Tesiste hem vatandaşların hem de belediyeye ait zeytinliklerdeki ürünlerin sıkımı uygun maliyetle yapılırken, ilk ürünü getiren üretici, Salman Köyü’nden organik üretim yapan Ali Çamur oldu. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın da eşlik ettiği sıkımda elde edilen yağ, “Organik Ürün Sertifikası”na sahip oldu.
“CUMHURİYETİMİZ DE ÖLMEZ ZEYTİN AĞACI GİBİ”
Yarımadadaki üreticilerin Belediyeye ait fabrikaya güvenle ürünlerini emanet ettiklerini belirten Başkan Erdoğan, “İlçemizdeki tüm üreticiler artan girdi maliyetlerinin etkisiyle bu yıl zor bir sezon geçiriyor. İşçilik, gübre, ilaç gibi pek çok girdinin enflasyonun çok üzerinde arttığını biliyoruz. Biz de Atatürk’ümüzün ‘milletin efendileri’ olarak tanımladığı üreticilerimizin maliyetlerini asgari ölçüye çekerek kendi ölçeğimizde onlara destek sağlıyoruz. İlk sıkımı Cumhuriyet Bayramımızda yapmak sevincimizi daha da artırdı. Biz zeytine ‘ölmez ağaç’ deriz. Cumhuriyetimiz de tıpkı ölmez zeytinlerimiz gibi ilelebet yaşayacak, yaşatacağız” dedi.
İlk aşamada günlük 30 ton işleme kapasitesi ile devreye alınacak tesis, talebe göre kapasitesi iki katına çıkabilecek şekilde planlandı. Gelecek yıl taş baskı soğuk sıkım işlemine de başlanacak tesiste, altı kişiye istihdam sağlanıyor. Belediye mülkiyetindeki zeytinliklerden hasat edilen zeytinyağları da, Karaburun Belediyesi Seramik Atölyesi’nde tasarlanan özel şişelerde Mimasbel markasıyla satılacak.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |