Çocuk ve gençlere yönelik projeleriyle bu bireylerin kişisel gelişimlerine katkı koyan Gaziemir Belediyesi ile “Eğitime destek, geleceğe hizmet” anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren Cevdet İnci Eğitim Vakfı örnek bir projeye imza attı.Gençlerin bilişim dünyasını daha yakından tanımaları ve teknoloji dünyasının geleceğinde söz sahibi olabilmeleri için Gaziemir Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı iş birliğinde Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitimi düzenleniyor. Belediye ve vakıf işbirliğinde hayata geçirilen Robotik Kodlama ve Yazılım Projesi’nin protokolü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez arasında imzalandı.
Teknoloji üreten nesil
Gaziemir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Halil Arda, “Teknolojiyi tüketen değil, teknoloji üreten bir nesil yetişmesini sağlamak ve gençlerin, geleceğin mesleklerine hazır hale gelmesine katkı koymak amacıyla Robotik Kodlama ve Yazılım Projesi’ni hayata geçirdik. Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile birlikte düzenlendiğimiz kurstan lise öğrencileri faydalanabiliyor. Sınav ve mülakatlarda başarı gösteren 18 öğrencimizin katıldığı bu eğitimler, InovaThink Bilişim Teknolojileri ve Organizasyon firmasının bilgisayar mühendisleri tarafından veriliyor. Her pazartesi günü Atıfbey Mahallesi Cumhuriyet Semt Evi’nde verilen kursumuz 18 hafta sürecek. Bu eğitime katılan öğrencilerimizin algoritmik ve tasarım odaklı düşünme becerileri gelişecek; öğrencilerimiz temel programlama diline ve temel elektronik ürün kullanımına hakim olacak. Eğitime katılan öğrencilerin gelişimlerini takip etmek için belirli aralıklarla sınav yapılacak. Kurs sonunda öğrencilerin tasarımları Cevdet İnci Eğitim Vakfı tarafından düzenlenecek sergilerle beğeniye sunulacak. Bu tasarımlar teknoloji yarışmalarına da gönderilecek” diye konuştu.
Robotik kodlama nedir?
Robotik kodlama; elektronik devreler aracılığıyla kodlama dilleri kullanılarak robotun tasarımı, bileşenlerinin bir araya getirilmesi, yazılım programının hazırlanması ve yüklenmesi işlemidir. Robotik sistemin belirli şartlarda çalışması için mekanizmaların tasarlanması, bunların kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elektronik donanımların eklenmesi ve dijital ortamda kontrol edilebilmeleri için birçok mühendislik dalının bir arada çalışması gerekmektedir.
Birçok mühendislik disiplinini kapsayan Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitimi ile çocuklar; analitik düşünme, problem çözme, olaylar ve durumlar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünme, makinelerin çalışma mantığını kavrama gibi beceriler kazanacak.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |