Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün plajdan aldığı numuneler de deniz suyunun yüzülebilirlik kriterlerine uygun olduğunu ortaya koydu.
Karakoç Deresi’nin taşıdığı toprak malzemenin derenin denize döküldüğü noktada denizde renk değişimine neden olduğu, arıtma tesisi ile ilgili bir durumun ise söz konusu olmadığı belirtildi. 17 kilometre uzunluğundaki Karakoç Deresi’nin yerleşim yerinde kalan bölümünün ıslah edildiği ancak derenin denize çıkan kısmında doğal yaşamın zarar görmemesi için ıslah çalışması yapılamadığını ifade edildi. Bölgede biriken çamurun düzenli olarak temizlendiği vurgulandı.
Açıklamada, “Bazı dönemlerde denizin aşırı hareketlenmesinden kaynaklı olarak birikme yapan çamur denize karışabiliyor ve bu durum denizde renk değişimine sebebiyet veriyor. Kurum olarak deniz suyunun analizlerini düzenli olarak yapmaktayız. Ürkmez sahilinde söz konusu haberde yer verildiği gibi bir kirlilik yoktur ve vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla denize girebilirler” denildi.
Sağlık Bakanlığı kriterlerine uygun
Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün plajdan aldığı numuneler de deniz suyunun iddia edildiği gibi kirlilik taşımadığını ortaya koydu. Analiz sonuçlarına göre bölgedeki deniz suyu aranan kriterler açısından en iyi seviyede çıktı.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |