ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    34,0505
    Dolar
  • Euro
    37,9774
    Euro
  • Altın
    2.825,610
    Altın
  • Bist-100
    9.949,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/28°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/35°
    IZMIR
  • KONYA
    20/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li başkandan tepki çeken hareket!
CHP'li başkandan tepki çeken hareket!
Oğlunun bıçakla yaraladığı baba, hastanede kalp krizinden öldü!
Oğlunun bıçakla yaraladığı baba, hastanede kalp krizinden öldü!
Bahçeli sessizliğini bozdu... HÜDA Par'a sert tepki!
Bahçeli sessizliğini bozdu... HÜDA Par'a sert tepki!
CHP'li Başkan Kadir Aydar'a siyasi yasak!
CHP'li Başkan Kadir Aydar'a siyasi yasak!
karşıyaka, domates, şenlik,
4 Eylül 2024 Çarşamba - 08:41

İzmir-Küba işbirliği...

İzmir Ticaret Odası’nın en eski kardeş odaları arasında yer alan Küba Ticaret Odası ile 1994 yılında yapılan anlaşma, tam 30 yıl sonra İzmir’de yeniden imzalandı. İki ülke arasındaki iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen organizasyon kapsamında İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret eden 11 Kübalı firma ile İzmirli firmalar 65 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

İzmir-Küba işbirliği...

93. İzmir Enternasyonal Fuarı özel konuğu Küba'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Alejandro Francisco Diaz Palacios, İstanbul Başkonsolosu Raúl Ernesto Madrigal Cárdenas ve Küba Ticaret Odası Genel Sekreteri Omar de Jesús Fernandez Jimenez İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarete İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş ev sahipliği yaptı.

Küba heyetinde yer alan Küba Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği Turizm Ataşesi Janet Mora Ferguson da turizm ile ilgili konuları görüşmek üzere İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş ve Meclis Üyesi Kıvanç Meriç ile bir araya geldi.  Toplantıda, İzmir’in turizm ve sağlık turizmine ilişkin bilgilendirme yapıldı. Küba ve İzmir arasında başta sağlık turizmi olmak üzere işbirliği yapılmasına ilişkin görüşmeler gerçekleştirildi.

30 YIL SONRA YENİDEN

İki ülke arasındaki iş birliklerinin değerlendirildiği makam ziyareti sonrasında, “Küba Cumhuriyeti ile İş Yapma Toplantısı” düzenlendi. Açılış konuşmasında, Küba’nın Türkiye, İzmir ve İzmir Ticaret Odası için özel öneme sahip bir ülke olduğuna dikkat çeken İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, “Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mahmut Özgener hem yerelde hem de ulusalda kurumlar arasında “birlikte iş yapma kültürünün” gelişmesini çok önemsiyor. Bizler de bu vizyon doğrultusunda ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Küba Ticaret Odası, Odamızın en eski kardeş Odaları arasında yer alıyor. Küba Ticaret Odası ile 1994 yılında ilk temasları kurduk, ilk kardeş Oda anlaşmamızı da yine aynı yıl imzaladık. Anlaşmamızın 30. yılı sebebiyle, Odalarımız arasındaki iş birliklerinin daha da derinleşmesi amacıyla anlaşmamızı yenileyeceğiz” dedi.

KÜBA İLE TÜRKİYE ARASINDA “SAĞLIK” İŞ BİRLİĞİ

Küba ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin artması gerektiğini vurgulayan Özkardeş sözlerini şöyle sürdürdü: “Küba; sağlık sektörü ve özellikle kanser tedavisi konusunda dünya çapında başarılar elde etmiş bir ülke. Küba'nın geliştirdiği aşılar, akciğer kanseri tedavisinde önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Biz de İzmir Ticaret Odası olarak “sağlık turizmi” ni çok önemsiyoruz. Bu noktada, ülkelerimiz arasında sağlık alanında iş birlikleri geliştirebiliriz. Türkiye’nin sağlık alanındaki sahip olduğu saygın kimliği, güçlü akademik altyapısı ve başarılı sağlık profesyonelleri ile tıp alanındaki mükemmeliyet anlayışının, Küba’nın inovatif bakış açısıyla birleşmesi halinde yeni ve etkili tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine katkı sunabileceğimiz kanaatindeyiz”

BÜYÜKELÇİDEN “DESTEK” MESAJI

Konuşmasına iki ülke arasındaki bağları güçlendirmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alejandro Francisco Diaz Palacios, “Türk ve Kübalı şirketler arasındaki ilişkileri geliştirmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yatırımların devamının gelmesi konusunda da sonuna kadar destek vereceğiz. Ben, şu anki iş birliği çalışmalarının sonuçlarını yakında beraber göreceğimize inanıyorum.
Misafirperverliğiniz ve ilginiz için teşekkür ederim. Burada sizler huzurunda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bugün pekiştireceğimiz Küba-Türkiye ikili iş görüşmelerinin meyvelerini yiyeceğimiz günü iple çekiyoruz” dedi.

65 İKİLİ İŞ GÖRÜŞMESİ

Açılış konuşmalarının ardından Küba Ticaret Odası Genel Sekreteri Omar de Jesús Fernández Jiménez bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Küba’nın özellikle sağlık alanında yaptığı çalışmalar anlatıldı. Ülkedeki yatırım fırsatları hakkında bilgilendirme yapıldı. İzmir Ticaret Odası ile Küba Ticaret Odası arasında işbirliği anlaşması imzalandıktan sonra yapılan ikili iş görüşmelerinde ise, 11 Kübalı firma ile İzmirli firmalar 65 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 
Tugay: Çin ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz
 
Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat... LPG'ye zam geliyor!
Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan ...
İzmir'de okul servis ücretlerine yüzde 20 zam!
Türkiye'de 9 Eylül itibarıyla başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim döneminde ...
Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı!
TÜİK ağustos ayı tüketici enflasyonunu açıkladı. Tüketici fiyat endeksi ...
 
EİB'den Ağustos'ta 1 milyar 548 milyon dolar ihracat
Ege İhracatçı Birlikleri ağustos ayında 1 milyar 548 milyon dolarlık ihracat ...
Egeli sanayiciden dikkat çeken değerlendirme...
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Talep enflasyonu bastırılırken ...
Banka hisselerinde dikkat çeken artış!
Banka hisseleri bugün yüzde 4'ün üzerinde arttı. ALB Yatırım baş ekonomisti ...
 
İkinci çeyrek büyüme rakamları açıklandı!
TÜİK verilerine göre, Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,5 büyüdü.
KYK yurt ücretlerine yüzde 50 zam!
Öğrencilerin barınma krizi her geçen yıl artarak devam ederken bir zam ...
Mazot ve gübre desteği kalktı mı? Bakanlıktan açıklama geldi!
Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere ödenen mazot ve gübre desteğinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri