SONKALEİZMİR-Göztepe Başkanı Rasmus Ankersen, kulübü devraldıktan yaklaşık iki ay sonra İzmir Spor Kulüpler Birliği Vakfı'nın (İZVAK) organizasyonuyla basın mensuplarının karşısına çıktı. İzmir Ticaret Odası'ndaki buluşmaya; İZVAK Başkanı Ali Erten, Altay Başkanı Ayhan Dündar, Ekmas Sportif Faaliyetler CEO'su Barış Orhunbilge, Menemen FK Başkanı Bahri Ekmekçioğlu, Altınordu FK CEO'su Barış Ertosun, Göztepe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sepil, TFF Yönetim Kurulu üyesi Talat Papatya ve gazeteciler katıldı.
"GÖZTEPE SOUTHAMPTON'DAN DAHA BÜYÜK KULÜP"
Basın mensuplarına kendisini ve hedeflerini anlatan Rasmus Ankersen şöyle konuştu:
"İzmir kulüplerine ve beni burada sıcak karşıladığınız için herkese çok teşekkür ederim. futbol yerel ve global bir oyundur. Ben Danimarkalı, eski bir futbolcuyum. Yaşadığım sakatlık sonrası antrenör olarak kariyerime devam ettim. Danimarka'da bir akademi kurdum ve burada 5 yıl boyunca antrenör olarak görev yaptım. İngiltere'de 14 yıl yaşadım ve burada futbolla ilgilendim. Londra'daki dönemimde ise 5 kitap yazdım. Bunların arasında tüm dünyada ses getiren bir kitap yazdım. Brendford'un sahibi bu kitabı okuyor ve ben onların radarına giriyorum. 8 yıl boyunca kendisiyle bir çok konuda fikir alışverişi yaptım. Kulübü en alt seviyeden ve en iyi yere getirdik. Daha sonra Sport Republic şirketi'ni kurduk ve bu proje ile dünya üzerinden kulüpleri araştırdık. İlk olarak İngiliz Southampton'ı bünyemize aldık. Bu kulüp bizim ilk sermayeli işimiz oldu. Göztepe, Southampton'dan daha büyük bir kulüp. Küçük bir kulüpten başlatarak büyük bir kulübe geçmiş olduk."
"KARŞIYAKA REKABETİNİ BİLİYORDUM"
Türkiye ve İzmir'e ilk kez iki yıl önce geldiğini anımsatan Ankersen şöyle devam etti:
"Buraya geldiğimde iki şeyi biliyordum. Birincisi Karşıyaka-Göztepe derbisi ve Altınordu altyapısı. İkinci geldiğinde de geçen sezon Altay'ın 2-0 yendiği maçta yer aldım. Bu maçtan sonra Mehmet Sepil ile işbirliği adımına karar verdik. Türkiye'deki futbol tutkusu ve keşfedilmeyen bir potansiyel var. İzmir'e her geldiğimde diğerinden daha çok seviyorum. Çay, döner ve insanlarını çok seviyorum. Biz, İzmir'de futbol amacıyla çalışmak için buradayız. Altyapı ve tesisleşme için yatırımlar yapmak ve daha iyisini geliştirmke için projelerimiz var. Biz sadece 1-2 yıllık yatırımcı değil daha uzun yıllarca kalan bir yatırım yapmak istiyoruz. İlk yıl bizim için emekleme dönemi ancak Mehmet Sepil ile olmak üzere bu işin üstesinden geleceğiz. Çok heyecanlıyım. beş yıl sonra burada daha farklı bir şey konuşacağımızdan eminim.”
"ANTRENMAN SİSTEMİ DEĞİŞMELİ"
Göztepe Başkanı Ankersen gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Süper Lig'e en kısa sürede çıkmak istediklerini ancak öncelikli hedeflerinin altyapı olduğunu belirten Ankersen, "Türk futbolunda disiplin ve antrenman sisteminin değişmesi gerekiyor. Tabi bunda futbolcuların fiziksel gelişimleri de önemli. Bunun için altyapı çok önemli. Aslında bunu buz dağı gibi görebiliriz. Buz dağının zirvesi sonuçtur ama altında bir sürü çalışma mevcuttur” diye konuştu.
ÖNCE ALTYAPI TESİSLERİ YAPILACAK
Planlı ve projeli bir yönetim tarzını savunan Ankersen, Türkiye'nin şuanki iklimi ve altyapı hakkında görüşleri sorulduğunda ise, “Bugünkü yönetim kurulunda altyapı için ilk fazı başlatacağız. Öncelikle dört saha, tesisler yapılacak. Üç aşamalı şekilde bu altyapı tesislerini tamamlamayı düşünüyoruz. Şuan takımın durumundan memnun değilim ancak son üç dört haftada takımımızla ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.
"SİSTEM YARATMAK İSTİYORUZ"
Beş yıl içerisinde nasıl bir Göztepe hayal ettiği sorusuna ise Rasmus Ankersen, “Beş yıl içerisinde büyük bir akademi kurup, genç futbolcuların Avrupa standartlarında olacağı bir sistem yaratmak istiyoruz. Brendford'da da aynı şeyleri yaptık. Futbol aklının olduğu yerde bir üst kategoriye çıkınca her şey farklılaşıyor. 22 takımlı İngiltere Championship'te olmak kolay değil. Premier Lig'den düşen ekiplere 80 milyon paund alıyor. Küme düşen ekiplerden ikisi tekrardan Premier Lig'e çıkıyor. Takımlar orada asla telaş yapmıyorlar."
"GÖZTEPE'DEN 3-5 SPORCU MİLLİ TAKIMA GİTMELİ"
Danimarka'da FC Midtjylland'ı aldığıkları dönemlerden örnek veren Ankersen, “2005 yılında kulübümüzden iki futbolcu Afrika Kupası'nda yer almıştı. Hiç bilinmeyen bir takımdan iki iyi oyuncu yarattık. 2030 yılında Göztepe'den de 3-5 sporcuyu Milli takımlara göndermek en büyük hayalimiz olacaktır” dedi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |