadınlar Barış İstiyor”, “Şiddeti İzleme Müdahale Et”, “Dünya Yerinden Oynar Kadınlar Özgür Olsa”, “Kadın Yaşam Özgürlük”, “Kadın Cinayetleri Politiktir”, İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazılı dövizler taşıdı ve sloganlar attı. Yürüyüş sonunda havaya siyah baronlar salındı ve Kasaplar Meydanı’ndaki havuza hayatını kaybeden kadınların anısına karanfiller bırakıldı.

Yılmaz: “İstanbul Sözleşmesi geri gelene kadar sokakta olmaya devam edeceğiz”

CHP Çiğli İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Yılmaz, İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıkılmasını eleştirerek, özgür bir hayat için yürüdüklerine dikkat çekti. Yılmaz, “Gece sokaklalar bizim olsun, kadına, çocuğa el uzanmasın diye yürüyoruz. Neler yaşadık, neler gördük, ne acılar çektik, uyuyamadık. Kızlarımız, kadınlarımız, bebeklerimiz, kedilerimiz, köpeklerimiz, ağacımız, kurdumuz, kuşumuz ne çok kötülük gördü. Biz iyiler kötülüğe ses verelim ki iyilik çoğalsın. Bizler şiddete karşı duran, eşitlik ve adalet için mücadele eden bireyler olarak kadına yönelik her türlü fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddeti kınıyoruz. Kadınların özgür ve güven içerisinde yaşama hakkı insan haklarının temel bir gereğidir. Hiçbir mazeret şiddeti haklı çıkaramaz, 21. Yüz yılda kadınlar sokakta kendimi nasıl korurum diye düşünmemeli. İstanbul Sözleşmesi geri gelene kadar hep beraber sokakta olmaya devam edeceğiz. Eninde sonunda İstanbul Sözleşmesi geri gelecek. Gün birlik olma günüdür, unutmayınız ki kadınlar susmuyor. Adalet, eşitlik ve özgürlük için yürümeye devam edeceğiz. Kadınlar eşit ve özgür bir dünyada yaşamayı hak ediyor. Kadına şiddete hayır” diye konuştu.

Başkan Yıldız: “Daha adil ve eşit bir toplum için mücadele etmeye devam edeceğiz”

Başkan Yıldız, kadınların yanında olma sözünü yineleyerek şöyle konuştu;

“Yıl 2024 ve ne yazık ki kadın cinayetleri son bulsun diye yürüyoruz. Bu yürüyüş Türkiye demokrasisi için bir utanç yürüyüşüdür. Bundan utanmayanlara inat biz Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler kadınların her zaman, her alanda yanında olmayı asli görevimiz sayıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığımız ‘Güç bizde, devrim kadının ayak izinde’ diyerek anlamlı ve örnek bir yürüyüşe başladı. Ben kendilerine bunun için teşekkür ediyorum. Kadınlar evlerinde, sokakta ve her yerde özgür olabilsin, baskı, şiddete ve haksızlığa uğramasın diye yürüyorlar. Karanlığı yırtıp geçmek için, kendileri, çocukları ve tüm canlıların yaşam hakkı için yürüyorlar. İzmir’in bir ucundan diğer ucuna varmak için başladıkları bu yürüyüşte yolları Çiğli’ye dayandı. İlçemizden oldukça kuvvetli bir ses yükselttik, kadına yönelik şiddete karşı durmak ve özgürlüğe yürümek için bir araya geldik. Birlikte, daha adil ve eşit bir toplum için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddeti durdurmak için sesimizi daha güçlü çıkaracağız. Her kadın, güvenli ve saygılı bir yaşamı hak ediyor. Kadın cinayetleri bitene ve İstanbul Sözleşmesi geri gelene kadar susmayacağız, haykıracağız. Bizler var olduğumuz sürece kadının; sesinden, renginden, ideolojisinden, fikrinden rahatsız olan yobazlara inat kadınların her an yanında olarak bu zihniyet ile mücadele edeceğimize ve kadınları yalnız bırakmayacağımıza sizlerin huzurunda bir kez daha söz veriyorum.”

Gamze Yıldız’dan Özge Polat’a ziyaret

Başkan Onur Emrah Yıldız’ın eşi Gamze Yıldız,  yürüyüşün ardından, geçtiğimiz günlerde eski eşi tarafından Güzeltepe Mahallesi’nde hain bir saldırıya uğrayan ve vurulduktan sonra mucize eseri yaşama tutunan Özge Polat’ı hastanede ziyaret etti, Polat’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Gamze Yıldız, kadına yönelik şiddetin durması için her platformda mücadeleye ve ses yükseltmeye devam edeceklerini belirterek, “Kadına yönelik şiddetle mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Vurulan kardeşim Özge’nin her zaman yanında olacağız. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını diliyoruz. Kadınlarla omuz omuza, elimizden geleni her an yapmaya hazırız” dedi. 

 
Kemalpaşa'da E-ruhsat hizmete geçiyor
 
CHP'li Polat: Şans vatandaşa değil yandaşa güldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
17 günde 2 araç bahçesine daldı... O okulda dubalı önlem!
İzmir'in Narlıdere ilçesinde 17 gün arayla iki otomobilin çarpıp, kırarak ...
Aliağa Limanı'nda rüşvet operasyonu!
İzmir merkezli 4 ilde gerçekleşen 'Aliağa Limanı'na rüşvet operasyonda, 32 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir'den Hollanda'ya eğitim köprüsü
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi, üye olduğu IBSEN yaz ...
 
İzmir'de feci kaza: 14 yaşındaki motosiklet sürücüsü can verdi!
İzmir'in Çiğli ilçesinde motosikletin yayaya çarpması sonucu 14 yaşındaki ...
Yangın faciası: 3 kardeş can verdi!
Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde yangın çıkan evdeki Suriye uyruklu 3 çocuk hayatını kaybetti.
FETÖ elebaşı Gülen'in ölüm nedeni açıklandı!
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili St. Luke Hastanesi'nden ...
 
Uykudaki ailesini katletti: 2 ölü, 1 ağır yaralı!
Adana'da, S.A. (26) yatağında uykudaki annesi Mintaha Aydın (61), babası ...
530 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi!
Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen narkotik ...
25. Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’ne başvurular başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 yıldır düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri