İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezince üniversite yerleşkesinde "Bağımlılıkla Mücadelede Hep Birlikte" sloganıyla panel ve çalıştay düzenlendi.
Başta uyuşturucu olmak üzere tüm bağımlılık türlerine ilişkin çalışmalar ve yol haritasının ele alındığı toplantıda Rektör Prof. Dr. Saffet Köse moderatörlüğünde Vali Köşger, Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, İl Müftüsü Salih Sezik ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Murat Eskici konuşma yaptı.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, diğer milletlere göre bağımlılıkla mücadele noktasında Türk kültür ve aile yapısının sahip olduğu özellikler sayesinde bir adım önde olunduğunu söyledi.
Bu sorunun en önemli çözümünün çocukların bu bağımlılıklara hiç bulaşmamasından geçtiğini anlatan Köşger, Türk aile yapısına sahip çıkılmasının önemine işaret etti.
İzmir genelinde ilgili tüm kurumlarla topyekûn olarak tüm mücadele yöntemlerine başvurulduğunu ifade eden Vali Köşger, Türkiye'de ilk defa uygulanan Narko Alan projesiyle sokak sokak şehrin her noktasında yer aldıklarını kaydetti.
İlgili kurumlarla tüm mücadele yöntemlerine başvurulduğunu ifade eden Köşger, "Bireyin madde bağımlılığı kendiyle sınırla kalmıyor. Önce tüm aileyi sonra tüm sosyal çevreyi saran bir probleme dönüşüyor. Tüm uğraşlara, profesyonel mücadeleye rağmen 10 kişiden ancak biri rehabilite edilebiliyor. Bu yüzden kişi o dar koridora girmeden müdahale edebilmemiz lazım." ifadelerini kullandı.
İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse de özellikle ilk gençlik yaşlarında maddeye yönelimi önlemek için tüm sosyal kurumların el birliğiyle mücadele etmesi gerektiğini belirtti.
"22 bin 473 olaya müdahale edildi"
Panelde konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de uyuşturucuyla mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığını ifade etti.
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Şahne, şöyle konuştu:
"İl genelinde düzenlenen 2 bin 137 farkındalık etkinliğiyle 187 bin kişiye ulaşıldı, 200 binin üzerinde broşür dağıtıldı. Narko Alan projesindeki 650 personelimiz ve 100'ün üzerindeki ekibimizle tüm ilçelerde mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Mahalle muhtarlarımızla iki tur toplantı yaptık. Özellikle evlerdeki kullanımın dışında metruk binalar için tedbirlerimiz aldık. En İyi Narkotik Polisi: Anne projesi kapsamında 18 ayda verilen 1470 eğitimle 157 bin 596 anneye ulaşıldı. 2022 yılında 22 bin 473 olaya müdahale edildi, 1800 şahsın tutuklanması sağlandı. Bu rakamların 2023-2024 itibariyle aşağıya ineceğini düşünüyoruz."
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |