ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,1316
    Dolar
  • Euro
    43,5759
    Euro
  • Altın
    4.052,130
    Altın
  • Bist-100
    9.276,00
    Bist-100
  • ADANA
    9/24°
    ADANA
  • ANKARA
    2/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/25°
    IZMIR
  • KONYA
    6/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kökleri Porsche'ye dayanan otomobil üreticisi iflas etti
Kökleri Porsche'ye dayanan otomobil üreticisi iflas etti
Mercedes-Benz iki modelinin üretimini durdurma kararı aldı
Mercedes-Benz iki modelinin üretimini durdurma kararı aldı
Tokat'ta 10 bin adet sentetik ecza hapı yakalandı
Tokat'ta 10 bin adet sentetik ecza hapı yakalandı
Baklava üretiminde kullanacaklardı, belediye baskın yaptı
Baklava üretiminde kullanacaklardı, belediye baskın yaptı
16 Nisan 2025 Çarşamba - 10:47

Hububat bakliyat yağlı tohumlar ihracatçılarında ödül coşkusu

Türkiye’nin gıda ihracatında açık ara lider olan hububat bakliyat yağlı tohumlar sektöründe Ege Bölgesi’nin ihracat şampiyonları ödüllendirildi

Hububat bakliyat yağlı tohumlar ihracatçılarında ödül coşkusu

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2024 yılında gerçekleştirdiği 965 milyon dolarlık ihracatın yüzde 64’üne imza atarak, Türkiye’ye 2024 yılında 618 milyon dolar döviz kazandıran 7 alt sektördeki 20 üyesi için “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” düzenledi.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilen törenle ihracat şampiyonlarına ödülleri verildi.

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, 2024 yılında Türkiye genelinde sektör olarak 11,9 milyar dolar ihracata imza attıklarını, Ege Bölgesi’nden yapılan 965 milyon dolarlık ihracata en büyük katkıyı 483 milyon dolarla bitkisel yağlar, 140 milyon dolarla hayvansal yemler, 103 milyon dolarla çikolatalı şekercilik mamullerinin sağladığını dile getirdi.

2024 yılında döviz kurlarının olması gereken seviyelere gelmediğinin altını çizen Öztürk, “İklim değişikliğinin tarımsal üretimi olumsuz etkilediği ve özellikle Avrupa Birliği’ne ihracatta kriterlerin her yıl zorlaştığı bu dönemde yılmadan ihracatı artırmak ve yeni rekorlar kırmak için var gücümüzle çalışmaya, üretmeye ve ihracatı desteklemeye devam edeceğiz. İhracat hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda gösterdikleri çabalardan dolayı ihracatçılarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Türkiye Gıda İhracatçıları dünyanın her yerinde

Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu bünyesindeki 6 ihracatçı birliği olarak ortak faaliyet ve projelerine Türkiye Gıda İhracatçıları markası altında devam ettiklerini paylaşan Öztürk şöyle devam etti: “Ege, İstanbul, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Orta Anadolu ve Karadeniz Birlikleri olarak güçlerimizi birleştirerek sektörümüzün tanıtımını ortak bir şekilde daha etkin olarak gerçekleştiriyoruz.   Türkiye Gıda İhracatçıları markamız çatısı altında Worldfood İstanbul, Gulfood, Foodex Japan, Singapur FHA fuarlarında sektörlerimizin tanıtımı için info-stant açtık. Bu stantlarda düzenlediğimiz tadım etkinliklerinde iştigal alanımızdaki ürünler kullanılarak hazırlanan menüleri fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunduk, değerlerimizi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Önümüzdeki dönemde Summer Fancy Food Show fuarına katılım sağlayacağız.”

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 6 gıda birliğinin de dünyanın önemli gıda fuarlarına milli katılım organizasyonları yaptığı bilgisini veren Başkan Öztürk, “Foodex Japan, Summer Fancy Food Show, Biofach Nürnberg, Natural Products Expo West ve Çin İthalat Fuarıyla milli katılım organizasyonu yaptığımız fuar sayısı 5 oldu. Bu fuarlara 2025 yılında da milli katılımlarımızı başarı ile yürütmeyi sürdürüyoruz” dedi.

 

Öztürk: “UR-GE Projelerimizi ikiledik”

İhracatçı firmaların kümelenerek yetkinliklerini geliştirdikleri, ihracatlarını artırdıkları, Ticaret Bakanlığı’nca desteklenen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi “UR-GE) projelerini çok önemsediklerini da aktaran Öztürk, iki UR-GE Projesini birlikte yürüttüklerinin altını çizdi.

İki UR-GE Projesinde toplam 36 firmayla yollarına devam ettikleri bilgisini veren Öztürk, “Hububat Ur-Ge projemizde; 23 firmamız var. İhracat Pazarlaması, Kurum Kültürü ve Kurumsallaşma, Dijital Pazarlama eğitimlerini katılımcı üyelerimizle gerçekleştirdik. Şimdi de birebir firmalarımıza özel uzun dönemli verilecek İhracat Pazarlaması ve Kalite Yönetim Sistemleri danışmanlıklarını faaliyete geçirdik.  İngiltere, Rusya, Suudi Arabistan, BAE, ABD, Güney Afrika, Nijerya, Hindistan, Malezya, Kanada, Japonya ve Güney Kore hedef pazarlarımız. Birliğimizin bir diğer UR-GE projesi ise kedi köpek mamalarına özel ‘Turkish Petfood’ oldu. 13 firmamızın yer aldığı Projemiz Bakanlık tarafından onaylandı ve İhtiyaç Analizi aşamasına geçildi. Bu aşamadan çıkacak veriler doğrultusunda kümemizin gelişimine destek sağlayacak, yeni ve hedef pazarlara yol açacak eğitim, danışmanlık, tanıtım, pazarlama ve heyet faaliyetlerine başlamak en önemli hedeflerimizden biri” diyerek sözlerini noktaladı.

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 2024 yılı olağan mali genel kurul toplantısında, 2024 yılı iş programı ve bütçesi kabul edilirken, Yönetim ve Denetim Kurulları, 2024 yılı faaliyetlerinden dolayı oy birliğiyle ibra edildiler.

 
İşte Adile Naşit'i oynayacak isim
 
Bornova’nın Renkleri sanatseverlerle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaryakıta yarın gece yapılacak zam belli oldu
Geçtiğimiz hafta benzine yapılan 3,6 TL'lik indirimin ardından cuma günü ...
Kurban Bayramı öncesi fiyatlar netleşiyor: Küçükbaş ve büyükbaşta tahmini rakamlar
Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırmaya ...
ATM'lerde para çekme limitleri değişti: İşte banka banka yeni limitler
Kurban Bayramı öncesinde artması beklenen nakit talebini karşılamak için ...
 
Asgari ücrete ara zam için yeni gelişme!
Temmuz ayı yaklaşırken, asgari ücrete ara zam beklentisi yeniden gündeme ...
Türk demir çelik sektörü temiz enerji için rüzgarı arkasına alacak
Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 8–10 Nisan 2025 ...
Saatler içinde dev çöküş
Kripto para dünyasında hafta sonu adeta deprem yaşandı. Gerçek dünya varlıklarını ...
 
Bankalar faiz kararını beklemedi: Mevduat faizi yeniden yüzde 50
Son üç haftada mevduat faizlerinde yaşanan yükseliş, bankaların sunduğu ...
36 ilde tarım ürünlerini don vurdu!
Türkiye genelinde nisan ayındaki kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle ...
Hasat başladı, kilosu ise dudak uçuklattı
Mersin'in Silifke ilçesinde baharın habercisi olan bahçelerdeki erik hasadı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 29 23 5 1 71 29 42 74
2 Fenerbahçe 29 22 5 2 74 27 47 71
3 Reeder Samsunspor 30 15 6 9 45 36 9 51
4 ikas Eyüpspor 30 14 8 8 48 32 16 50
5 Beşiktaş 29 13 9 7 42 30 12 48
6 Rams Başakşehir 29 13 6 10 47 38 9 45
7 Gaziantep FK 29 12 6 11 39 38 1 42
8 Onvo Antalyaspor 30 11 7 12 34 53 -19 40
9 Trabzonspor 29 10 9 10 47 36 11 39
10 Göztepe 29 10 9 10 46 37 9 39
11 Kasımpaşa 30 9 12 9 50 54 -4 39
12 Tümosan Konyaspor 30 10 7 13 35 41 -6 37
13 Bellona Kayserispor 29 9 9 11 35 46 -11 36
14 Sipay Bodrum FK 30 9 7 14 23 33 -10 34
15 Çaykur Rizespor 29 10 4 15 35 49 -14 34
16 Net Global Sivasspor 30 8 7 15 40 50 -10 31
17 Corendon Alanyaspor 29 8 7 14 32 43 -11 31
18 Atakaş Hatayspor 29 4 7 18 30 54 -24 19
19 Adana Demirspor 29 2 4 23 26 73 -47 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri