Polat “Sayıştay raporlarının açıklanmasının ardından Bakanlıklarda sistemin ne kadar çarpık bir şekilde işlediğini görüyoruz. Engelli olmayan vatandaşların engelli maaşı aldığı, hastanelerde yapılmayan işlemlerin ve ameliyatların parasının alındığı, şehir hastanelerinin kayıt dışı kaldığı ve borçların gizlendiği raporlarla ortaya çıkmıştı. Sayıştay raporunda ortaya çıkan skandallardan biri de kentlerden köylere göçü artırmak adına düzenlenen Genç Çiftçi Projesi ile dağıtılan binlerce hayvanda; sığır tüberkülozu, keçi brusellozu, koyun keçi vebası, şap, koyun keçi çiçeği gibi hastalıkların olduğudur. Damızlık olmayan hayvanların ithal edildiği, hayvanlara uygulanan karantina süresi beklenmeden dağıtılmaya başlandığı, hayvanların sağlık şartlarını taşımadığı ve sertifikalarının olmadığı halde ülkeye sokulduğu ortaya çıkmıştır.” ifadelerine yer verdi.
“HASTALIKLI HAYVANLARIN DAĞITILMASINA GÖZ YUMULDU”
Polat “Dağıtılan hayvanlarda hastalık görülmesinin ardından çiftçiler bakanlığa şikayetlerde bulunarak hayvanların hastalıklı olduğunu ve buna bağlı ölümlerin yaşandığını bildirmişlerdir. Ancak bu durumun takip edilmediği, örtbas edilmeye çalışıldığı ve hastalıklı hayvanların dağıtılmasına göz yumulduğu ortadadır. Kaç adet hastalıklı hayvanın ülkeye giriş yaptığı, bu hayvanlardan kaçının sağlık sertifikasının olduğu ve karantinada ölen hayvanların olmasına rağmen kimler tarafından ülkeye sokulduğu soruları derhal yanıtlanmalıdır. Halk sağlığını tehlikeye atanlar hesap vermelidir.” dedi.
TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİYE SORULAR:
Genç Çiftçi Projesi kapsamında çiftçilere teslim edilen hayvan sayısı kaçtır? Bu hayvanlardan kaçı hastalıklı çıkmıştır?
Karantina süresi içinde ölen hayvan sayısı kaçtır? Karantina süresi dolmadan çiftçilere dağıtılan hayvan sayısı kaçtır?
Karantina da ölen hayvanların olduğu bilinmesine rağmen hastalıklı hayvanların çiftçilere dağılma sebepleri nelerdir?
İthal edilen hayvanların sağlık sertifikaları bulunmakta mıdır? Sağlık sertifikaları bulunmayan hastalıklı hayvanlar hangi illere dağıtılmıştır?
Damızlık özelliği taşımayan ithal hayvanlar hangi gerekçeyle genç çiftçiye dağıtılmaya devam edilmiştir?
Bakanlık Genç Çiftçi Projesi kapsamında çiftçilere dağıtılan hayvanların yarattığı zararları karşılamak adına bir çalışma yürütmekte midir? Yürütülüyor ise bu çalışmalar nelerdir?
Sorumlular hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır?
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |