ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    33,9762
    Dolar
  • Euro
    37,6709
    Euro
  • Altın
    2.727,450
    Altın
  • Bist-100
    9.771,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakan Tunç'tan Engin Polat açıklaması!
Bakan Tunç'tan Engin Polat açıklaması!
Erdoğan'dan teğmenler çıkışı: Bu kendini bilmezler temizlenecek!
Erdoğan'dan teğmenler çıkışı: Bu kendini bilmezler temizlenecek!
Ünlü şarkıcı Sergio Mendes hayatını kaybetti!
Ünlü şarkıcı Sergio Mendes hayatını kaybetti!
Yavaş sitem etti, Özel ve İmamoğlu gönül aldı!
Yavaş sitem etti, Özel ve İmamoğlu gönül aldı!
16 Temmuz 2024 Salı - 21:27

İzmir'de Gediz Elektrik önünde dikkat çeken protesto...

İzmir'de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay adlı iki yurttaşın sağanak yağmurdan kaçarken Alsancak Enver Dündar Başar Sokak'taki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesinin ardından dikkat çeken bir protesto düzenlendi. Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü, Gediz A.Ş. Genel Müdürlüğü önünde toplanıp, "Elektrik üretim ve dağıtım hizmetleri derhal Türkiye Komünist Partisi'nin çağrısı açıktır: Gediz A.Ş.'ye derhal el konmalıdır" denildi. 

İzmir de Gediz Elektrik önünde dikkat çeken protesto...

SONKALEİZMİR-Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü, Alsancak'ta 2 yurttaşın hayatını kaybetmesine neden olan elektrik akımı faciasının ardından dikkat çeken bir protesto düzenledi. Ağaçlı Yol'da bulunan Gediz A.Ş. Genel Müdürlüğü önünde toplanan grup sloganlar atarak hükümete ve firmaya tepki gösterdi. 



TKP İzmir İl Örgütü adına Eren Selanik'in okuduğu basın açıklaması şöyle:

"Sevgili İzmirli yurttaşlar, elektrik dağıtımı bir kamu hizmetidir. Tüm insanların bu hizmete ücretsiz, eşit, güvenli bir şekilde erişimi bir insan hakkıdır. Türkiye'de elektrik dağıtım işi AKP iktidarınca özelleştirilmiş, elektrik dağıtımı bir yurttaşlık hakkı olmaktan çıkarılmış, sermaye gruplarının halkın sırtından zenginliğine zenginlik kattığı bir kazanç kapısı hâline getirilmiştir. Türkiye'de enerji üretim, dağıtım ve perakende satış süreçlerini özelleştirme adı altında eline geçirmiş olan bir avuç büyük sermayedar, hem yurttaşlardan aldığı fatura bedelleri hem de AKP'den aldığı sübvansiyonlara rağmen doymamaktadır. Diğer yandan da, elektrik dağıtımının güvenli şekilde gerçekleşmesi için gerekli olan bakım, onarım ve altyapı iyileştirmelerini bir yük olarak görmektedir. Altyapı hizmetlerinde merkezi planlama, denetim ve kurumlar arası koordinasyonun neredeyse tamamen ortadan kalkmasının asli sebebi de özelleştirmelerdir. Elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesi, birçok acı örnekte de yaşamış olduğumuz gibi, büyük felaketlere yol açmıştır ve açmaya da devam etmektedir.


İzmir'de elektrik dağıtım işini üreten kamu iştiraki niteliğindeki Gediz A.Ş. ,2013 yılı içerisinde özelleştirildi. Bu özelleştirme  yapılırken de komünistler şu temel doğruyu dile getirdi: Elektriğe erişim, aynı su gibi barınma gibi temel bir haktır. Bu hakkın para ile satılması suçtur. Bu hizmetler kâr amacı güdülmeden yerine getirilmelidir. Bu temel hakkın ranta açılması, yanında birçok ihmali, hatayı ve tehlikeyi de getirmektedir. İnsanların temel ihtiyaçlarına erişimi, holdinglerin insafına bırakılmamalıdır. Alsancak'ta Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay isimli iki yurttaşımızın hayatını kaybettiği cinayet, bu acı gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur. İnsanlarımızın ölümüne sebep olan; Gediz A. Ş.'nin de parçası olduğu, insan hayatını hiçe sayan soygun sistemidir, elektrik dağıtımının güvenli şekilde yapılmasını bir yük olarak gören holdinglerdir.
Gediz A.Ş.'nin son 3 yılda gelir vergisi ödemediği bilgisi kamuoyuna yansımıştır. Bir yandan insanlar fatura bedellerini takip bile edememekte, soygun niteliğinde faturaları ödemek zorunda kalmakta; diğer yandan ise bu soygunu gerçekleştiren Gediz A.Ş. kâr beyan etmemekte, kamuoyunu daha büyük bir zarara uğratmaktadır. Elektrik üretim ve dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesinin sonucu işte budur:  Kamu zenginliklerimizin çalınması, insanların daha yoksul olması, insanların yaşamının tehlikede olması... Gediz A.Ş. önünden tekrarlıyoruz: Elektrik üretim ve dağıtım hizmetleri derhal devletleştirilmelidir! Kamu kaynaklarımızın üzerine çöken sermaye gruplarının bizden çaldıklarına el konmalıdır! Elektrik üretim ve dağıtım hizmetleri kâr amacı gütmeden, kamu yararına, merkezi olarak planlanmalı ve yapılmalıdır! Türkiye Komünist Partisi'nin çağrısı açıktır: Gediz A.Ş.'ye derhal el konmalıdır!"

 
İbramaki Sanat Galerisi'nde dikkat çeken sergi
 
Özge Ceren Deniz okuduğu üniversitede anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da ötanazi yasası protestosu!
Seferihisar Salı Pazarı’nda toplanan hayvan hakları savunucuları TBMM’ye ...
MHP'den ''el öpme'' açıklaması!
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Devlet Bahçeli'nin Özel Harekat ...
Bazanın içinden ceset çıktı!
Kırşehir'de, dere kenarında bazanın içinde battaniyeye sarılı kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu.
 
Bergama'da orman yangını...
İzmir'in Bergama ilçesinde çıkan orman yangınına 19 helikopter, 8 uçak, ...
Dev gemiler İzmir'de... 5 bin 248 turist getirdiler!
İzmir Alsancak Limanı'na 2 kruvaziyerle yaklaşık 5 bin 248 turist geldi.
Başkan Tugay'dan Kültürpark mesajı: Gözümüz gibi koruyacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı ...
 
İzmir'in Seçil Erzan'ından flaş itiraflar!
İzmir'de nitelikli dolandırıcılık ve zimmet soruşturması kapsamında tutuklanan ...
Dede ve babaanne öldü, 3 torun yaralı!
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada Veysel ...
Çeşme'deki yangında can vermişti... Kaçarken çektiği görüntüler ortaya çıktı!
İzmir'in Çeşme ilçesindeki orman yangınında hayatını kaybeden 3 kişiden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri