ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,2959
    Dolar
  • Euro
    37,5573
    Euro
  • Altın
    2.913,160
    Altın
  • Bist-100
    9.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
5 kişiyi katletmişti... Cezası belli oldu!
5 kişiyi katletmişti... Cezası belli oldu!
Amasra açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem!
Amasra açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem!
Ormanda kanlı infaz... Dayı-yeğen öldürüldü!
Ormanda kanlı infaz... Dayı-yeğen öldürüldü!
Benzine yine zam geldi!
Benzine yine zam geldi!
11 Ekim 2024 Cuma - 09:08

Kent Lokantası yayılıyor... 4. şube Menemen'de açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Kent Lokantası’nın dördüncüsü Menemen’de açıldı. Ekonomik kriz ortamında hem ucuz hem de sağlıklı menüleriyle İzmirlinin yüzünü güldürmeye devam eden Kent Lokantalarının İzmir genelinde yaygınlaşması için çalışmalar sürüyor.

Kent Lokantası yayılıyor... 4. şube Menemen de açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu Kent Lokantaları’nın dördüncüsü Menemen’de açıldı. Ekonomik krizde yurttaşların sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatlı yemeğe ulaşmasını sağlamak amacıyla daha önce tarihi Kemeraltı Çarşısı Balıkçılar Meydanı, Çiğli Maltepe Mahallesi ve Karabağlar Kaymakamlığı’nın karşısında hizmete alınan lokantalara bir yenisi daha eklendi. Lokanta, Mermerli Mahallesi Mithatpaşa Caddesi No:30-A adresinde hafta içi her gün saat 11.30’dan itibaren hizmet verecek. Dört çeşit yemekten oluşan menü 50 TL’den sunulacak.

“Kent Lokantaları İzmir geneline yayılacak”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olarak Kent Lokantalarını işleten Grand Plaza AŞ’de görevli gıda mühendisi Ayşe Berfu Yalınsu, vatandaşların geri dönüşlerinin çok olumlu olduğunu belirterek, “Kent Lokantası, Başkanımızın seçim vaadiydi, Menemen’de dördüncüsünü açtık. Faaliyete geçen lokantalardan dolayı vatandaşlarımızın tepkisi de çok olumlu. İzmirliler bu hizmetten memnun olduklarını her fırsatta bize bildiriyor. Biz de lokantalarımızı daha fazla noktada halkımızla buluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Lokantalarımızda çıkardığımız yemekler, sağlıklı ve kaliteli. Vatandaşlarımız hiçbir şekilde endişe duymadan lokantalarımıza gelip sağlıklı ve kaliteli yemeği ekonomik fiyatlarla yiyebilir” dedi.

Menemenliler memnun

Kent Lokantası’nın Menemen şubesindeki ilk müşterilerden Mustafa Aydın ise “Daha önce Çiğli’deki lokantada yemek yemiştim. Toplumsal anlamda yapılan bu işi anlamlı buluyorum ve daha da artırılmasını talep ediyorum. Yemeklerden çok memnunuz. Fiyat çok iyi. Menü doyurucu, besleyici. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

İzmirli Ömer Paral da, “Çok memnun kaldık. Böyle bir hizmet lazımdı. Herkes için hayırlısı olsun. Yemekler lezzetli, fiyat konusunda zaten tartışmaya gerek yok” diye konuştu.

“100 liraya sandviç yiyorduk şimdi 50 liraya 4 çeşit yemek yiyoruz”

Hizmetin devam etmesini dilediğini belirten Erdinç Demir isimli vatandaş, “Çok güzel bir hizmet. 100 liraya bir sandviç yiyorduk. Şimdi 50 liraya 4 çeşit yemek yiyoruz. İnşallah devam eder bu hizmet ve Menemen halkı da rahat eder” dedi.

Yurttaş Ahmet Erol şöyle konuştu: “Yemekler çok güzel. İlk defa geliyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Her yere açılmasını istiyorum. Dar gelirli insanların yararlanmasını istiyorum. Bir çorba 90 lira. Burada 4 çeşit yemek suyla beraber 50 lira.”

Sağlıklı, lezzetli ve ekonomik
Kent Lokantalarındaki menüler 4 çeşitten oluşuyor ve her gün Grand Plaza AŞ bünyesinde çalışan gıda mühendisleri tarafından belirleniyor. Menüde beslenme değerleri gözetilerek belirlenen doyurucu bir ana yemek ve tüm menüyle uyumlu şekilde belirlenen bir çorba yer alıyor. Menüde, ilave olarak pilav, makarna gibi çeşitlerin yanı sıra muhakkak salata veya tatlı ya da meyve gibi bir yardımcı yemek de bulunuyor. Kent Lokantalarının 50 TL’den sunulan menüsüne dahil olan su ve ekmek de İzmir’in kendi üretimi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş Bademli’de ürettiği doğal kaynak suyu Bademsu ve Çiğli Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen Halk Ekmek vatandaşlara sunulan menüde yer alıyor.

Sağlıklı, lezzetli ve ekonomik menülerin sunulduğu Kent Lokantalarının İzmir genelinde daha da yaygınlaşması hedefleniyor. Özellikle öğrenciler, çalışanlar ve emeklilerin bulunduğu bölgelere öncelik verilerek açılması planlanan yeni lokantalar için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

 
Otobüs devrildi: Çok sayıda yaralı var!
 
Otomobilden 46 bin uyuşturucu hap çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçovalılar kadın ve çocuk cinayetlerine karşı yürüdü...
Balçovalılar, son günlerde artan kadın ve çocuk cinayetlerine Ata Caddesi’nde ...
Atilla İlhan Kuşadası'nda anıldı..
Şair, romancı, deneme yazarı, senarist ve düşünür Attilâ İlhan, 19'uncu ...
Konak'ta dev bütçe onaylandı...
Konak Belediyesi’nin geçen yıla göre yüzde 93 artışla 2 milyar 950 milyondan, ...
 
Manisa Büyükşehir'den fırınlarda denetim!
Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından fırınlara ...
Kuşadası'nda yol mesaisi tam gaz!
Başkan Ömer Günel’in göreve geldiği 2019 yılından bu yana kenti sağlıklı ...
Kardeş kent Kırcaali’den Büyükşehir'e ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bulgaristan’dan İzmir’in ...
 
Çeşme Belediyesi 2025 tahmini bütçesi 2.5 milyar
Çeşme Belediye Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşiminde Çeşme ...
Başkan Mutlu toplumcu belediyecilik örneklerini anlattı
19. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi’ne katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer ...
Başkan Kınay kaçak tarikat yurdunu neden yıkamadıklarını anlattı!
Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, ilçede yıkım kararı alınan, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri