ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,0148
    Dolar
  • Euro
    42,0926
    Euro
  • Altın
    3.675,580
    Altın
  • Bist-100
    9.477,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/21°
    ADANA
  • ANKARA
    2/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/9°
    BURSA
  • ISTANBUL
    5/10°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    5/13°
    IZMIR
  • KONYA
    3/12°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahir Polat'a holter takılıp cezaevi'ne gönderildi
Mahir Polat'a holter takılıp cezaevi'ne gönderildi
Ümit Özdağ'a iddianame hazırlandı
Ümit Özdağ'a iddianame hazırlandı
Simit zammı yolda
Simit zammı yolda
Şişli'deki vahşette yeni gelişme: Katil zanlıları yakalandı
Şişli'deki vahşette yeni gelişme: Katil zanlıları yakalandı
13 Aralık 2024 Cuma - 09:10

İzmirli kadınların Anne Kart mutluluğu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlar için hizmete aldığı Anne Kart uygulaması annelerin yüzlerini güldürdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında olan proje, ailelerin ulaşım yükünü azaltırken annelerin çocuklarıyla birlikte sosyalleşmesini sağlıyor. 

İzmirli kadınların Anne Kart mutluluğu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkesiyle hayata geçirdiği çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında olan ve göreve gelir gelmez uygulamaya aldığı Anne Kart projesi yüzleri güldürüyor. 0-4 arası çocuğu bulunan ve yardım alması uygun görülen annelere aylık 60 kontörlük biniş hakkı tanıyan projeden faydalanan Konak Ferahlı Dayanışma Noktası’ndaki vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi. 

“Amacımız tüm vatandaşlarımıza dokunabilmek”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Ferahlı Bizizmir Dayanışma Noktası Sorumlusu Fulden Yıldız, mahallelerde kurdukları Dayanışma Noktaları aracılığıyla vatandaşların talep ve ihtiyaçlarının belirlendiğini belirtti. Dayanışma Noktalarında ayni ve nakdi yardımlar sunulduğunu söyleyen Fulden Yıldız, “Bebek bezi, mama, yakacak, gıda ulaştırıyoruz. Yaşlı ya da engelliyse evlerine yemek hizmeti veriyoruz. Anne Kart uygulaması ile de en azından ulaşımlarına destek olabiliyoruz. Amacımız tüm vatandaşlarımıza dokunabilmek. Başkan’ımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

İzmirli anneler uygulamadan memnun
Vatandaş Zahide İpek, Anne Kart’ın çok güzel bir uygulama olduğunu belirterek “Rahatça ulaşımdan faydalanıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Cemil Başkan’a teşekkür ediyoruz. Gayet memnunuz” dedi.

Dayanışma Noktasındaki Büyükşehir Belediyesi personelinin ulaşılabilir olduğunu ifade eden Veysiye Yıldız ise “Her türlü etkinlikte yanımızda oluyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Anne Kart çok iyi oluyor. Cemil Bey’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 


Seyhan Öncel de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduğunu söyleyerek “Bize bebek maması, biberon, bez sağlıyorlar. Anne Kart da iyi oluyor. Ulaşımda yardımı oluyor. Hastaneye gidip gelmemizde kolaylık sağlıyor. Cemil Bey’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Durna Bolca, Anne Kart’ı da ihtiyaçları olduğunda kullandıklarını belirterek çok güzel bir uygulama olduğunu söyledi.

Anne Kart nedir?
Anne Kartı ile 0-4 yaş (0-48 ay) arası çocuğu bulunan annelerin belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması sağlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda yardım alması uygun görülen annelerin kartlarına çocukları yanlarındayken kullanmak üzere aylık 60 kontör yükleniyor. 4-5 yaş arası çocuğu olan annelere verilen aylık 10 kontörlük kartların da kullanımı sürüyor. Uygulamayla, annelerin çocuklarıyla birlikte sosyal hayatta daha aktif yer alabilmesi hedefleniyor. Kart’tan 7 bin üzerinde aile faydalanıyor. 4-5 yaş grubu için ise 2 bin üzerinde aileye destek veriliyor. Böylece toplamda yaklaşık 10 bin hane uygulamadan yararlanmış oluyor. 

 
Açarken patlıyor... Ünlü marka milyonlarca termosu geri çağırıyor!
 
Konak’ta yeni yıla kadın emeğiyle girilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Okuroğlu, TKB ve UNESCO buluşması için Ankara'da
Başkan Okuroğlu, Tarihi Kentler Birliği ve UNESCO Buluşması’na katıldı. ...
Kuşadası'nda hizmet mesaisi..
Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kent genelinde yürütülen ...
Başkan Tugay’a hizmet teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Aliağa programı kapsamında ...
 
Büyükşehir'den 5. Kent Lokantası Aliağa'ya...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, seçim vaatleri arasında ...
Büyükşehir'den kentsel dönüşüm açıklaması... Proje alanları kooperatiflerden alındı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy 3. ve 4. Etap, Uzundere 3. ve 4. ...
Yunusemre ile Muradiye'de parklar yeşillendi
Yunusemre Belediyesi ekipleri, Muradiye Mahallesi’ndeki 23 Nisan Ulusal ...
 
Kuşadası'nın simgesi halkla buluşacak
Kuşadası Belediyesi, kentin en güzel manzarasına sahip yerlerinden biri ...
Başkan Balkan'dan 650 konutluk talan tepkisi: ''Göz yummamız mümkün değil"
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Altınköy Çiftlik Evleri'nin üzerinde ...
Başkan Tugay Aliağa'da muhtarlarla bir araya geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Aliağa programı kapsamında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 28 21 5 2 71 26 45 68
3 Reeder Samsunspor 29 15 6 8 45 34 11 51
4 Beşiktaş 28 13 9 6 42 28 14 48
5 ikas Eyüpspor 29 13 8 8 42 32 10 47
6 Rams Başakşehir 28 12 6 10 45 38 7 42
7 Göztepe 28 10 9 9 46 36 10 39
8 Gaziantep FK 28 11 6 11 37 37 0 39
9 Kasımpaşa 29 9 12 8 50 53 -3 39
10 Onvo Antalyaspor 29 11 6 12 34 53 -19 39
11 Trabzonspor 28 9 9 10 45 36 9 36
12 Tümosan Konyaspor 29 9 7 13 34 41 -7 34
13 Çaykur Rizespor 28 10 4 14 35 47 -12 34
14 Sipay Bodrum FK 29 9 6 14 23 33 -10 33
15 Bellona Kayserispor 28 8 9 11 34 46 -12 33
16 Net Global Sivasspor 29 8 7 14 39 47 -8 31
17 Corendon Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
18 Atakaş Hatayspor 28 4 7 17 29 52 -23 19
19 Adana Demirspor 28 2 4 22 26 67 -41 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri