Türkiye için örnek bir model olması hedeflenen proje kapsamında yapılacak çalışmalara; CBN, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Imaginarium XR, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ve Gözlüklü Masallar Atölyesi de destek verecek.
Üniversite-şehir bütünleşmesinin en güzel örneklerinden biri olan, ‘Gelecek Gençlerin’ sloganıyla hazırlanan ‘2K: Kreatif Kampüs’ projesinde, 1 yıllık yol haritasını içeren kapsamlı planlama yapıldı. Bu doğrultuda ilk olarak, İzmir Özel Türk Koleji bünyesinde ‘Yaratıcı Ekonomi Öğrenci Kulübü’ kurulacak ve seçilecek 20 öğrenci, çalışmalara aktif olarak katılacak.
EĞİTİMLER VERİLECEK, YARIŞMA DÜZENLENECEK
Son teknolojik gelişmeler ve yaratıcılık konusunda gençlere eğitimler verilecek, Türkiye geneline açık olarak ‘Yaratıcı Genç Girişimcilik Yarışması’ düzenlenecek. Metaverse konusunda hem gençlerde hem öğretmenlerde farkındalığı ve bilgiyi artıracak çalışmalar yapılacak. Metaverse ortamından faydalanan, bu sayede etkili bir öğrenme süreci geçiren ve bu alanda bilgiyi çoğaltabilen, dijital yaratıcı nesillerin yetişmesine katkı sunulacak. Projeye ilişkin açılış toplantısı, İzmir Özel Türk Koleji Uşakizade Köşkü’nde hibrit olarak gerçekleştirildi. Toplantıya; İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eren, İEÜ+KREA Müdürü Dr. Sevay İpek Aydın, Gözlüklü Masallar Atölyesi ve diğer ilgili kurumların temsilcileri katıldı.
GENÇLERİMİZ İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR ADIM
Toplantıda konuşan Prof. Dr. Murat Aşkar, gençlerin yaratıcı yönlerini açığa çıkaracak, bilim ve teknolojiyi rehber edinerek kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayacak böylesine önemli projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “İzmir Özel Türk Koleji, şehrimizin en donanımlı okullarının başında geliyor. Birçok İTK mezunu, hali hazırda üniversitemiz bünyesinde eğitim görüyor. İTK ile bugüne kadar yaptığımız iş birliklerine bir yenisini daha eklediğimiz için mutluyuz. Yaratıcı ekonomi, yaratıcı endüstri ve metaverse, hayatımızın merkezine girmeye başlayan ve çağın gereklerini, vazgeçilmezlerini ifade eden kavramlar. Bilginin sürekli değiştiğini, bilgiye ve yeniliğe dayalı rekabetin her geçen gün arttığını da düşünürsek, teknoloji ve yaratıcılık alanında gençlerimiz için atacağımız her adımın çok değerli olduğunu görürüz. Projede emeği geçen herkesi kutluyor, Türkiye geneline yayılacak örnek çalışmaların yapılacağına yürekten inanıyorum” dedi.
PROJEMİZ SINIRLARI AŞTI
İEÜ+KREA Müdürü Dr. Sevay İpek Aydın ise, gençlerdeki dijital yetkinliği artırma noktasında önemli bir projeye imza attıklarını dile getirerek, “Projemizin; 2’si uluslararası olmak üzere çok değerli 4 partneri var. Üniversitemizde temelleri atılan, gelişim süreci de ülkemizin dışına yayılan bir proje oldu. Projemiz kapsamında yapacağımız her çalışmayı çok önemsiyoruz. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimizin eğitimleri için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Gençlerimize dokunan, onları yaşıtları arasında öne çıkaracak, geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayacak, değerli bir proje oluşturduk. Bunun olumlu yansımalarını da önümüzdeki süreçte çok net göreceğiz” diye konuştu.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |