ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    37,9883
    Dolar
  • Euro
    41,0477
    Euro
  • Altın
    3.800,900
    Altın
  • Bist-100
    9.659,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/21°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/19°
    IZMIR
  • KONYA
    5/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
semih balaban,
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan sabaha karşı 'boykot' açıklaması: Bu çağrı ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir darbe girişimidir!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan sabaha karşı "boykot" açıklaması: Bu çağrı ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir darbe girişimidir!
Enflasyon verileri açıklandı, emekliye zam oranı hesaplandı
Enflasyon verileri açıklandı, emekliye zam oranı hesaplandı
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem
İhraç edilen 5 Atatürkçü teğmenden flaş karar
İhraç edilen 5 Atatürkçü teğmenden flaş karar
25 Şubat 2022 Cuma - 11:36

İzmir'de iklim buluşması!

Türkiye’nin farklı kentlerinden belediye başkanları, Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği Yerel Yönetimlerde Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı Belediyeler Buluşması'nda bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Ahmet Akın'ın da katıldığı buluşmada iklim krizine karşı yerel yönetimler düzeyinde yapılması gerekenler konuşuldu.

İzmir de iklim buluşması!

SONKALEİZMİR- Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu da iklim krizinin etkileri ve gelecekte olabileceklerle ilgili görüşlerini paylaşmak üzere etkinlikte yer aldı.

ÖZUSLU: "BEKLENECEK BİR DAKİKA BİLE YOK"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu ile şöyle konuştu:

"Karşıyaka Belediyesi'nin iklim krizi ile ilgili attığı bu ilk adımı önemsiyorum. Bu adımın büyüyerek ülkemize ve dünyaya örnek teşkil edecek çalışmalar sunmasını temenni ediyorum. İnsanoğlu gidecek başka bir yeri olmamasına rağmen kendi yuvasını ekolojik yıkıma sürükledi. İklim krizine bağlı gelişmeler milyarlarca insanın hayatını etkiliyor. Havamız kirleniyor, yangınlar oluyor. Temiz suya erişim zorlaşıyor. Ekilebilir araziler vasıflarını kaybediyor. Tüm bunlar geleceğimizi tehdit ediyor. Beklenecek bir dakikamızın bile olmadığı bilinciyle hareket ediyoruz. 2020'de iki rapor hazırladık. Yeşil Şehir Eylem Planı ile Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı. Bu raporların kılavuzluğunda hareket ediyoruz."

"SULAK ALANLARI KAYBEDİYORUZ"

Dünyanın bir varoluş sorunuyla karşı karşıya olduğunu savunan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan şunları kaydetti:

"Ukrayna'da savaş var kendi varoluş sorunlarını yaşıyorlar. Ya da Türkiye'de Maraş'ta valilik önünde kendini yakan vatandaş kendi varoluş sorununu yaşıyor. O dünyanın 100 yıl sonra nereye gideceğini önemsemeyebilir. Ama biz kayıtsız kalamayız, çözüm üretmek zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin verdiği önerge ile İklim Araştırma Komisyonu kuruldu. Toplantı yapıldı, Tarım ve Orman Bakanı gelmedi. Halbuki ormansızlaşma iklim krizinde en önemli etkenlerden biri. Türkiye sulak alanlarını kaybediyor. Çocukluğumuzda gördüğümüz göllerimiz yok artık. Kırşehir'de Seyfe Gölü yüzbinlerce flamingonun aynı anda havalandığında havayı karartan bir göldü. Şu an çöl orası. Konya'da Meke Gölü var. Dünyanın nazar boncuğu diyor internette. AKP iktidarına dayanamadı, o göl de yok artık. Ereğli Sazlıkları dünyada kuşlar uluslararası toplantı yapsa orayı tercih ederdi. Yüzde 97'sini kaybettik. Sulak alanları kaybediyoruz ama Tarım ve Orman Bakanı'nın umurunda değil."

 
İzmir'de tarihi eser operasyonu!
 
CHP'li Öztunç: Biz çözüm bekliyoruz onlar kaşık havasıyla göbek atıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de tarihi eser operasyonu!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin Bergama ilçesinde gerçekleştirdiği ...
''Seni Sevmeyen Ölsün'' şarkısı rekor kırmıştı... Tüdanya sesini kaybetti!
‘Seni Sevmeyen Ölsün’ parçasıyla bir dönem satış rekorları kıran Tüdanya, ...
CHP'li Sertel'den Bahçeli'ye çağrı!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma memurlarının güvenlik ...
 
Başkan Soyer'den flaş açıklamalar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveisoğlu'na ...
20 yaşındaki Merve'nin sır ölümü!
Isparta'da, yalnız yaşadığı belirtilen Merve Başkal (20), evinde ölü bulundu. ...
Çeşme CHP'den eski başkan hakkında suç duyurusu!
Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Örgütü, Çeşme eski Belediye Başkanı ...
 
İzmirli vekil Mehmet Ali Çelebi istifa etti!
İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, yaptığı açıklama ile Memleket Partisi’nden ...
Petrol ve altında sert dalgalanma!
Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği askeri operasyonun ardından dün ...
17 Türk öğrenci Kiev'de mahsur kaldı!
Kiev Tıp Üniversitesi'nde okuyan 17 Türk öğrencinin kaldığı yurdun çok ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 28 22 5 1 69 29 40 71
2 Fenerbahçe 27 20 5 2 67 25 42 65
3 Reeder Samsunspor 28 15 6 7 44 32 12 51
4 Beşiktaş 27 13 8 6 41 27 14 47
5 ikas Eyüpspor 28 12 8 8 41 32 9 44
6 Rams Başakşehir 27 11 6 10 44 38 6 39
7 Göztepe 27 10 8 9 45 35 10 38
8 Gaziantep FK 27 11 5 11 36 36 0 38
9 Kasımpaşa 28 9 11 8 49 52 -3 38
10 Trabzonspor 27 9 9 9 44 32 12 36
11 Onvo Antalyaspor 28 10 6 12 32 52 -20 36
12 Tümosan Konyaspor 28 9 7 12 34 40 -6 34
13 Çaykur Rizespor 27 10 3 14 34 46 -12 33
14 Corendon Alanyaspor 28 8 7 13 32 42 -10 31
15 Net Global Sivasspor 28 8 6 14 38 46 -8 30
16 Sipay Bodrum FK 28 8 6 14 22 33 -11 30
17 Bellona Kayserispor 27 7 9 11 32 46 -14 30
18 Atakaş Hatayspor 27 4 7 16 29 51 -22 19
19 Adana Demirspor 27 2 4 21 26 65 -39 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri